notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A legjobb szívószál trükkök, melyeket neked is ki kell próbálnod!

hirdetes

Szuper szívószál trükkök!

vcs

Sokan csupán úgy gondolnak rá, mint a koktélok és jégbe hűtött limonádék elengedhetetlen kellékére, de a szívószál sokkal több ennél; egy szuper találmány, melyet számos módon fel lehet használni. Most bemutatunk néhány olyan trükköt, melyekre biztosan nem gondoltál eddig a szívószállal kapcsolatban.

Szívószál trükkök

Gondoltad volna például, hogy tökéletesen alkalmas apró „túlélőcsomag” elcsomagolására? Ezekbe a kis csövekbe tehetsz sót, borsot, cukrot és hermetikusan lezárhatod.

Vagy például piperetáskádban szállíthatsz benne tűt és cérnát arra az esetre, ha netalántán leszakadna ruhádról a gomb.

Tarts velünk és nézd meg a legjobb trükköket, melyekre felhasználhatod a szívószálat!

Tároló eszköz

Fűszerek

A szívószál remek tárolóeszköz az apró dolgoknak, amelyeket nem tudnánk amúgy máshol szállítani. Hányszor fordult már elő velünk, hogy jó lett volna egy kiránduláson egy kevés só a szendvicsre?

Nos, ilyenkor megpróbálkozhatunk alufóliába, vagy celofánba csavarni egy kevés sót, borsot vagy cukrot, de ha szeretnénk elkerülni, hogy a tartalma a táskánkban szétszóródjon, akkor használjunk hozzá szívószálat!

Egyszerűen fogjuk össze egy csipesszel vagy fogóval a szívószál egyik végét és égessük meg tűz fölött a kiálló részt, hogy az összeragadjon!

Ezek után töltsük fel tetszőleges tartalommal a szívószálat és ismételjük meg a lezárását a másik oldalon is! Ahhoz, hogy meg tudjuk egymástól különböztetni később őket, célszerű alkoholos filccel ráírni, hogy mit is tartalmaz.

hirdetes

Roppant praktikus megoldás, nem gondolod?

Szívószál trükkök

Tű és cérna

hirdetes

Ha már fűszereket szállíthatunk benne, akkor miért ne tehetnénk bele tűt és cérnát is? A tű szállítása sokaknak problémát okoz, mivel hiába burkoljuk be bármibe, hiába szúrjuk bele a cérnába, előfordulhat, hogy táskánkban kotorva a tű mégis beleáll az ujjunkba. A szívószálba téve a fenti technika alapján ettől nem kell félnünk többé, ráadásul még túl sok helyet sem foglal!

 Gyufa a tábortűzhöz

Ha kirándulás közben szeretnénk tábortüzet rakni, de véletlenül kifolyik táskánkban az üdítő  és elázik a doboz gyufánk, akkor azt bizony nem fogjuk tudni felhasználni többet.

Erre az esetre készüljünk fel előre, tegyünk hát három szál gyufát, egy kis darabkát a gyufásdoboz oldalából és egy kis vattapamacsot is, hogy ezzel is megkönnyítsük az égési folyamat beindulását!

Szívószál trükkök

Chipses zacskó lezárása

Szerintem mindenki egyetért abban, hogy a ropogtatnivalók, s köztük a chips akkor finom, mikor ropog. Általában nem okoz senkinek sem problémát egy egész zacskó elfogyasztása ezekből a nassolnivalókból, de amennyiben eltennénk későbbre a párának köszönhetően könnyen megpuhulhatnak, de ha nem is telik el annyi idő a kiszóródásuktól azért tarthatunk. Hogy ezt elkerüljük elég csupán két szívószálat használnunk!

 

Tegyük ezt a következőképpen:

Tegyünk a chipses zacskó utolsó harmadára egy szívószálat és hajtsuk rá egyszer a zacskó végét!

Ezt követően vágjuk szét hosszában a másik szívószálat és egyszerűen helyezzük rá az első szívószálra hajtott zacskóra! Így nem csak a frissességét őrizzük meg a zacskó tartalmának, hanem a kiszóródást is elkerülhetjük!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Terrazzo minta

A 2018-as év legmenőbb mintája, a terrazzo minta lesz, amit akár te magad is házilag el tudsz... Tovább

Festés utáni takarítás

A festési és mázolási munkálatok után rengeteg szennyeződés marad a helyiségekben, melyeket... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Újrahasznosítás