A sárgadinnye egy igazi nyári gyümölcs, ami lágy könnyedséggel, és telt édes ízével nyűgöz le a különleges otthon is könnyedén elkészíthető fogásokban. A sárgadinnyét egyszerűen nem lehet kihagyni a nyári főzési alapanyagok közül, ezért most egy teljes menüsort mutatunk ennek a csodálatos gyümölcsnek a felhasználásával. Próbáljátok ki receptjeinket ti is otthon, nem fogjátok megbánni.

A sárgadinnye egy elképesztően finom nyári gyümölcs, amit egyszerűen kötelező felhasználni alapanyagként, ha lenyűgöző nyárias ízeket idéző fogásokat szeretnék elkészíteni. Egyszerűen beépíthető bármilyen menübe, és annyira sokoldalúan felhasználható, hogy ebben az esetben valóban csak a képzeletünk szabhat határt a megvalósításban.
A sárgadinnye egy gyógynövény is ráadásul, mint ahogy arról korábban írtunk, és ide kattintva elolvashatjátok milyen sok jótékony hatása van szervezetünkre nézve, és miért kellene mindenkinek sokkal többet fogyasztania ebből az édes ízű nyári gyümölcsből. Bár a görögdinnye sokkal elterjedtebb, és népszerűbb, még is sokkal kevesebb ételbe használhatjuk fel, ráadásul a sárgadinnye sokkal több vitamint, ásványi anyagot tartalmaz testvérénél.
Ebben a cikkben összegyűjtöttem kedvenc sárgadinnye felhasználásával készült ételeim receptjeit, törekedvén arra, hogy valóban minél könnyebben és olcsóbban elkészíthető fogásokat mutathassak nektek. Mindet kipróbáltam már, főztem csak a családnak, de vendégségek szervezésekor is teljesen helytálltak, és mindenki csak dicsérni tudta a sárgadinnye felhasználásával készült ételeim íz világát. Ha egy kicsit különlegesebb íz élményre vágysz, akkor bátran válassz ezek közül egyet, és a siker garantáltan nem fog elmaradni. Próbáld ki ezeket a szuper könnyű recepteket, és nyűgözz le főzőtudományoddal mindenkit idén nyáron!
A cikk folytatásáért lapozz a következő oldalra!

Előétel- Sárgadinnye Pármai sonkával
A tökéletes előétel, ami tényleg pár perc alatt készen van, és még csak a sütőt sem kell, beizzítanád hozzá. A sárgadinnye telis tele van tápanyagokkal, és szénhidráttal, így nagyon laktató ételnek számít. Ezt vedd figyelembe ennek az előételnek az adagolásakor, ne hogy túl hamar megteljenek a vendégek. Pont ebből az okból kifolyólag nagyon jó reggeli lehet ez a fogás, amihez nem kell más, mint Pármai sonka, és egy sárgadinnye.
A sárgadinnyét vágd fel hosszúkás szeletekre, és tekerd be egyesével a szeleteket sonkával. A sonka minősége nagyban megadja az íz világot, ezért ha lehet, mindenképpen figyelj oda vásárláskor, hogy milyet választasz. Ez az előétel nagyon különleges, ízletes és valóban 2 perc alatt készen van, így ha váratlanul toppan be hozzád valaki, akkor is egy tökéletes fogás.
Leves- Sárgadinnye krémleves
Fura lehet elsőként krémlevesként elképzelni a sárgadinnye íz világát, pedig egy kifejezetten különleges, és finom étel, amivel nagyon feldobhatod az egyszerűnek, és unalmasnak tűnő menüdet.
Hozzávalók
- 1 dl tej
- 2 dl habtejszín
- 2 ek sűrített tej
- 1 tk vaníliás cukor
- 0,5 kg sárgadinnye
Az elkészítése rendkívül egyszerű, viszont a végeredmény zseniális. A sárgadinnyét kockákra vágom, majd jó alaposan leturmixolom, majd hozzá keverem a többi alapanyagot. Ha túl édes lenne, akkor tejjel egy kicsit fel lehet hígítani, majd kis kehelyben tálalom. Díszítésnek felhasználhatod a megmaradt sárgadinnyét, de abszolút a kreativitásotokra van bízva, és a legjobb hidegen tálalva, így kiváló hűsítőként szolgál a nagy nyári melegekben.
A cikk folytatásáért lapozz a következő oldalra!

Főétel- Sárgadinnye mártás
Desszert- Dinnye fagylalt
Őszintén szólva nem igazán szeretünk cukrászdákba járni, viszont a fagyiról soha semmi pénzért sem mondanánk le. Ezért elkezdtem pár éve kísérletezni a fagylalt receptekkel, és már évek óta ez a recept a család kedvence.
Hozzávalók
- 2 dl tejszín
- 10 dkg cukor
- 1 kg sárgadinnye
- 1 lime leve
- 1 marék menta
Az elkészítése ennek a receptnek is nagyon könnyű, szinte elronthatatlan. A tejszínt és a cukrot addig melegítem, míg az összes cukor el nem olvad, majd kicsit félre teszem hűlni. Ezután az apró kockákra vágott dinnyét összeturmixolom, majd a lime levét, és a tejszínt is hozzáadom. Ezután egy tálkába teszem, és a tetejére rászóróm a marék mentát, majd a mélyhűtőbe teszem. Nálunk körülbelül 2 napig tart ki egy adag, de nagyon örülök neki, hiszen így a család egészségesen nassolhat, és még az immunrendszerük is erősödik a sárgadinnyének köszönhetően.