Újévi ételek - szilveszteri babonák

Edd ezt szilveszterkor, hogy boldog, szerencsés, sikeres legyen az Újéved!

hirdetes

Nem csak lencsét kell enni az év végén, hogy az újévünk sikeres és gazdag legyen! Ha ezeket az ételeket fogyasztod, akkor garantált lesz a bőség 2018-ban! :)

Újévi ételek - szilveszteri babonák

Az, hogy mik kerülnek a szilveszteri asztalra, nagy mértékben a szokások és a babona határozza meg. Nem minta nem ehetnénk így is finomakat, viszont minden étel mögött megbújik a hagyomány szerinti magyarázat, hogy miért vagy éppen miért nem érdemes azt az óév utolsó napján vagy az újévben fogyasztani.

Lássuk, melyek ezek az ételek!

 

1. Malac

Ezt az ételt nem szabad kihagynunk, hiszen az Újévi szerencse egyik fő szimbóluma. Úgy tartják ugyanis, hogy az orrával kitúrja nekünk a szerencsét. Semmiképpen ne hagyjuk ki a menünkből. Elkészíteni pedig mindenképpen egészben sütve érdemes. Jellemzően egy almával a szájában sütik meg.

hirdetes

2. Gránátalma

A görögök hagyomány szerint Újév eljöttével, éjfélkor egy gránátalmát a földhöz kell vágni, hogy szétcsattanva előbújjanak belőle a magokkal teli szemek. Ez a bőséget és a gyarapodás jelképezi. Természetesen neked nem kell összekenned vele mindent, épp elég, ha felbontva egy tálban az asztalra teszed, amiből szabadon lehet csipegetni.

 

Lapozz egyet a további szerencsehozó szilveszteri ételért!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
DIY Háztartás Konyha

Lakberendezési szakszótár

Mediterrán stílus

A mediterrán stílus hazánkban is egyre divatosabbá, elterjedtebbé válik a lakberendezésben... Tovább

Mosás

Ahhoz, hogy ne legyenek fehér ruháid egy idő után színesek, színes ruháid pedig haloványak,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb lakberendezési hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.