notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Szegőcsíkok felragasztása tapétára

hirdetes

A szegőcsíkok felragasztása

A tapéta szegőcsíkok mind a festett, mind a tapétázott falakat elegánssá teszik. Ragaszthatunk szegőcsíkot záró peremként a mennyezet köré, vagy keretként az ablakok, ajtók és kandallók köré. De használhatunk szegőcsíkot a falburkolat széle körül, vagy díszes keretként a festett falon!

Szegőcsíkok

A szegőcsík felragasztásának lépései

 
1. Úgy tervezzük meg a kiindulási pontot, hogy a szegőcsík nem illeszkedő vége ne essen feltűnő területre. Keret jellegű szegőcsíkok esetében szintezővonalzóval és puha ceruzával húzzuk meg a kívánt magasságot.
 
2. Vágjuk le és készítsük elő az első csíkot. Kezdjük a ragasztást egy sarokban, és a szegőcsík mintegy 6 mm-re menjen át a szomszédos falra. Kérjünk meg valakit, hogy tartsa a harmonika alakban összehajtott szegőcsíkot felragasztás és simítás közben.
Szegőcsíkok
3. Azoknak az illeszkedő széleknek az esetében, amelyek a falak közepére kerülnek, úgy kell a szegőcsíkok csatlakozását megoldani, hogy a minták megfelelően találkozzanak. A kettős vágásnál két réteg illesztett mintájú szegényt vágjunk dekorációs késsel. Hajtsuk fel a szegélyt, távolítsuk el a levágott végeket, és simítsuk el a szegőcsíkot.
 
4. A tapétázás egyenletessége érdekében helyezzük fel a szegőcsíkot a tapétára, majd egyenes vonalzót és kést használva vágjuk át az alsó tapétaréteget a csík széle mellett. Ezután húzzuk le a csíkot, és távolítsuk le a kivágott tapétát. Simítsuk le a szegőcsíkot!
 
 
Podmaniczki Attila
 Podmaniczki Attila
 Szobafestő-mázoló
 Online Tanácsadó
 Ha kérdésed van a festéssel kapcsolatos témában, tedd fel itt: Álmaim Otthona  Online Tanácsadás
 
 
Még több kreatív ötlet, hasznos tanács: Csináld magad közösség a Facebookon

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Raklap

Manapság a raklap az egyik legolcsóbb, legmodernebb "építkezési" eszköz, amiből nem... Tovább

Tovább a lexikonra
Festés