A sikeres munka egyik alapfeltétele a minőségi szerszám. Vegyük sorra milyen szerszámok/kellékek szükségesek a festési, mázolási munkálatokhoz. Festés, festés otthon, festés házilag, szobafestés házilag, szobafestés mivel

hirdetes

Szerszámismeret festéshez

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A sikeres munka egyik alapfeltétele a minőségi szerszám. Vegyük sorra milyen szerszámok/kellékek szükségesek a festési, mázolási munkálatokhoz.

A sikeres munka egyik alapfeltétele a minőségi szerszám. Vegyük sorra milyen szerszámok/kellékek szükségesek a festési, mázolási munkálatokhoz. Festés, festés otthon, festés házilag, szobafestés házilag, szobafestés mivel

 

 

 

 

Szerszámismeret festéshez - Festőhenger

 
Falfestéshez leggyakrabban különböző méretű festőhengereket használunk. Diszperziós festékhez általában lágy szőrmebevonatú hengert kell beszerezni, de vásárlás előtt érdemes a festékgyártók tájékoztatását elolvasni, mivel a diszperziós festékek nagyon széles minőségi tartományban kaphatók. (Például bizonyos egyrétegű falfestékhez rövid szőrű velúrhengert ajánl a gyártó, hogy ne szívjon fel túl sok festéket a henger.) Mázoláshoz szivacshengerek valók. A jó minőségű festőhenger minél vastagabb, így megfelelően beszívja a festéket és az nem csöpög belőle. Nyele pedig erősen tart.
 

Szerszámismeret festéshez - Festéklehúzó rács vagy tálca 

Szerszámismeret festéshez
Az általában műanyagból készült rácsot vagy tálcát a hengeren maradt fölösleges festék eltávolítására használják. Az olcsó változatokat nem kell tisztítani, egy-két használat után eldobhatóak. A profi változat fémből készül.
hirdetes
 

Szerszámismeret festéshez - Hosszabbító rúd

 
Általában alumíniumból készül és teleszkópos nyéllel könnyíti a festők munkáját. Mennyezetet és magas falfelületeket is a földön állva, létra nélkül festhetünk segítségével, ha a festőhengert a végére illesztjük.
 

Szerszámismeret festéshez - Lapos ecset

 
Ezerféle ecset kapható a szaküzletekben, ezért később részletesebben is írok a helyes ecsetválasztásról. Festéshez és mázoláshoz is több méretű ecsetet célszerű beszerezni és az ecset minősége sem mindegy. Mázolásnál különösen fontos a jó minőség, ha szép felületet szeretnénk kapni. Az ecset minősége elsősorban a szőr anyagától (természetes vagy műanyag) és rögzítésétől függ. 
 

Szerszámismeret festéshez - Radiátor-festő henger vagy ecset

hirdetes
 
A radiátor mögötti felület festéséhez speciális szerszámok kaphatók. Vékony, hosszú nyelű ecsettel vagy hengerrel kifesthetjük a fűtőtest mögötti falat anélkül, hogy a radiátorokat leszereltetnénk.
 

Szerszámismeret festéshez - Spatulya (spakli)

 
A falak előkészítésekor vesszük hasznát. Lekaparhatjuk vele a régi, málló vakolatot, kitölthetjük a falak repedéseit és a lyukakat. Falkaparáshoz az olcsóbb változat is megfelelő, gletteléshez viszont érdemes több méretű rozsdamentes spaklit beszerezni.
 
 
Podmaniczki Attila 
 Podmaniczki Attila
 Szobafestő-mázoló
 
 Online Tanácsadó
 
 Ha kérdésed van a festéssel kapcsolatos témában, tedd fel itt: Álmaim Otthona  Online Tanácsadás
 
 
Még több kreatív ötlet, hasznos tanács: Csináld magad közösség a Facebookon

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Építészet

Lakberendezési szakszótár

Húsvéti locsolkodás

Vízbevető, vízbehányó hétfőnek nevezték, ugyanis még ötven évvel ezelőtt is elterjedt... Tovább

Salgó polc

Salgó polc Minden, ami a salgó polc. A salgó polc az egyik legjobb és legerősebb polc... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 129

Átlagos értékelés: 4.7