notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Sárkányok Éjszakái a Budapesti Állatkertben Program

Budapesti Állatkertben a Sárkányok Éjszakái minden nap!

2016 Április 8.


Gyere el egy páratlan éjszakai kalandra, Közép-Európa legnagyobb fényünnepére, a Sárkányok Éjszakáira! Nyitva: 2016. április 8-tól május 22-ig minden este 19 és 22 óra között, a Budapesti Állatkert területén.


Európa szívébe a Budapesti Állatkert hozza el először az egyedülálló kínai fényvarázst, amelyet a hazai közönség – a Budapesti Tavaszi Fesztiválhoz kapcsolódó programként – 2016. április 8-tól május 22-ig tekinthet meg a kert területén.

 

 

 

A látogatók közel ötven, színes fényekben pompázó kompozíciót csodálhatnak meg, amelyek között akadnak kifejezetten tradicionális témákat felvonultató, illetve újabb korokat idéző alkotások is. Természetesen nem hiányzik majd az óriási világító sárkány, illetve az állatfigurákat megjelenítő lampionok sem. A sokféle ámulatba ejtő látnivalón keresztül egy hazánkban kevésbé ismert művészeti ágat, s egy kontinensnyi ország több ezer éves kultúrájának fontos részét ismerheti meg a nagyközönség.


Az összesen 45 napon át tartó fesztivál ideje alatt az Állatkert napközben a szokásos nyitva tartási rend szerint üzemel, s ennek megfelelően is zárja kapuit a délutáni órákban. Majd este 7-től 10-ig fogadja azokat a látogatókat, akik kifejezetten a kínai fényvarázs kompozícióit szeretnék megtekinteni.

Kínai lampionművészek egyedülálló alkotásai, színpompás, 20 méteres sárkány és több száz csodás fénylény. Ragyogó kínai pandák, pompás pingvinek, vidám éjszakai pillangók. Remek cukrászda, kávéház és vendéglő.

 

Nyitvatartás:
2016. április 8-tól május 22-ig minden nap 19-től 22 óráig. Belépés: 21:30-ig!


Belépőjegyek:
Felnőttjegy 1.900 Ft, gyermekjegy (14 éves korig) 1.500 Ft


címkék: Nyaralás, hotelek, Természet, Utazás