notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Nem csak alkohollal lehet jól érezni magunkat szilveszterkor!

hirdetes

Hogyan ünnepeljük a szilvesztert alkohol nélkül?

NA

A szilveszter a múlt ünneplésének és a jövő üdvözlésének ideje. Bár készülhetsz arra, hogy jól érezd magadat szeretteiddel, az évnek ez az időszaka kihívást jelenthet, ha elkötelezted magadat, hogy nem iszol. Mivel ez az ünnep egyet jelent a pezsgőpattogtatással és a pohárköszöntéssel, józan emberként furcsa lehet ezt az estét átvészelni, azonban ugyanúgy jól érezheted magadat, mint bárki más!

Alkoholmentes szilveszter

Alkoholmentesség szilveszterkor

Az új év kezdetét alkoholmentesen megünnepelni ijesztő feladatnak tűnhet. Akár egészségügyi okok miatt kerülöd az alkoholt, akár azért, mert gyógyszert szedsz, lehetetlennek tűnhet részt venni egy olyan ünnepen, amely ennyire az alkoholra összpontosít. De ez ne akadályozzon meg abban, hogy jól érezd magad. Íme néhány stratégia, amelyek segítségével józanságban kellemesen töltheted a szilvesztert (és az összes többi ünnepet). 

Közöld előre, hogy nem iszol

Ha részt veszel egy szilveszteri bulin, szinte garancia arra, hogy valaki megkínál egy itallal. Ha inkább kerülni szeretnéd a lehető legtöbb kínos interakciót és kérdőre vonást, fontold meg, hogy előre elmondod a barátainak és családtagjaidnak, hogy nem fogsz inni. Küldj gyorsan üzenetet vagy telefonálj, és oszd meg, hogy nem fogsz inni. 

hirdetes
Ha inkább nem emelnéd külön ezt ki, akkor csak egyszerűen kerüld az alkoholfogyasztást az esemény alatt. Ha nem szeretnéd átugrani, és nem érdekel, mit gondolnak mások, mindig egyszerűen visszautasíthatsz minden italajánlatot. Készülj fel azonban arra, hogy válaszolnod kell néhány kérdésre: „miért nem iszol?” kérdésre.

Tudasd barátaiddal, hogy nem ítéled el őket ivás miatt

Valószínűleg már tapasztaltad a nem ivás megbélyegzését . Ha egyszer elmondod az embereknek, hogy nem iszol, egy kicsit feszültek lesznek, és azonnal okot követelnek az alkoholizmustól való tartózkodásodra. Bár ez a kérdezősködés különösen kiábrándító lehet számodra, de lehet a józanságodat is kiábrándítónak találják. Barátaidnak mondd el, hogy úgy döntöttél, hogy józan leszel, és azért vagy ott, hogy jól érezd magad és ünnepeld a szilvesztert. Nyugtasd meg őket, hogy téged nem érdekel, ha isznak, és azt szeretnéd, hogy ők is jól érezzék magukat.

hirdetes

Emlékeztesd magad, miért nem akarsz inni

Szilveszterkor a kísértés jelen van, ezért a legjobb, ha állandóan emlékezteted magad, miért nem iszol. Még akkor is, ha jól érzed magadat a józanságban, vagy éppen gyógyulófélben vagy és tudod, nem ihatsz így, előfordulhat, hogy visszaemlékszel azokra a napokra, amikor ez nem volt gond és nyugodtan ihattál. Emiatt hasznos, ha folyamatosan emlékezteted magadat arra, hogy miért tartózkodsz idén. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Fazekasság

A fazekas (gerencsér, gölöncsér) mester keze alól kikerülő tálak, korsók, fazekak stb.... Tovább

Mobilház

Magyarországon is egyre jobban terjednek a mobilházak. Ami szerencse, hiszen nagyon hasznos kis... Tovább

Tovább a lexikonra
Egészséges életmód