notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

padlóváza

hirdetes

Szerezz be egy stílusos padlóvázát!

Józan Szilvia

 

Nem csak a vágott virágok és a csokrok számára jó ha van váza a házban. Az asztali vázák többsége elég ahhoz, hogy szép virágokkal díszíthessük a házat. De szeretnél valami impozánsat? A padlóváza már nagyobb darab, így természetesen nem fér el az asztalon, hanem a padlóra kerül. A díszítése is másképp történik. Összegyűjtöttük a lehetséges variációkat.

stílusos padlóváza

 

 

 

 

 

 

 

A klasszikus padlóváza

 

A padlóvázák világában sok variáció közül választhatunk. A klasszikusnak számító padlóváza anyaga lényegében megegyezik az asztali vázákéval, de annál nagyobb méretben készülnek. Így a váza készülhet kerámiából, porcelánból, és műanyagból. A színvilága a fehértől a feketéig bármilyen színt tartalmazhat, de a piros, narancssárba és a barna árnyalatok vannak többségben. Vehetünk mintás darabokat is: csíkos, kockás, pöttyös, foltos mintával ellátott padlóvázákat, de egyszínűből lényegesen nagyobb a választék. Ha valami igazán egyedit szeretnénk, akkor különböző vázafestési technikákkal, a váza anyagától függően a padlóváza színét és a mintázatát is megváltoztathatjuk.

 

padlóváza

 

padlóváza

 

padlóváza

 

Az üveg padlóváza

 

A speciális átlátszó üvegből, vagy színes üvegből készült vázák mintájára választhatunk üveg padlóvázát is. Itt is a méret szinte az egyetlen különbség, ami fennáll a két váza között. Színes üvegből készült padlóvázákat sokkal nehezebb beszerezni, így jóval egyszerűbb megoldás az átlátszó üveget választani. Ha üvegből készült padlóvázát választunk, akkor ugyan több részletre kell figyelni a váza tartalmának összeállításakor, de így sokkal több részletet adó és szebb kompozíciókat tudunk készíteni. Anyagát tekintve az üveg padlóváza igen vastag üvegből épült, ennek ellenére érdemes olyan helyre tenni, ahol biztos senki sem döntheti fel. Formáját tekintve már nem csak a hagyományos váza alakzatok közül választhatunk, hanem egyre több és merészebb formatervezés jelenik meg.

hirdetes

 

padlóváza

 

padlóváza

 

A padlóváza díszítése

hirdetes

 

A padlóváza díszítése sok esetben eltér az asztali váza dekorációjától. Míg az asztalra általában vágott virágot, csokrot teszünk, addig ez padlóvázába ritkán kerül. A művirágok alkalmazása azonban gyakori. A padlóváza több megtöltendő hellyel rendelkezik, amit többféle dekorációs elemmel töltenek ki. Léteznek speciálisan padlóváza díszítő elemek, melyek lehetnek hosszú levelek, vagy színes, csavart fa anyagok. Ha üvegvázát használunk, akkor a dekoráció során érdemes odafigyelni az üveg átlátszó részére is. Feltölthetjük nagyobb és kisebb kövekkel, kagylóval, de akár üveggolyókat is használhatunk a célra. A lényeg a kreativitás!

 

padlóváza

 

padlóváza

 

padlóváza

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában