notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A sárga és szürke szín szerepe, jelentősége a nappali berendezése során

hirdetes

Szürke és sárga lakberendezési ötletek a nappaliba

Kétségtelen, hogy a szürke mostanában a legmenőbb semleges szín; a belsőépítészek is előszeretettel dolgoztak vele az elmúlt egy-két évben. Mivel a trend még mindig erős, az idei nyár még mindig tökéletes alkalom lehet arra, hogy a nappaliban is helyet adjunk ennek az elegáns és pihentető tónusnak, ami akár még ősszel és jövő tavasszal is mutatós maradhat. Bár általában fehérrel, feketével és ezüsttel kombinálva látjuk, miért ne dobhatnánk fel egy kis élénk sárgával

A legszebb sárga és szürke nappalik

A legtöbb modern otthon szinte tobzódik a szürkében; majdnem minden másodikban megtaláljuk e szín sok árnyalatának valamelyikét. De ön kitűnhet a tömegből, ha itt-ott egy kis vidám, üde, sárga, nyárias színfoltot is behoz, melyek egész évben megőrzik a hangulatot. Ez a nívós, modern, mégis játékos kombináció a kifinomult és a vagány stílusok ideális ötvözete!

 

sárga szürke nappali

A legszebb sárga és szürke nappalik

Élénk, variálható hangsúlyok

 
A szürke-és-sárga színvilágot sokféleképpen jeleníthetjük meg a nappaliban anélkül, hogy utána örökre ezzel kelljen élnünk. Ezek közül a legkézenfekvőbb az, hogy a szürkét háttérnek használjuk, amit azután sárga tárgyakkal – vázákkal, székekkel, díszpárnákkal, vagy akár vágott virágokkal – dobunk fel. Ez a megközelítés egyszerű, nem túl költséges és könnyen variálható. A szürke-sárga kombináció nem feltétlenül kell, hogy maradék hátralevő évünk hű díszlete legyen. Viszont, ha már szívünkbe lopta magát, egy hangsúlyos helyen álló halványsárga fal jól mutat a világosszürke különböző árnyalataival. 
 
Bár a világosszürke árnyalatai hozzák ki legjobban a hozzájuk társított élénksárga színfoltokat, a sötétebb tónusok melegebb, otthonosabb tereket teremtenek. Ez leginkább a hidegebb klímájú helyeken válhat be, és a fagyos telek idején, amikor a szoba hangulata sötétebb tónusokat kíván.  
 
szürke sárga nappali
A legszebb sárga és szürke nappalik

Hozzon be egy kis fekete mágiát!

 
Csak azért, mert szürkével és sárgával díszítette otthonát, még más színeknek is akadhat hely. Ez a szerep gyakran a fehéré lesz, mivel majd’ minden nappaliban jelen van, és jól megy ezzel a kombinációval. Ám ha bevet egy ütős feketét, máris új dinamikát adott a térnek izgalmasabbá is tette azt. Mivel a fekete külön-külön a sárgával és a szürkével is pompásan passzol, a három szín bárhogyan jól fog mutatni együtt. Arra azért érdemes odafigyelni, hogy a szürke egy halványabb tónusát válasszuk háttérnek, ha a szobában sok a sárga és fekete bútor, hogy mind jól érvényesülni tudjanak. 
 
sárga szürke szoba
A legszebb sárga és szürke nappalik

A selyem varázsa

 
A konyhától és a fürdőtől eltérően, a függönyök döntően befolyásolhatják a nappali érzetét és könnyen megváltoztathatják a tér hangulatát. A gyönyörű sárga selyemfüggönyök csodásan egészítik ki a szép szürke falakat; kettejük házassága több, mint szerencsés. Nehéz elképzelni bármely más élénk színt, ami ilyen remekül mutatna a szürke mellett, főleg amikor ez a napsugaras szín függönyökről virít. A hatás fordítva sem kevésbé sikeres: egy halványsárga szobát ugyanúgy feldob egy ezüstös szürke függöny. Akármelyik megoldás nyeri el tetszését, fontos, hogy megfelelő függönyt válasszon, ami ezzel a szoba többi részét is uraló dinamikus színpárral jól harmonizál. 
 
sárga szürke nappali
A legszebb sárga és szürke nappalik

Sokoldalú és kifinomult

 
Elfogadott nézet, hogy mind a szürke, mind a sárga csak a modern, a mai és az átmeneti stílusú nappalikban mutat jól. Úgy tűnik, a legtöbb tervező sem merészkedik túl ezen a határon, amikor ezzel a színpárral dolgoznak. Ezzel szemben a valóság az, hogy a szürke-sárga duó szinte bármilyen stílusú belső térben jól mutathat. Mint a képen is láthatjuk, a kombináció ugyanolyan jól működik egy parasztházban, mint akár egy eklektikus lakótérben. A sárga ugyancsak szép egy hagyományos nappaliban is, egy csepp szürke pedig előkelőséget sugall. Próbálja ki ezt a színpárt a nyáron; az eredmény le fogja venni a lábáról! 
 
sárga és szürke nappali
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Terasz téliesítése

A terasz téliesítése alatt azt értjük, mikor a környezeti hatásoktól (esőtől, hótól ,... Tovább

Zabpehely

A zabpelyhet az emberek leginkább élelmiszerként fogyasztják, pedig sok más felhasználási... Tovább

Tovább a lexikonra
Nappali