notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Összejön a család, átnéznek a barátok egy születésnap alkalmából, vagy épp nálatok kerül megrendezésre egy kis céges összejövetel és vacsorát kell felszolgálnod? Ez lehet egy stresszes feladat, de ha megfogadod tippjeinket,minden zökkenőmentesen fog menni

hirdetes

Szervezz emlékezetes vacsoraestet otthonodban!

Király Réka

Összejön a család, átnéznek a barátok egy születésnap alkalmából, vagy épp nálatok kerül megrendezésre egy kis céges összejövetel és vacsorát kell felszolgálnod? Ez lehet egy stresszes feladat, de ha megfogadod tippjeinket, minden zökkenőmentesen fog menni!

Összejön a család, átnéznek a barátok egy születésnap alkalmából, vagy épp nálatok kerül megrendezésre egy kis céges összejövetel és vacsorát kell felszolgálnod? Ez lehet egy stresszes feladat, de ha megfogadod tippjeinket,minden zökkenőmentesen fog menni

 

 
 
Egy vacsoraest során nemcsak a finom ételekről, dekoratív desszertekről és ízletes italokról kell gondoskodni, hanem fontos a lakás rendezettsége és az asztal dekorációja is, ha azt szeretnéd, hogy emlékezetes legyen az este.
 
Tippjeink segítségével most Te is emlékezetes vacsoraestet szervezhetsz könnyedén, felesleges stressz nélkül. Íme:
 

1. Mérlegeld, hogy hivatalos esemény lesz vagy pedig alkalmi (például születésnap) összejövetel lesz-e

 
Ha hivatalos, például egy kisebb céges összejövetel lesz, mindenképp küldj ki meghívókat két-három héttel a vacsoraest előtt. Ilyenkor ajánlatosak az ültető kártyák is, illetve a megfelelő, szolid ám elegáns dekoráció. Ha alkalmi az összejövetel, elég egy telefonhívás is az ismerősöknek, de természetesen nekik is küldhetsz meghívót, ha stílusos szeretnél lenni.
hirdetes
 
Vacsoraest otthon
 

2. Szervezz játékokat

 
Egy vacsoraest alkalmával természetesen nem a Twisterre vagy egyéb mozgékony játékokra kell gondolni, hanem az egyszerűbbekre, például az Activiti vagy kártyajátékokat, amelyet többen is lehet játszani egyszerre. Természetesen nem kötelező, de minden esetben jó, ha a vendégek el tudják foglalni magukat, míg fel nem szolgálod a vacsorát.
 
Vacsoraest otthon
 

3. Tedd ki az italokat az asztalra

 
Akár hivatalosabb akár alkalmibb estéről van szó, mindenképpen a lazításról kell szólnia, így bátran helyezd ki az asztalra a borokat, pezsgőket vagy egyéb rövid italokat, hiszen ez akár megalapozhatja az este jó hangulatát is, még a vacsora előtt.
 
Vacsoraest otthon
 

4. Vedd figyelembe a vendégek igényeit

 
Főleg egy hivatalos vacsoraest előtt érdemes feltérképezni a vendégek étkezési szokásait, hiszen elég kellemetlen helyzet lenne, ha felbukkanna egy vegetáriánus, miközben Te húsos főételt szolgálsz fel. Az alkalmi összejöveteleknél természetesen könnyebb a dolgod, hiszen a rokonokat, barátokat jobban ismered, de ügyelj a +1 fők szokásaira is!
hirdetes
 
Vacsoraest otthon
 

5. Csatlakozz Te is az esthez

 
Gyakran előfordul, hogy a háziasszonyok nem tudják élvezni ezeket az összejöveteleket, mert egész este a konyhában sürögnek-forognak. Készítsd elő az ételeket előre, amit csak tudsz és amennyire csak tudsz, hogy több időt tudj a vendégekkel tölteni, amit díjazni is fognak majd és így lehetőséged lesz a bókokat, dicséreteket begyűjteni.
 
Vacsoraest otthon
 
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Hűtőszekrény

A hűtőszekrény olyan szerkezet, mellyel mesterségesen a környezetnél alacsonyabb... Tovább

Mosás

Ahhoz, hogy ne legyenek fehér ruháid egy idő után színesek, színes ruháid pedig haloványak,... Tovább

Tovább a lexikonra
Konyha