notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Szemétből műalkotások – Jane Perkins gyönyörű munkái

hirdetes

Szemétből műalkotások – Jane Perkins gyönyörű munkái

CsN

A szemét, ha jó kezekbe kerül, egyáltalán nem szemét többé. Jane Perkins angol művész pedig nagyon is jól tudja, hogyan használja a kidobásra ítélt apróságokat – kezdve a gomboktól, a drótokon át a gyöngyökig, de alkotásaiban többször is előfordulnak törött kagylók, papírfecnik is.

Szemétből műalkotások – Jane Perkins gyönyörű munkái

Albert Einstein méltán híres portréja az első, amelyet szeretnék bemutatni nektek. Az angol művész ezt a képet is, mint oly sok mást, tökéletesen lemásolta – de nem ám akárhogy! Gombokat, fonalakat, apró játékokat használt fel a kópia létrehozásakor, és az eredmény valami elképesztő lett. Igazán kreatív, csodás alkotások születnek így szemétből, talált tárgyakból, amelyek mind a nő keze munkáját dicsérik.

hirdetes

 

A kreatív hölgyemény még egy olyan hihetetlen nagy alkotástól sem riad vissza, mint a Mona Lisa! Ha jobban megnézitek a képet, ebben aztán minden van: a tésztaszűrőn át a dobókockáig, a sok apróságot művészien elhelyezve pedig Leonardo da Vinci művének tökéletes mását kapjuk vissza – persze a lehetőségekhez mérten.

Szemétből műalkotások – Jane Perkins gyönyörű munkái

Ezzel a képpel is bizonyára mindannyian találkoztatok már. Az Afgán lány fotójának pontos mása ez, amelyet eredetileg Steve McCurry kapta lencsevégre. Nem tudom eldönteni, hogy a nő haja miből készül pontosan, de az biztos, hogy nagyon szépen átadja az eredeti kép vonásait. Perkins korábban egyébként textillel dolgozott, és csak kései művészetében tért át erre a különleges technikára. Szerintem nagyon érdekes a képeken egy kicsit jobban elidőzni, és felfedezni az apróságokat: néhol műanyag állatkák. és feliratos dolgok is fellelhetőek a műalkotások másain.

 

 

Nem csak és kizárólag híres portrékra specializálódott az angol művész, de ahogy a fenti képen láthatjátok, a Télapót is megformázta. Szerintem lenyűgöző az, hogy mennyire textúrásnak néznek ki az „anyagok”, a nagy fehér szakállú szakálla is nagyon látványosra sikerült…

Kíváncsi vagyok, vajon mennyi ilyen apróság van otthon Perkinsnél, hány dobozba fér bele ennyi kacat?

Szemétből műalkotások – Jane Perkins gyönyörű munkái

Vincent van Gogh festő méltán híres fotóját, és persze ezzel együtt egyik központi tematikáját is kipróbálta Perkins. A napraforgóknál találtam eddig a legkülönlegesebb darabokat: tele van zsiráfokkal, elefántokkal és dínókkal. Fellelhető még egy-két csipesz is, na meg persze az elmaradhatatlan gombok és legók is.

 

 

És végül de nem utolsó sorban, bemutatom nektek Marilyn Monroe leghíresebb portréját is: gyöngyökből és gombokból, na meg egy-két játékból, és banánból. Hihetetlen kreatív az anyaghasználata, és talán ezen a képen látszik leginkább, hogy mekkorák valójában az alkotások. Nem lehetett egyszerű ennyire aprólékosan kidolgozni a nő arcát, de a végeredményben itt sem kell csalódnunk.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Babamasszázs

A babamasszázs és annak pozitív hatásai A masszázs segítségével szavak nélkül, csupán... Tovább

Tudor lakberendezési stílus

A Tudor-stílus a Tudor dinasztia uralkodása alatt létező építészeti stílus Angliában, mely... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció