notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Napjainkban a médiában szinte minden nap olvashatjuk hogy a szénmonoxid mérgezés milyen áldozatokkal járt. Az okok szinte minden esetben visszavezethetők a nem megfelelő szellőzésre. A szénmonoxid mérgezés elkerülése, szénmonoxid mérgezés

hirdetes

A szellőzés fontossága - a szénmonoxid mérgezés elkerülése

Napjainkban  a médiában  szinte minden nap  olvashatjuk hogy  a szénmonoxid  mérgezés milyen áldozatokkal járt. Az okok  szinte minden esetben  visszavezethetők a nem megfelelő szellőzésre.

A szénmonoxid mérgezés elkerülése, szénmonoxid mérgezés, szénmonoxid mérő, szénmonoxid mérgezés tünetei

 

Szénmonoxid mérgezés - nyílászárók

 
Új épületeknél a gáz készülékek  üzembe helyezésekor csak akkor adnak engedélyt ha megfelelő a szellőzés . A régi épületeknél  és régi gázkészülékeknél már más a helyzet. A dráguló energia  miatt mindenki igyekszik takarékoskodni. Új nyílászárók kerülnek beszerelésre, amik aztán a gumi tömítések miatt légmentesen zárnak. A nyílászárók cseréje után viszont  senki nem szokott szakembert hívni ,hogy  megvizsgálják a megfelelő e a szellőzés. A jól záró nyílászárók veszélyeztetik a gázkészülékek  légellátását.  Amennyiben a készülék a kéménybe szellőzik és a nyílászárókon keresztül vagy a  környezetéből  nem kap elég oxigént  akkor a kéményen keresztül vissza áramlik az égéstermék és  szénmonoxid árasztja el a lakást, megtörténhet a baleset.
hirdetes
 

Szénmonoxid mérgezés - készülékek

   
A balesetek elkerülése véget  mindig megfelelő szellőzést kell biztosítani. Az új nyílászárókba  , ahol a gáz készülék van szellőző berendezést kell beépíteni. Az  AERECO típusú szellőzőt javaslom. Ezek a berendezések jól szabályozhatók,figyelembe véve a  a helyiség méretét és a szükséges  friss levegő mennyiségét is.
hirdetes
 

Szénmonoxid mérgezés - megfelelő szellőzés

  
Ajtó, ablak csere után  minden esetben kérjék szak ember segítségét a gázkészülékek biztonságos üzemeltetése érdekében. A kereskedelemben már kaphatók  a szénmonoxidot jelző készülékek, amik nagyon hasznosak,de ne feledjék ezek csak jelzik a bajt, de nem szüntetik azt meg.
   
Mindig és mindenkor szükség van a megfelelő szellőzésre,mert akár életet is menthet!
 
Tolnai PálTolnai Pál
Ajtó-ablak szakértő
Online tanácsadó
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Karácsony

A karácsony egy keresztény ünnep, amelyen Jézus Krisztus születésére emlékeznek. Minden... Tovább

Niagara-vízesés

Ez a látványos és a világon egyedinek számító természeti képződmény az Egyesült Államok... Tovább

Tovább a lexikonra
Építészet