notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Hogyan hűtsem le a lakást klíma nélkül a kánikulában? Mutatunk 5 szuper praktikát! Így lesz hidegebb a lakásban nyáron klíma nélkül is!

hirdetes

Hogyan hűtsem le a szobát klíma nélkül? Mutatunk 5 szuper praktikát!

VN, GE.
Lakás hűtés klíma nélkül 5 szuper praktika

+Érvek a klíma mellett

Teljes testreszabás

Egy hagyományos rendszerben egyetlen termosztát szabályozza az egész lakás hőmérsékletét. Tehát ha egy helyiséget szeretne hűteni vagy fűteni, akkor minden helyiséget - még a nem lakottakat is - hűteni vagy fűteni kell. Ennek a megközelítésnek két nagy hátránya van: a mindent vagy semmit klímavezérlés sok energiadollárt pazarol el, és a központosított hőmérséklet kevés teret hagy a kényelem zónánkénti testreszabására. A zónázott technológiával nem ez a helyzet. A zónázott komfortmegoldásokkal a klímavezérlést kizárólag oda összpontosíthatja, ahol szüksége van rá, és eközben jelentős összeget takaríthat meg a közüzemi számlákon. Ráadásul ez a technológia lehetővé teszi, hogy a különböző hőmérsékleti preferenciákkal rendelkező emberek a saját ízlésükhöz igazítsák a teret - nincs többé termosztát-háború!

Havi energiamegtakarítás

hirdetes

 A hagyományos kényszermeghajtású rendszerek ciklikusan leállnak és beindulnak, így energiát emésztenek fel. Ezzel szemben energiát takarítanak meg azáltal, hogy teljesítményüket az adott időpontban fennálló klímaigényhez igazítják. Valójában a folyamatos, változó sebességgel történő működés révén,ami jelentős különbözetet jelent, tekintve, hogy egy átlagos otthonban a fűtés és hűtés gyakran a lakástulajdonlás egyik legnagyobb havi költsége.

Egyszerű, feltűnésmentes telepítés

A múltban egy új klímaberendezésre való frissítés hatalmas gondot jelenthetett, de a 21. században már tényleg nem kell annak lennie. Egy tipikus kényszerített levegős rendszer utólagos felszerelése hetekig is eltarthat, de a projekt terjedelmétől függően egy zónázott rendszer telepítése a következőktől. Még jobb, hogy a folyamat szinte semmilyen változtatást nem igényel otthonában, mivel a komponenseket egy pár vékony hűtőközeg-vezeték köti össze. 

hirdetes

Kettő az egyért ajánlat
A háztulajdonosok megszokták, hogy a hűtésre és a fűtésre különálló műveletekként gondolnak, mint egy légkondicionálóra és egy kemencére, de a mai legjobb zónázott rendszerek közül sokan képesek mindkettőre. . Egyszerűen fogalmazva, a zónázott klímaberendezés előnyeit akkor is kihasználhatja, ha olyan régióban él, ahol extrém meleg, extrém hideg vagy mindkettő előfordul.

Friss levegő

Akár hiszi, akár nem, a Környezetvédelmi Ügynökség szerint a beltéri levegő gyakran több méreganyagot tartalmaz, mint a lakáson kívüli levegő. A hagyományos kényszerített levegős rendszerek csak súlyosbítják a problémát, mivel bonyolult csatornarendszerekre támaszkodnak, amelyek gyakran összegyűjtik és szétterítik a port és más részecskéket az egész lakásban.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Bidé

WC használat után használható fürdőszobai kellék mosdásra. Eredet [bidé < francia:... Tovább

Szekrény

A szekrény bútordarab, mely használati tárgyak tárolására szolgál. A szekrények... Tovább

Tovább a lexikonra
Háztartás Színes ötletek