notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Nézd meg, hogy hogyan rendezheted át könnyedén a szobádat!

hirdetes

7 jó tanács a szobád átrendezéséhez

LK

Rengetegen szeretnék újradíszíteni, vagy legalább egy kicsit felfrissíteni szobáikat, de általában nem tudják, hogy egyáltalán hogyan kezdjenek hozzá. Nem meglepő, hiszen ez egy kissé ijesztő és időigényes feladat lehet. Nehéz másképpen elképzelni valamit, amit már évek óta megszoktál. Gyakran egyszerűen az is kihívás, hogy megbarátkozz a változás gondolatával. Íme néhány jó tanács mindenkinek, aki szeretné egy kicsit átöltöztetni otthonát!

Nézd meg, hogy hogyan rendezheted át könnyedén a szobádat!

1. Leltározz

Először is válaszd ki azt a helységet, vagy szobarészt, amit szeretnél átalakítani. Erősen ajánlott kicsiben kezdeni, és szobánként haladni. Ne vállalkozz olyasmire, amit nem tudsz kivitelezni! Ezzel csak felesleges erőfeszítéseket teszel majd, és hamar eltűnik a motivációd. Vizsgáld meg a szoba összes sajátosságát, és döntsd el, hogy mit szeretnél meghagyni, mi elhanyagolható és mi az, aminek mennie kell. Ha kell készíts írott listát ezekről.

2. A szelektálás nehéz, de fontos feladat

A leltározást követően ideje hogy a tettek mezejére lépj. Ha nem tetszik valami, vagy a végét járja, esetleg már rég óta meg akarsz szabadulni tőle, akkor ints neki búcsút. Készíts 4 kupacot – egyet a megtartandó, egyet az elajándékozandó és egyet a szemétbe való dolgoknak. A negyedik kupacba az olyan dolgok kerüljenek, amikről még nem döntöttél: talán megtartanád őket, talán nem hiányoznának.

3. Dolgozz azzal, amid van

A költség az egyik legnagyobb ok, amiért az emberek nem mernek belevágni az átrendezésbe, éppen ezért fontos, hogy felhasználd azokat a dolgokat, amik a rendelkezésedre állnak. Ne dobj ki egy tárgyat csak azért, mert a színe nem illik az új szoba hangulatához – előbb fontold meg, hogy át tudod-e festeni. Első sorban a felhasználhatóságot vizsgáld, és ne a színt. A párnákra új huzatot lehet húzni, a festék pedig csodákra képes.

hirdetes

4. Felelősség

hirdetes

A legtöbb dolog sokkal élvezetesebb barátokkal, ez alól pedig a díszítés és az átrendezés sem kivételek. Kérd egy barátod segítségét, és ajánld fel, hogy cserébe te is ott leszel majd, amikor szüksége lesz rád – erről szól a barátság, nem igaz? Ők egy teljesen más szemmel tekintenek egy olyan helyre, amit nem látnak minden nap, és segíthetnek dönteni, amikor te képtelen vagy megtenni a következő lépést.

Nézd meg, hogy hogyan rendezheted át könnyedén a szobádat!

5. Legyen terved

Az internet telis tele van jobbnál jobb ötletekkel és inspirációkkal. Hozz létre egy Pinterest fiókot és kezdj el ötleteket gyűjteni projektedhez. Nem kell korszakalkotó elképzeléseket találnod, elég, ha kiválasztasz néhány dolgot és megvalósítod őket. Ne feledd – egyszerre mindig csak egy helységre koncentrálj!

6. Kezdj üresben

Elképzelésed megvalósítása akkor a legegyszerűbb, ha tiszta lappal indulsz. Vedd le az összes képet a falakról, told félre a bútorokat és mindent nulláról alakíts ki, amennyire csak lehetséges. Ez segít majd, hogy másképpen lásd a szobát. Látni fogod azt is, hogy mely részek igényelnek komolyabb átalakításokat.

7. Légy türelmes

Ne vásárolj meg valamit csak azért, hogy betölts vele egy üres részt. Várj, amíg valami olyasmit találsz, ami igazán tetszik. A legotthonosabb szobák nem egyik napról a másikra készülnek el, hanem folyamatos kiegészítésekkel és apró lépésekben. Végezetül ne félj attól, hogy elrontanád – az itt felsorolt gondolatok csupán tanácsok, hiszen otthonod kialakításának nincsenek igazán szabályai. Menni fog!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Csernobil

Az elmúlt 60 évben számos helyen volt teljes vagy részleges főreaktor meghibásodás, ám az... Tovább

Tovább a lexikonra
Hálószoba Lakásbemutatók Lakberendezési trendek Textilek