notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Mutatunk néhány szuper szobanövényt szűkös otthonokba!

hirdetes

15 tökéletes szobanövény szűkös otthonokba

LK

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy hatalmas, gazdag kertje legyen. Ha történetesen egy kisebb lakásban élsz, de mindenképpen szeretnél növényeket gondozni szabadidődben, akkor most mutatunk néhányat, amik ideálisabbak szűkös otthonokba is! Mindegyik itt felsorolt növény kis helyen is elfér és nem igényelnek túl sok fényt sem (ami külön előny, ha az embernek nincs túl sok ablaka). Tedd zöldebbé otthonod!

Mutatunk néhány szuper szobanövényt szűkös otthonokba!

1. Pénzlevelű pilea

Az erős, de nem közvetlen napfény a legideálisabb számukra, de érdemes csínján bánni az öntözéssel. A pénzlevelű pileát mindig alaposan meg kell öntözni, aztán várni, míg a talaj teljesen ki nem szárad (és csak utána öntözni ismét). Kerek levelei igazán látványosak, ezért minden otthon ékes díszei lehetnek.

Milyen nehéz gondozni: mérsékelten

2. Agancspáfrány

Az agancspáfrány nem igényel túl sok fényt és csak közepes mennyiségű vízre van szüksége. Ha mindezt biztosítod neki, akkor garantáltan tündökölni fog majd otthonodban. A falon érdemes tartani őket.

Milyen nehéz gondozni: egyszerű

3. Szobai szanszeviéria

Lehetőség szerint nem közvetlen fényben tartsd őket, és csak teljesen száraz talaj esetén kapjanak némi vizet. Ha szeretnéd feldobni otthonod egyik árnyékosabb sarkát, akkor velük könnyedén megteheted.

Milyen nehéz gondozni: egyszerű

4. Kislevelű fikusz

Világos, de nem közvetlen napfényre van szükségük. A kislevelű fikuszok általában az otthon gyakrabban látogatottabb helységeiben kapnak helyet. Minden nap meg kell öntözni, hogy a talaj folyamatosan nyirkos maradjon alatta. Leginkább egyszerű, fehér cserépben mutat jól.

Milyen nehéz gondozni: közepes.

5. Kaktuszok

Ezek a növények a természetes fényt kedvelik és tavasszal illetve nyáron csak heti egy öntözést igényelnek. Ősszel és télen három hetente kell csak vizet adni nekik. Egy nagy helyett választhatsz több kicsit is, amivel sokkal színesebbé teheted szobád egy választott pontját.

hirdetes

Milyen nehéz gondozni: egyszerű

Mutatunk néhány szuper szobanövényt szűkös otthonokba!

6. Zebralevél

Nem közvetlen napfény (az erős napfény kiszívja a levelek színeit) és egyenletesen nyirkos talaj kell nekik, ami se nem nedves, se nem száraz. A kislevelű fikuszhoz hasonlóan szintén fehér cserépben mutat igazán jól.

Milyen nehéz gondozni: egyszerű.

7. Aloé

Az aloé nagyon szereti a napfényt és csak heti egy öntözést igényel, várd meg tehát, míg két öntözés között a talaj teljesen kiszárad. Helyezd a növényt egy magas cserépbe ami nem engedi, hogy levelei az asztalhoz érjenek.

Milyen nehéz gondozni: egyszerű.

8. Kanári sárkányfa

Ez a kicsiny fa hegyes, piros szegélyű leveleiről kapta nevét. Vigyázni kell azonban vele, mert a közvetlen napfény árthat mutatós levélzetének, szóval enyhén napos, enyhén árnyékos helyen érdemes csak tartani.

Milyen nehéz gondozni: közepes.

hirdetes

9. Pozsgafa

Ezek a növények csak közepes mennyiségű fényt igényelnek, abból is csak napi néhány órányit. Az öntözésekkel mindig várj néhány napot, hogy a talaj teljesen kiszáradjon alattuk. Látványos leveli hasonlóan rikító cserepekben mutatnak a legelőnyösebben.

Milyen nehéz gondozni: egyszerű.

10. Vitorlavirág

Ez a növény közepes vagy csak kis mennyiségű fényben érzi magát a legjobban, öntözni pedig csak akkor kell, ha a talaj felső rétege teljesen kiszáradt. Egy modern ültetőben különösen jól mutathatnak.

Milyen nehéz gondozni: egyszerű.

Mutatunk néhány szuper szobanövényt szűkös otthonokba!

11. Lantlevelű fikusz

Főleg a világos, de nem közvetlen fényt szeretik. Csak akkor adj vizet nekik, ha a talaj felső 2-3 centije száraz. Otthonod bármelyik üres sarkát könnyedén feldobhatod velük.

Milyen nehéz gondozni: egyszerű.

12. Közönséges borostyán

Négy órányi közvetlen napfényre (a nap többi órájában pedig nem közvetlenre) és egyenletes vízellátásra van szüksége, hogy jól érezze magát. Ültesd olyan vázába, ami engedi, hogy szétterjedjen, vagy futtasd fel egy lugasra a szobában.

Milyen nehéz gondozni: mérsékelt.

13. Hegyescsúcsú futóka

A futóka világos, nem közvetlen napfényt és mérsékelt vízellátást igényel (nem szabad hagyni, hogy a talaj túlságosan átázzon).

Milyen nehéz gondozni: egyszerű.

14. Zöldike

Sok más itt felsorolt növényhez hasonlóan nem közvetlen, de világos fényt és alkalmanként némi vizet szeretnek kapni. A zöldike az egyik legegyszerűbben gondozható az összes többihez képest.

Milyen nehéz gondozni: egyszerű.

15. Tűlevelű aszparágusz

Nem közvetlen fényre, ellenben bőséges vízellátásra van szükségük, vigyázva persze, hogy ne áraszd el a cserepet.

Milyen nehéz gondozni: egyszerű.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Eladó ingatlan Balaton

A Balaton egyre népszerűbb nem csak a nyaralók körében, de már a befektetők körében is.... Tovább

Fazekasság

A fazekas (gerencsér, gölöncsér) mester keze alól kikerülő tálak, korsók, fazekak stb.... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció DIY Kert Kiegészítők