notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ezért fontos szelektíven gyűjteni! A szelektív gyűjtés fontossága! Minden, amit a szelektív gyűjtésről tudni akartál!

hirdetes

Ezért fontos szelektíven gyűjteni!

GE.

Rendkívül fontos, hogy a környezetünkre és saját magunkra is igényesek legyünk és szelektíven gyűjtsük a hulladékokat! 

szelektív

A települési szilárd hulladék keletkezése és összetétele az évek során változott, ami közvetlenül kapcsolódik a lakosság fogyasztási szokásaihoz. A keletkező hulladék mennyisége egyre jelentősebb, és jelenleg olyan problémát jelent, amely megfelelő megoldásokat igényel a közbiztonság és a higiénia garantálása, az elszennyeződés kitörésének megszüntetése, valamint a jó környezeti teljesítmény garantálása érdekében, elkerülve az üvegházhatású gázok kibocsátását. üvegházhatást, garantálva a talaj védelmét és a maradékokban rejlő potenciál kihasználását.

Ezért fontos a hulladék gyűjtés

A szelektív gyűjtés alapvető szerepet játszik a hulladékgazdálkodásban, mivel lehetővé teszi a hulladék mint erőforrás felhasználásának optimalizálását.

A hulladék szerves frakciója a kezelésre szoruló városi szilárd hulladék legnagyobb hányadának felel meg. Ezt a hulladéktípust elsősorban az jellemzi, hogy rothadó, szezonálisan változó, anyagában igen változatos és magas nedvességtartalmú. Jellemzői miatt ez a hulladék nem igényel megfelelő, időben történő és gyors kezelést a közegészségügy előmozdítása, a betegségek és kártevők terjedésének, valamint a kellemetlen szagok és egyéb kellemetlenségek okozta bosszúságok elkerülése érdekében. E hulladékok kezelése különösen fontos, mivel naponta nagy mennyiségben keletkeznek, és a háztartásokban nehéz tárolni őket, ami azt jelenti, hogy nagyon gyakran kell begyűjteni őket.

hirdetes

A megelőzés szempontjából (hulladéktermelés) és ott, ahol van elég földterület az ilyen típusú hulladékok hasznosítására, a komposztálás háztartási szinten is végezhető, vagy akár takarmányforrásként is szolgálhat. Azokon a helyeken, ahol nagyobb a népsűrűség, és emiatt a lakásokban nincs szabad tér, ezek a gyakorlatok nem lehetségesek, így a problémát más módon kell megoldani. A világ számos országában megszokott a nem differenciált hulladék gyakori gyűjtése és lerakókban vagy egészségügyi hulladéklerakókban való elhelyezése, ami magas gyűjtési és helyfoglalási költségekkel jár. Ez a helyzet egyre jelentősebb környezeti költségeket is generál, mivel az anaerob bomlási folyamatok miatt növekszik az üvegházhatású gázok kibocsátása, és a hulladéklerakókban történő elhelyezés esetén súlyos és nagyon súlyos környezeti károkat okoz.

hirdetes

Világszerte a jogszabályok egyre inkább korlátozzák a szerves hulladékok hulladéklerakókba történő elhelyezését, ami alternatív megoldások alkalmazását teszi szükségessé, amelyek az egyes helyzetekhez igazodnak a jellemzők, az igények és az erőforrások függvényében. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Eseti nagytakarítás

Egy évben minimum kétszer szükséges és érdemes otthonunkban nagytakarítást végezni a kosz,... Tovább

Tovább a lexikonra