notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Elképesztő dolgozó stúdiót álmodott meg ez a férfi udvarának végében!

hirdetes

Bámulatba ejtő fa stúdiót álmodott meg kertjében ez a férfi!

VV

A Brooklynban eléggé elterjedt trend, hogy az emberek lakásaik mögött az udvaron kis „stúdiókat” építettnek, amik vagy dolgozószobaként funkcionálnak vagy éppen pont ellenkezőleg, ott szeretnének kikapcsolódni. Ez a trend meghódította már Torontót is, ahol Oliver Dang egy elképesztően stílusos kis fa stúdiót álmodott meg kertjének végében.

Fas túdió egy kert végében

Hasonlóan sok Brooklyn-i lakástulajdonosához, Oliver is úgy döntött, hogy a legtöbbet hozza ki az ingatlanjához tartozó területből, az udvar végén lévő kis stúdió építésével. Mivel a stúdió teljesen elkülönül a főépülettől, egy teljesen privát munkaterületet biztosít használójának.

fa dolgozó stúdió

A területet egy magas cédrusfából készült kerítés választja el, a „külvilágtól”. Megegyező anyaggal dolgoztak a 9,3 m2-es faházon is, az enteriőr is cédrusfából készült. Az elülső homlokzaton a falécek függőlegesen helyezkednek el, míg a tető különlegessége az aszimmetriája. A cédrus világos színéhez, tökéletesen illik a fehérkeretes üvegajtó és ablak.

hirdetes

fa stúdió a kertben

A stúdió modern aszimmetrikus designja részben azért van, hogy kontrasztot képezzen a mögötte lévő juharfától, másrészt pedig hogy a déli nap maximálisan besüthessen a tetőablakokon keresztül. 
Belül a csapatnak fel kellett használni minden rendelkezésre álló helyet, hogy a stúdió minél tágasabb legyen, ezért a függőleges támasztóoszlopokhoz lettek rögzítve a polcok.

hirdetes

fa stúdió belülről

A maximális természetes fények elérésének érdekében, a tervezőasztalt nagyablak alatt helyezték el, míg a számítógépes munkálatokra a faház oldalának teljes hosszával megegyező asztalon van lehetőség. A stúdió lehetővé teszi a munkát egy privát térben, de lehetővé tesz egy rögtönzött pikniket vagy akármilyen kikapcsolódás jellegű időtöltésre is alkalmas.

faház belülről

Oliver Dang egy nagyon szép faházat tudhat magáénak, de személyes véleményem alapján a cédrusfa nem a legpraktikusabb fafajta a kültéri burkolatokhoz. További hátránya Magyarországon, hogy nem terem itthon, ezért a beszállítása is többletköltséggel, illetve környezetszennyezéssel jár. Az európai fafajták közül 1-es besorolást kap, vagyis nagyon tartósnak minősül az akác, ezért bátran ajánlom mindenféle kültéri felhasználásra. Az akác felhasználása elég sokrétű, ha szeretnél róla többet tudni kattints IDE!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Diabétesz

  Még mindíg nem tudjuk, hogy miért alakul ki 2-es típusú cukorbetegség vagyis... Tovább

Szalmabála

A szalma a szemtermésükért termesztett növények (vagy szűkebb... Tovább

Tovább a lexikonra
Építészet Épületek Stílusok