notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

A sikeres munka egyik alapfeltétele a minőségi szerszám. Vegyük sorra milyen szerszámok/kellékek szükségesek a festési, mázolási munkálatokhoz. Festés, festés otthon, festés házilag, szobafestés házilag, szobafestés mivel

hirdetes

Szerszámismeret festéshez

A sikeres munka egyik alapfeltétele a minőségi szerszám. Vegyük sorra milyen szerszámok/kellékek szükségesek a festési, mázolási munkálatokhoz.

A sikeres munka egyik alapfeltétele a minőségi szerszám. Vegyük sorra milyen szerszámok/kellékek szükségesek a festési, mázolási munkálatokhoz. Festés, festés otthon, festés házilag, szobafestés házilag, szobafestés mivel

 

 

 

 

Szerszámismeret festéshez - Festőhenger

 
Falfestéshez leggyakrabban különböző méretű festőhengereket használunk. Diszperziós festékhez általában lágy szőrmebevonatú hengert kell beszerezni, de vásárlás előtt érdemes a festékgyártók tájékoztatását elolvasni, mivel a diszperziós festékek nagyon széles minőségi tartományban kaphatók. (Például bizonyos egyrétegű falfestékhez rövid szőrű velúrhengert ajánl a gyártó, hogy ne szívjon fel túl sok festéket a henger.) Mázoláshoz szivacshengerek valók. A jó minőségű festőhenger minél vastagabb, így megfelelően beszívja a festéket és az nem csöpög belőle. Nyele pedig erősen tart.
 

Szerszámismeret festéshez - Festéklehúzó rács vagy tálca 

Szerszámismeret festéshez
Az általában műanyagból készült rácsot vagy tálcát a hengeren maradt fölösleges festék eltávolítására használják. Az olcsó változatokat nem kell tisztítani, egy-két használat után eldobhatóak. A profi változat fémből készül.
hirdetes
 

Szerszámismeret festéshez - Hosszabbító rúd

 
Általában alumíniumból készül és teleszkópos nyéllel könnyíti a festők munkáját. Mennyezetet és magas falfelületeket is a földön állva, létra nélkül festhetünk segítségével, ha a festőhengert a végére illesztjük.
 

Szerszámismeret festéshez - Lapos ecset

 
Ezerféle ecset kapható a szaküzletekben, ezért később részletesebben is írok a helyes ecsetválasztásról. Festéshez és mázoláshoz is több méretű ecsetet célszerű beszerezni és az ecset minősége sem mindegy. Mázolásnál különösen fontos a jó minőség, ha szép felületet szeretnénk kapni. Az ecset minősége elsősorban a szőr anyagától (természetes vagy műanyag) és rögzítésétől függ. 
 

Szerszámismeret festéshez - Radiátor-festő henger vagy ecset

hirdetes
 
A radiátor mögötti felület festéséhez speciális szerszámok kaphatók. Vékony, hosszú nyelű ecsettel vagy hengerrel kifesthetjük a fűtőtest mögötti falat anélkül, hogy a radiátorokat leszereltetnénk.
 

Szerszámismeret festéshez - Spatulya (spakli)

 
A falak előkészítésekor vesszük hasznát. Lekaparhatjuk vele a régi, málló vakolatot, kitölthetjük a falak repedéseit és a lyukakat. Falkaparáshoz az olcsóbb változat is megfelelő, gletteléshez viszont érdemes több méretű rozsdamentes spaklit beszerezni.
 
 
Podmaniczki Attila 
 Podmaniczki Attila
 Szobafestő-mázoló
 
 Online Tanácsadó
 
 Ha kérdésed van a festéssel kapcsolatos témában, tedd fel itt: Álmaim Otthona  Online Tanácsadás
 
 
Még több kreatív ötlet, hasznos tanács: Csináld magad közösség a Facebookon

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Fűtés klímával

A klímaberendezések ma már nem csak hűtésre, hanem fűtésre is használhatók, méghozzá igen... Tovább

Kerti munka

Minden olyan munka, melyet a kertünkben, udvarunkon végzünk. Növényekkel, virágokkal, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Építészet