10 perces, gyümölcsös finomság
	 
	Hozzávalók:
	 
	- nagy zacskó babapiskóta (kb. 40 darab)
	- 2 bögre tejföl
	- 2 csomag vaníliás cukor
	- 750 g fagyasztott gyümölcs (pl. eper, málna, meggy, szeder stb.)
	 
	Így készítsd el:
	 
	A bögre tejfölökbe keverd bele az 1-1 csomag vaníliás cukrot és még ízesítsd ízlés szerint sima cukorral. Egy nagyobb jénai tálba tedd be a hozzávalókat, az alábbi sorrend szerint: babapiskóta, tejföl, gyümölcs. Ezt csináld addig, amíg el nem fogynak az összetevők – vagy míg tele nem lesz a tál. A gyümölcsöket nem kell kiolvasztani vagy lecsöpögtetni, ugyanis az a jó, ha legalább fél napot a hűtőben hagyod, ami alatt kiolvad a sütiben.
	 
	Kattints a KÖVETKEZŐ OLDALRA a többi receptért!
	 

	15 perces banános süti
	 
	Hozzávalók:
	 
	- 450 g tejföl
	- 3 csomag vaníliás cukor
	- négyszögletű háztartási keksz (körülbelül 40 darab) 
	- 1-2 darab banán
	- 1 teáskanál kakaópor (nem cukrozott)
	- 1 teáskanál cukor
	- 2 evőkanál víz
	 
	Így készítsd el:
	 
	Keverd össze a tejfölt és a vaníliás cukrot. Egy négyzet alakú műanyag edény tetejének az aljára rakj egy sor háztartási kekszet, rá a tejfölt körülbelül fél centi vastagon, majd rá a banán karikákat. Ismételd ezt, míg el nem fogy az alapanyag – vagy míg elég magas lesz az edénybe. Tedd rá az edény alját a sütire, hogy zárt térben puhuljon. Hagyd állni a hűtőben körülbelül 4 órát, majd készíts a tetejére mikróban csoki öntetet a kakaóporból, cukorból és vízből.

	Áfonyás túrótorta, sütés nélkül
	 
	Hozzávalók:
	 
	- 50 dkg túró
	- 2,5 dl habtejszín
	- 10 dkg margarin
	- 200 g babapiskóta
	- 24 g zselatinfix
	- 40 dkg áfonya (fagyasztott is lehet)
	- 10 dkg cukor
	- 1 db citrom leve és reszelt héja
	- 5 db menta a díszítéshez
	 
	Így készítsd el:
	 
	A babapiskótát reszeld vagy daráld le és keverd össze a felolvasztott margarinnal. Béleld ki a 26 cm-es tortaforma alját sütőpapírral, és kend bele a babapiskótás margarint, majd tedd 30 percre a hűtőbe. Ha fagyasztott az áfonyád, olvaszd fel és tegyél félre pár szemet a díszítéshez. Ez után a felét nyomkodd össze a cukorral. Keverd össze a citrom héját a túróval, majd az egészet keverd össze a cukros áfonyával. A tejszínt verd fel kemény habbá. A zselatinfixet keverd bele a tejszínhabba, majd az egészet keverd össze a masszával és keverd még hozzá a maradék áfonyát is. Öntsd a tortaformába a masszát, majd tedd az egészet a hűtőbe egy éjszakára, de minimum 6 órára. Díszítsd a maradék áfonyával és menta levelekkel.

	Almás-kekszes süti 15 perc alatt
	 
	Hozzávalók a sütihez:
	 
	- 1 kg háztartási keksz
	- 1,5 kg alma
	- 2 evőkanál cukor
	- őrölt fahéj, ízlés szerint
	- 1,5 dl víz
	- 2 csomag vaníliás pudingpor
	 
	Hozzávalók a tetejére:
	 
	- 5 dkg vaj
	- 15 dkg porcukor
	- 5 evőkanál kakaópor (nem cukrozott)
	- 2 evőkanál víz
	 
	Így készítsd el:
	 
	Az almákat hámozd meg, majd reszeld le egy tálba. Önts rá 1 dl vizet, add hozzá a cukrot és fahéjat, majd tedd fel főni. Közben a maradék vízzel keverd el a 2 csomag vaníliás pudingport. Egy tepsi alját rakd végig keksszel. Ha megpuhult az alma, öntsd hozzá a pudingporos vizet és főzd 2-3 percig. A kekszre öntsd rá a krém felét, majd rakj egy újabb réteg kekszet, öntsd rá a krém másik felét is, majd fedd le még egy adag keksszel. Ezután készítsd el a csoki mázat: melegítsd össze a hozzávalókat, majd gyorsan öntsd a kekszre és készen is van!

	Citromos - limoncellos tiramisu
	 
	Hozzávalók:
	 
	- 3 db citrom reszelt héja és leve
	- 4 db tojás
	- 2 dl habtejszín
	- 2 dl limoncello
	- 2 dl tej
	- 10 dkg xilit
	- 25 dkg natúr krémsajt
	- 2,5 dl tejföl
	- 1 teáskanál vanília aroma
	- 30 dkg babapiskóta
	- 1 csipet só
	- víz
	 
	Így készítsd el:
	 
	Keverd össze egy citrom levét, 3 evőkanál xilittel, 1 dl vízzel, 2 dl limoncellóval és 2 dl tejjel. Ebben áztasd a babapiskótát. Verd fel a tojásfehérjét sóval, majd külön a tejszínt és külön a tojássárgáját 8 dkg xilittel, a krémsajttal, a tejföllel, 2 citrom levével és héjával, és a vanília aromával. Egy nagy tálba rakd le a beáztatott babapiskótát, majd rá az összekevert krémet. Ha van még alapanyag, rakhatsz még egy réteget. Pihentesd hűtőben legalább egy fél napig.
                            Forrás: nosalty