notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Trükkök a sörfőzésre, sörfőzés otthon

hirdetes

Trükkök az otthoni sörfőzéshez

GE.

A sörfőzésnek különböző módszerei vannak, az egyszerűtől a kifinomultig, mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

Tagadhatatlan, hogy a sörsűrítmény vagy a malátakivonat felhasználása gyors és egyszerű módja annak, hogy sört készítsünk minimális felszereléssel és erőfeszítéssel, de ezek egyben drágák is, és korlátozottak a testreszabási lehetőségek.


 

sör

Az időigényesség ellenére mi a teljes cefrézési folyamatot támogatjuk, mivel ez biztosítja a legjobb minőségű söröket, és a legtöbb választási lehetőséget kínálja az Ön által kívánt sör elkészítéséhez. A sörfőzés emellett szórakoztató módja annak, hogy élvezze mind a végterméket, mind a folyamatot.

Mindhárom technikához vannak követendő szakaszok, valamint olyanok, amelyek csak a teljes cefrézési folyamathoz szükségesek.

1. FERTŐTLENÍTÉS ÉS TISZTÍTÁS:


Mindhárom főzési eljárásnál ezt el kell végezni!

Mindenkor minden főzési eljárást be kell tartani. Ha a felszerelését nem megfelelően tisztítja és fertőtleníti, az beszennyezheti és potenciálisan tönkreteheti a sörléjét. A baktériumok elpusztításához nem elég csupán tisztítani, hanem fertőtleníteni is kell azokat a berendezéseket (mérőhengerek, fajsúlymérők, kanalak stb.), amelyek a sörrel érintkeznek a főzés után. Ha nem vagy biztos benne, hogy mindent alaposan megtisztítottál, menj át még egyszer. A felszerelését egyszerűen tisztán tarthatja anélkül, hogy aggódnia kellene a sör beszennyeződése miatt, a tisztítószerek és fertőtlenítőszerek segítségével, amelyek szintén megvásárolhatók webshopunkban.

hirdetes

Ha malátakivonatot használunk, a következő lépés a víz felforralása. Miután a víz felforrt, vegye le a serpenyőt a tűzről, adja hozzá a malátakivonatot, és keverje addig, amíg a keverék csomómentes nem lesz. Az 5. lépés következik!

Ha sörsűrítményből főzöd a sört, a felszerelés tisztítása után tedd a sűrítményes dobozokat egy lábas forró vízbe, hogy egyszerűbb legyen a kiöntés. Öntse a hozzávalókat (egy kevés forró vízzel együtt) az erjesztő tartályba, és miután felmelegedtek, töltse fel annyi hideg vízzel, amennyi szükséges.

A 6. lépés a következő lépés (ebben az esetben a sört nem kell dekantálni, és hűtésre csak akkor van szükség, ha a hőmérséklet 20-25 C fölött van, ami alkalmas az élesztős erjedéshez).

hirdetes

Ha a teljes cefrézési eljárást kihasználja a sör elkészítéséhez, ugorjon a 2. lépéshez!

2. MALÁTAAROMA: Teljesen pépesíteni kell!

A maláta cefrézése a sörfőzési folyamat kritikus szakasza, mind a cefrézés, mind a szűrés szempontjából. A malátamagokat úgy kell zúzni, hogy a héjakat kevésbé őröljék, azaz minél közelebb maradjanak egymáshoz, míg a magbelsőket minél finomabbra kell őrölni. Ez a jobb édesítéshez és szűréshez szükséges. Ha a lisztet túl finomra őrlik, a cefre túlságosan sűrűvé válhat, ami lelassíthatja vagy akár le is állíthatja a szűrési folyamatot, és veszélyeztetheti a sör ízét.

Nem tud elég erjeszthető cukrot kinyerni a malátából, ha a szemek érintetlenek maradnak. A maláta roppantásához használjon maláta roppantót, de kérheti a nálunk kapható malátákat is.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

A tetrád színkombináció - azaz a négyes komplementer színpár jelentése

Ez a színkavalkád nagyon szépen alkalmazható minden művészeti ágban. Gyakorlatilag itt... Tovább

A triád, azaz a komplementer hármas színpárok jelentése

A triád esetében a színkört harmadolva kaphatunk nagyon meghökkentő, mégis passzoló... Tovább

Tovább a lexikonra
Recept