notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ismerd meg Te is ezt az 5 egyszerű, isteni szendvicskrémet, a vidámabb reggelikért!

hirdetes

Isteni szendvicskrémeket keresel? Most segítünk 5 recepttel!

TK, NA
Pirítós

Avokádókrém


Hozzávalók (4 adag):


-    1 db érett avokádó
-    1 db citrom
-    1 evőkanál tejföl
-    2 evőkanál vaj
-    só, bors, oregánó, kakukkfű ízlés szerint
-    1 gerezd fokhagyma


Vájjuk ki az avokádó belsejét, majd törjük össze villával. Adjuk hozzá a vajat és a tejfölt. Ízlés szerint ízesítsük a fűszerekkel – sóval, borssal, kakukkfűvel, oregánóval. Végül keverjük hozzá az egy darab citromunk kifacsart levét, és a zúzott fokhagymát. Amint krémesre kevertük, rögtön fogyasztható, viszont amennyiben szeretnénk, hogy jobban összeérjenek az ízek, érdemes néhány órára hűtőbe tenni.


Gombakrém


Hozzávalók (4 adag):


-    25 dkg csiperkegomba
-    15 dkg margarin
-    1 kis fej vöröshagyma

hirdetes
-    2 evőkanál liszt
-    1,5 dl tej
-    só, bors (fekete vagy fehér), kakukkfű ízlés szerint


Először mossuk meg jól a gombát, majd aprítsuk őket apróra, a hagymával együtt. Olvasszunk fel nagyjából 5 dkg vajat, majd pirítsuk rajta üvegesre a már felvágott hagymát. Adjuk hozzá a gombát, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük őket meg. Ezután hintsük rá a lisztet, majd engedjük fel a tejjel. Állandó kevergetés mellett várjuk meg még felfő, kicsit besűrűsödik, közben adjuk hozzá a fűszereket. Ezután vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá még melegen a maradék margarint. Keverjük össze, s miután kihűlt, fogyaszthatjuk. Hűtőnkben napokig eláll, mégis, mivel gombáról van szó, óvatosan kell vele bánnunk, fogyasszunk el minél hamarabb, hiszen a gomba, mint alapanyag könnyen képes megromlani.

hirdetes


Zöldborsókrém


Hozzávalók (4 adag)


-    40 dkg zöldborsó
-    1 csokor petrezselyem
-    5 dkg sajt
-    4 evőkanál olívaolaj
-    1 db citrom
-    só, bors ízlés szerint


A borsót tegyük egy tálba, vágjuk finomra a petrezselymet. A citrom kifacsart levével együtt adjuk hozzá a hozzávalókat a borsóhoz, majd botmixerrel keverjük össze, pürésítsük őket. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tálaláshoz használhatunk friss petrezselymet, valamint még meleg pirítóssal egyszerűen isteni, nem csak reggeliként.
 

Neked melyik receptünk tetszett a legjobban?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Húsvét

Húsvét előtt mindenki nagytakarítást tart, tojásokat fest, csokitojásokat és nyuszikat... Tovább

Irodatakarítás

Irodatakarítás Budapest és oszrágszerte   Célunk: megteremteni a harmóniát az... Tovább

Tovább a lexikonra
Egészséges életmód Egészséges táplálkozás Recept