notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Sós karamellás kocka

hirdetes

Sós karamellás kocka recept

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy nem hagyományos recept, mely ötvözi a sós és az édes, karamellás ízt. Nagyon ízletes, az összhatás fantasztikus. Érdemes kipróbálni, mert ilyet még biztos nem ettél.

Sós karamellás kocka

A sós karamell kocka egy igazi ínyencség. Már alapjában véve azért is, mert keveredik a sós íz az édessel. De a karamell és a vanília keveréke valami mennyei ízt ad a tésztának! Kóstoljátok meg, nem fogjátok megbánni, sőt, ezek után követelni fogja a család, annyira finom ez a süti! Most lássuk, hogy készül el.

 

Tészta:

100 g vaj vagy margarin

120 g porcukor

2 nagy tojás (felverve)

240 g liszt

1 teáskanál só

1 nagyobb tojás fehérje (felverve)

 

Karamell

500 ml habtejszín

1 vaníliarúd (kikaparva)

270 g kristálycukor

175 g vaj vagy margarin

2,5 teáskanál só

 

180 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy kb. 22 cm x 30 cm-es sütőtálat sütőpapírral bélelünk ki, rövidebb végeinél 5 centit szabadon hagyunk. Nagy keverőtálban kézi mixerrel krémesítjük a vajat. Beleöntjük a porcukrot is. Ez után jöhetnek a tojások, a liszt és a só, majd ezekkel együtt is mixeljük egy kicsit. A tésztát egyenletesen belesimítjuk a sütőtálba. Nagyjából 10 percre mélyhűtőbe tesszük.

hirdetes

 

A tésztára sütőpapírt teszünk és valamilyen nehezéket helyezünk a közepére (pl. száraz babot), 35 percig sütjük. Óvatosan levesszük a nehezéket és a sütőpapírt a tészta tetejéről. Megkenjük tojásfehérjével és további 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Kihűtjük.

Serpenyőben lassú tűzön összefőzzük a tejszínt és a vaníliát. Lefedve melegen tartjuk.

 

Egy nagyobb edényben kb. fél deci vízzel összekeverjük a cukrot. Közepes lángon kevergetés nélkül melegítjük nagyjából 7 percig, amíg a karamell kész nem lesz.

Levesszük a tűzhelyről és a karamellt a krémhez adjuk. Ez után a vajat is hozzákeverjük. Közepes hőfokon 10 perc alatt összemelegítjük az egészet. Beleszórjuk a sót. A masszát a tészta tetejére öntjük. Körülbelül 4 órán keresztül (vagy egész éjszaka) hűtőben tároljuk. Tálalás előtt fél órával kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen. Kockákra vágva szolgáljuk fel.

 

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
DIY Háztartás Konyha

Lakberendezési szakszótár

Nedszívás

Az építőanyagok nedvességfelvevő tulajdonsága. Az anyagok nedvszívó képessége függ az... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 110

Átlagos értékelés: 4.8