notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

A világhíres svéd mandulatorta RECEPTJE ráadásul glutén- és cukormentesesen- glutén- és cukormentes svéd mandulatorta recept

hirdetes

A világhíres svéd mandulatorta RECEPTJE ráadásul glutén- és cukormentesesen

VN, NA
Cukormentes svéd mandulatorta recept

A svéd mandulatorta elkészítése

1.    Első lépésként a sütőt melegítsük elő 175 °C-ra légkeveréses módban. Igen, tényleg ezzel kell kezdeni!

2.    Ezt követően a tojásokat szétválasszuk, és a tojásfehérjékkel kezdünk el dolgozni: a tojásfehérjékhez hozzáteszünk egy csipet sót, majd kemény habbá verjük, majd fokozatosan adagoljuk hozzá az édesítőszert (összesen 70 grammot), és tovább verjük addig, amíg szép fényes lesz ez az egész.

3.    Harmadik lépésként már a fő alapanyag, a mandula is előkerül. Kimérünk 60 grammnyi mandulát (a mandulaszem vékony barna héja is számít a mérés során, ez a rész is kelleni fog, ezért nem kell lehúzni ezt!) A mandulát durvára őrüljük, majd a mandulaliszttel együtt a habba szórjuk óvatosan, és összeforgatjuk ezt, és kész is a tészta alapja.

4.    A tészta alapján egy sütőpapírra rajzolt körre fogjuk felkenni, ehhez az kell, hogy egy sütőllapra helyezett sütőpapírra kettő 20 cm-es átmérőjű kört rajzolunk, majd a tésztát a sütőpapírra kenjük. Mehet is az előmelegített sütőbe 20-25 percre. Ha megsült, akkor érdemes sütőrácsra tenni hűlni, és leszedni róla a sütőpapírt is, majd tovább hűteni.

hirdetes

5.    Amiközben sül a tészta elkezdhetünk dolgozni a krémmel: a tejszínt a 60 gramm édesítővel tegyük fel alacsony lángon főni, ha teljesen feloldódott az édesítő, akkor kapcsoljuk magasabbra a tűzhelyet, de még mindig nem maximális fokozatra, mert félő, hogy akkor leég, így is folyamatosan kevergetni kell! 

6.    Tehát folyamatos kevergetés mellett kell készíteni a krémet, méghozzá így: adjuk hozzá a 3 tojássárgáját, és melegítsük addig, amíg be nem sűrűsödik, gyakorlatilag egy lazább puding állagot kell, hogy kapjunk, ez körülbelül 7-8 percnyi kevergetés alatt érhető el. Egy tipp? ja elkészül a krém, akkor érdemes letakarni és szobahőmérsékletre tenni hűlni, mert így nem fog bebőrösödni. 

hirdetes

7.    Krémesítsük a vajat robotgéppel, majd adjuk hozzá apránként a már kihűlt pudingot folyamatos keverés mellett.

8.    El is érkeztünk arra a pontra, hogy már minden meg van a tortához, már csak össze kel állítani a lapokból, valamint a krémből. Az egyik lapot kenjük meg a krém egy részével (kb. a felénél kicsit kevesebbel), helyezzük rá a másik tortalapot, majd vonjuk be a maradék krémmel az egész tortát, és ezt tegyük hűtőbe, amíg elkészül a díszítés. Ehhez pedig 40 g mandulát vágjunk fel, majd zsiradék nélküli serpenyőben pár perc alatt pirítsuk meg közepes lángon, ha kihűlt a torta, akkor mehet is a mandulaszórás. 

Jó étvágyat kívánunk!cheeky

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Romantikus stílus

  A romantikus stílus a 18-19. század forulúján elindult korstílus, amely több... Tovább

Travertin

A travertin meleg és változatos színárnyalatú, sokféle megmunkálhatósággal rendelkező... Tovább

Tovább a lexikonra
Desszert Ebéd Egészséges életmód Egészséges táplálkozás Konyha Recept Színes ötletek