notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Szabadtéri sport, szabadtéri sport előnyei

hirdetes

6 ok a szabadtéri sport mellett

GE.
szabadtéri sport

Milyen előnyökkel jár ez a munkahelyi környezeted számára?
 

Javuló viselkedés


Ha a szabadban töltöd az idődet, valószínűleg csoportosan fedezed fel azt. A hegyi túrázás, a kempingezés vagy egy sporttal kapcsolatos tevékenység megköveteli, hogy csapatban dolgozz. Sok vállalat is támogatja a szabadtéri csapatépítést, mivel ez motiválhatja a munkavállalókat.

Mivel kapcsolatba kerülsz más emberekkel, sajátos viselkedésmódok alakulhatnak ki. Fontos megtanulni, hogyan kell viselkedni nagy tömeg előtt, vagy hogyan kell együtt dolgozni egy csapattal. Többek között ezek a dolgok is fejleszthetők, ha olyan tevékenységekben vesz részt, amelyek megkövetelik, hogy másokkal együtt dolgozzon. A problémamegoldó technikák, az együttműködés, a csapatmunka és a megosztás értékei is a megtanulható dolgok közé tartoznak.

hirdetes

Jobb szociális készségek


Sokan talán nem is gondolnak erre, de a szabadban remekül lehet fejleszteni a szociális készségeket. A különböző szabadtéri tevékenységekbe való bekapcsolódás lehetővé teszi, hogy új emberekkel találkozzon és kapcsolatba lépjen velük. Stresszoldó tevékenységeket kell végeznie más emberekkel, hogy kiszakadjon a rohanó életéből. Lehetőséged lesz arra, hogy kötődj hozzájuk, és erős közösségi érzés alakuljon ki benned. A szabadban való tartózkodás javítja általános szociális készségeidet. Mindezek után valószínűleg nyugodtabban fogsz közeledni a munkatársakhoz.

Fokozott munkatermelékenység

hirdetes


Ha rendszeresen részt vesz a szabadban végzett tevékenységekben, akkor valószínűleg nyugodtabb leszel, miközben ugyanakkor aktívabb is. Stresszes helyzetekben jobban fog reagálni, és magas termelékenységet is mutat. Ha reggel néhány perccel korábban ébredsz, hogy sétálni menj, frissnek és produktívnak fogod érezni magad a nap hátralévő részében. És egy rövid séta vacsora előtt hetente egyszer vagy kétszer sem árt.

Lehet, hogy az új technológiai életmód átvette a hatalmat, de mindig eljön az idő, amikor ez mindenkit kifáraszt. Ezért fontos, hogy megőrizzük egy bizonyos egyensúlyt a valós világgal való kapcsolattartás terén. Érdemes felfedezni a szabad természetet, mert az bizonyára csodálatos lehetőséget kínál.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

budapesti étterem

Olyan vendéglátóipari egység, amely Budapesti közigazgatási határain belül a la carte... Tovább

Játszótér

Kisgyermek van a családban? Te is örülnél, ha többet lenne a szabadban? Akkor készíts neki... Tovább

Tovább a lexikonra
Egészséges életmód