notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Lakásfelújítás és a személyi kölcsön

hirdetes

Egyre fontosabb szerepet tölt be a személyi kölcsön a lakásfelújításban

A lakásfelújítás lehet öröm és rémálom is. Ha gondosan tervezünk, rengeteg kellemetlenségtől megkímélhetjük saját magunkat, nem mellesleg időt és pénzt spórolhatunk. Kiemelt figyelmet kell fordítanunk a pénzügyi tervezésre. Minél alaposabb munkát végzünk, annál inkább elkerülhetjük a kellemetlen meglepetéseket. Számoljunk az anyagköltségekkel és a munkadíjakkal is; tartsuk szem előtt, hogy az anyagköltségbe beleszámítsuk a különböző kellékanyagokat is; kötőanyagokat, ragasztókat, áthidalóelemeket…

Személyi kölcsönből lakásfelújítás

Minden munkálatra több cégtől is kérjünk ajánlatot. Nem csak a fővárosban, hanem a vidéki várásokban és falvakban is tapasztalható a kivitelezők változó díjszabása; mindenképpen legyünk tisztában a piaci viszonyokkal, tudjuk, hogy egy bizonyos munkálat díja hogyan alakul a lakhelyünkön. Ha nem áll rendelkezésünkre a szükséges összeg, de nem szeretnénk vagy nem tudjuk halogatni a felújítást, a különböző hitelek nyújthatnak megoldást.

Gyakran hallhatjuk, hogy a személyi kölcsönök egyre inkább begyűrűznek az ingatlanpiacra is; az igényelhető összeg maximuma miatt ezek lakásfelújításra alkalmasak, ingatlanvásárlásra aligha. A Minikölcsön munkatársa szerint számos érv szól a személyi kölcsönök mellett; ezek a kölcsönök rendszerint ingatlanfedezet nélkül hívhatók le, így az adósnak nem kell attól tartania, hogy netalán elveszíti a lakását. A személyi kölcsönök szabadon felhasználhatók; az adósnak nem kell bizonyítania, hogy mit vásárolt az adott pénzből. 

hirdetes

A Minikölcsön 600 ezer forintig terjedő kölcsönlehetőséget biztosít; az igénylést elektronikus aláírással, videóazonosítással és bankszámlamegosztó funkcióval végezhetjük, így a teljes folyamat gyors, egyszerű és kényelmes. Normál ajánlat esetén a THM 24,9%, külön díj ellenében expressz szolgáltatás igénybevétele esetén 0% a THM.

hirdetes

Miután biztosítottuk a szükséges pénzeszközöket, gondoskodjunk arról, hogy minden egyes forintot megfelelően költünk el. A lakásfelújítás során a legfőbb segítőnk a mérőszalag lesz. Ha mindent alaposan lemérünk, abban az esetben könnyedén meghatározhatjuk az anyagköltségeket, ráadásul a munkadíjakkal is számolhatunk. Minél alaposabbak vagyunk, annál többet spórolhatunk a meg nem vásárolt szükségtelen alapanyagokon. Hasonlítsuk össze a főbb kereskedők árait is! Szerencsére ma már a barkácsáruházak is rendelkeznek webshopokkal, így az alapanyagok árait is könnyedén összehasonlíthatjuk.

Fordítsunk figyelmet arra, hogy a felújítással járó felfordulás ne okozhasson kárt a bútorainkban és a használati tárgyainkban. Ha tehetjük, az értékes bútorokat helyezzük máshová, amennyiben ez nem lehetséges, takarjuk le őket fóliával, illetve az érzékeny felületeket védjük takarókkal is.

Vegyük számba, melyek azok a munkálatok, amelyeket mi magunk is kellő alapossággal el tudunk végezni. Rendszerint festést említhetjük, amelyhez csupán néhány ecsetre és némi kézügyességre lesz szükségünk.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Cukorbetegség

 A cukorbetegség (diabetes mellitus vagy "diabétesz", magyarul "mézédes... Tovább

Roló

Ablak elfedésére használható, az ablak tetején rúdra feltekercselt, onnan lehúzható,... Tovább

Tovább a lexikonra
Építészet