notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az autó olyan motor nélkül, mint a szauna kályha nélkül - szauna kályha

hirdetes

Szauna kályha

VZS

Avagy mit rejt a szauna lelke? Ahogy az autónak, úgy egy szaunának is van lelke, mely nélkülözhetetlen a működéshez. A szauna lelke a kályha, így az építés során Önnek az egyik legfontosabb feladata a kályha kiválasztása.

Szauna kályha

Milyen szauna kályhát válasszon? Mitől függ, melyik kályha a legideálisabb? Miben különböznek az egyes szauna kályhák? Segítünk a választásban!

A finn szaunát fűthetjük a tradicionális fatüzelésű kályhával vagy elektromos üzeművel. A fatüzelésű kályhák utánozhatatlan hangulatot kölcsönöznek a szaunának, azonban ennek a használata jóval időigényesebb. Arról, hogy melyik a jobb, nehezen lehet nyilatkozni, mindenki eldöntheti, hogy melyik a szimpatikusabb számára. Kályhája akkor jól kiválasztott, ha a teljesítménye összehangolt a szauna légköbméterével. Lényeges a kabin gyors és egyenletes felfűtése, de értelemszerűen a nagyobb teljesítményű kályhával kevesebb ideig tart a szauna felfűtési időszakasza, így a választásnál célszerű túlméretezni a kályha teljesítményét.

Fatüzelésű szauna kályhák:

A hagyományosnak számító szauna kályhák, a fatüzelésű kályhák, melyeknek hangulata semmihez nem hasonlítható. Különösen a kültéri szaunákhoz ajánlom, mivel ez a típusú kályha kéményt; kimenetet igényel. Ezt a kályhafajtát akkor javaslom, ha eldugott helyen szeretné szaunáját felépíteni és az elektromos hálózat nem megfelelő teljesítményű vagy egyszerűen, ha Ön a hagyományos fürdőzés szerelmese. Nem siet, és kiélvezi a szaunázás rituáléját, a fa elégetésétől, a kabin felmelegítésén át, a fürdőzés élvezetéig.

Elektromos szauna kályhákhoz lapozz egyet!

Szauna kályha

Elektromos szauna kályhák

Az elektromos kályhák használata egyszerű, biztonságos és kényelmes. A bekapcsolást követően egy vezérlő segítségével szabályozhatja a hőmérsékletet, így az Ön számára ideális környezetben gyorsan elkezdheti a fürdőzést. 

hirdetes

A kályha fajtáján kívül fontos kérdés még a mérete is. A rendkívül széles választékban megtalálja a finn, bio és rejtett szauna kályhákat is, melyek minden igényt kielégítenek. A helykihasználás, a megfelelő hőmérséklet elérése és persze a design is lényeges szempontok a szaunája szívét megtestesítő kályha kiválasztásakor. A kályha mérete természetesen nem csupán az Ön elképzelésétől függ, hanem a szaunája nagyságától, valamint a rendelkezésére álló energiaforrásoktól is.

A szauna kabinjába, vagy kültéri szauna házába a kályha kiválasztásakor mindenképpen konzultáljon szakemberrel, így biztos lehet abban, hogy a megfelelő kályhára esik a választása.

A megfelelő szauna kövek kiválasztásához lapozz egyet!

Szauna kályha

Szauna kövek

hirdetes

A szauna kövek nemcsak esztétikai hatással bírnak, hanem azok vízzel való felöntésével biztosítható szaunája páratartalma, valamint megfelelően elhelyezve a kályháján védi a fűtőszálakat is.


Vezérlők

Az elektromos kályhával ellátott finn- bio- és kombi szaunáját, vagy az infrasugárzókkal felszerelt infraszunáját különböző berendezésekkel hozhatja működésbe. A különböző hang-és fényterápiák, valamint egyéb beépített elektromos eszközök működtetése is a szauna vezérlőjének segítségével működik. Ezek az eszközök egyszerűek, könnyen kezelhetőek, biztonságosak. Választhat analóg, digitális, távirányítású vezérlőt, sőt olyat is, amellyel szaunáját egy telefonos alkalmazáson keresztül programozhatja.

Ha többet szeretnél tudni az infratechnológiáról, lapozz egyet!

Szauna kályha

Infratechnológia

A harmadik fűtési mód az infra-sugárzós megoldás. Az utóbbi években egyre nagyobb teret nyertek az infrakabinok. Ezek előnye, hogy helyigényük és fenntartási költségük alacsonyabb, mint a finn szaunáké. Az infratechnológia alapvető lényege az, hogy nem a levegőt melegíti fel, ahogy azt a hagyományos szaunákban tapasztalhatjuk, hanem elsősorban a testekre - az emberi testre hat. 

Az infrasugárzás gyakorlatilag a napsugárzás jótékony, meleget adó tartományával azonos hatású a szabad szemmel láthatatlan infraenergia. Káros hatása nincs, mint az UV-, vagy a mikrohullámú sugárzásnak. Az infratechnológia segítségével a szaunában generált infravörös sugarak a bőr alá minél mélyebben behatolva, azt felmelegítve méregtelenítik a szervezetet. Ez a behatolás annál mélyebb, minél rövidebb hullámhosszú infrasugarakat használunk.

A sugarak jótékony hatását gyógyászati szakemberek is elismerik. A szaunázásnak ezt a fajtáját nem csupán otthon, de hotelekben, egészségügyi- és wellness központokban is előszeretettel alkalmazzák, már terápiás célokkal is. Az infrakabinoknak több fajtája van, megfelelő infrasugárzók kiválasztásához érdemes szakember segítségét kérnie.

Szeretne Ön is ilyen és hasonló élményben részesülni? Akkor KATTINTSON IDE és keresse Magyarország legjobb szauna szakértőjét, aki készséggel áll rendelkezésére bármilyen szauna tervezésében, kivitelezésében.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában