notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Szúnyogriasztó üvegfáklya házilag, fáklya

hirdetes

Házilag elkészíthető, hangulatos üvegfáklyák, melyek szúnyogriasztó hatással bírnak

VZS

Most megmutatom hogyan készíthetsz házilag te is ilyen hangulatos üvegfáklyát, amivel ráadásul még a szúnyogokat is távol tarthatod! Egyáltalán nem nehéz.

Szúnyogriasztó üvegfáklya házilag, fáklya

Ha van valami, ami tönkre teheti a pihentető kerti henyélést egy kellemes nyári estén, az néhány éhes, vérszomjas szúnyog ostroma. Szerencsére a távoltartásukra alkalmas házi készítésű eszköz több funkciót is ellát egyszerre, ugyanis egyben kerti fáklyaként is használható. Ezek az úgynevezett tiki fáklyák – nem, nem a földbe szúrt bambuszokról van szó. Ezekhez nem lesz szükség sokkal többre néhány hasznát üvegnél és vezetéknél.

Szükséges eszközök és anyagok:

Üvegek

Fémfűrész

¼” Menetes rúd

½” – 1” Földelő bilincsek

Csavarhúzó

Tölcsér

Lámpaolaj

½” Csavar a vezeték csatlakozókba

1. Anyagbeszerzés

Ez a lépés valójában csupán az előkészületet jelenti. Természetes persze, hogy a megfelelő eszközök és szükséges alapanyagok hiányában nem érdemes hozzákezdeni a projekt megvalósításának. Az üvegeket érdemes úgy kiválasztani, hogy a nyakuk átmérője nagyjából 1” (2,54cm) legyen, szája pedig ½” (1,27cm). Persze bármilyen méretű üveget használhatsz, azonban ilyen esetben a többi szükséges eszközt is a megfelelő üvegmérethez kell vásárolnod. A legtöbb szaküzletben találni fogsz vezeték csatlakozókat és földelő bilincseket is. A fáklyakanóc és lámpaolaj szintén egyszerűen beszerezhető. Az üvegfáklya elkészítését a további lépésekben, a következő oldalon mutatom meg. 

hirdetes
Szúnyogriasztó <a class="autolinkeles" title="üvegfáklya házilag" href="http://www.almaimotthona.hu/szunyogriaszto-uvegfaklya-hazilag.html">üvegfáklya házilag</a>, fáklya

2. Szereld be a csatlakozókat

Helyezd a kábel csatlakozókat az üvegek szájába. Egy kis próbálkozás biztos elkél majd, de ha megfelelő méretet választottál idővel sikerülnie kell.

3. Vágd méretre a menetes rudat

Összesen 6”-nyi (15cm) ¼”-os menetes rúdra lesz szükséged minden üveghez. Érdemes őket ilyen hosszban beszerezni, ha nem szeretnéd saját magad intézni a vágást. Attól függően, hogy hány fáklyát szeretnél csinálni, gazdaságosabb opció lehet több hosszabb rudat vásárolni, és házilag méretre vágni őket.

4. Rögzítsd a földelő bilincseket

A földelő bilincseknek van egy menete, amelyet általában egy csavar véd. Ezt a csavart el kell távolítanod, ugyanis a menetbe kerül majd a menetes rúd. Lazítsd ki a csavarokat a bilincsen, hogy ráhelyezhesd az üveg nyakára. Ez után feszítsd össze újra a bilincset, de óvatosan, nehogy kárt tegyél az üvegben.

Szúnyogriasztó <a class="autolinkeles" title="üvegfáklya házilag" href="http://www.almaimotthona.hu/szunyogriaszto-uvegfaklya-hazilag.html">üvegfáklya házilag</a>, fáklya

5. Erősítsd a falra a szerkezetet

Egy másik bilincset csavarozz szét teljesen, hogy darabjaira szedhesd szét. Csak arra a részére lesz szükséged, amelyben a földelő csavar volt. A másik két lyukba kerülnek majd a csavarok, amelyekkel a falra erősíted a szerkezetet. A menetes rúd két végére csavard rá az üveget és az előbb szétszerelt bilincs azon részét, amit a falra való rögzítéshez használsz majd.

hirdetes

6. Add hozzá a kanócot és a lámpaolajat

A tölcsér segítségével töltsd fel az üveget a válláig. A kanócnak pont bele kell férnie az üveg szájába, illetve a vezeték csatlakozóba.

7. Szereld fel a fáklyát

Ha falra vagy egy faoszlopra rögzíted a fáklyát, akkor nincs más dolgod, mint egyszerűen felcsavarozni azt a korábban szétszerelt bilincs segítségével. Amennyiben valamilyen vékonyabb oszlopra szeretnéd erősíteni, akkor érdemes lehet újból összeszerelni a bilincset, és azzal ráfogatni.

A száraz kanócnak szüksége lesz néhány percre, hogy elegendő olajat szívjon magába, és meg lehessen gyújtani, ezért egy kis türelemre lesz szükséged. Ennyi volt! Jó szórakozást a hangulatosan megvilágított, szúnyogoktól mentes hátsó udvarban!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

inzulinrezisztencia

  Inzulin rezisztens állapotban az adott inzulin jelre bekövetkező... Tovább

Vacsora

A vacsora az esti órákban elköltött étkezéseket jelöli. A nap egyik fontos étkezése ez,... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció DIY Kert