Milyen, ha az ember egyedül lakik? A saját lakásnak számtalan előnye van, ugyanakkor vannak dolgok, amikre érdemes időben felkészülni!

hirdetes

Önálló élet egy saját lakásban? Erre számíthatsz!

SzSz
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Saját lakás? Önálló élet? Ha egyedül laksz, az bizony számos pozitívummal jár. Senkihez sem kell alkalmazkodnod, a magad ura vagy. Vannak azonban olyan hátrányok is, amikre talán nem is számítanál!

Önálló élet

Az első és legfontosabb lépés még mielőtt belekezdünk, hogy megtaláld álmaid otthonát! Ehhez ma már remek online ingatlanhirdető oldalakat találhatsz, ahol saját igényeid szerint böngészhetsz. Alaposan mérlegelj, és gondold át, milyen ingatlanra vágysz, hiszen ezentúl ez lesz az új otthonod!

 

Szabadság

Talán az első dolog, ami eszünkbe jut az önálló életről és a saját lakásról, az a szabadság. Senkihez sem kell alkalmazkodnod, azt csinálsz a saját birodalmadban a nap minden szakában, amit csak szeretnél. Nem kell lehalkítanod a zenét a lakótársad miatt, és nem kell ügyelned arra, hogy ne ébredjen fel, ha az éjszaka közepén érsz haza. Nincsenek bosszantóan szétdobált cipők az előszobában és szennyes a fürdőben. Maximum a tieid, viszont nyugodt szívvel rúghatod le a lábadról a cipőt is, hiszen az senkit sem fog zavarni.

 

Az otthonod stílusa a Te stílusod

Ha egyedül élsz, az otthonodat maximálisan a saját stílusodhoz alakítva rendezheted be és dekorálhatod. Ha úgy tetszik, poszterekkel rakhatod teli a falat, vagy választhatod a minimál stílust. A lakás kialakításának csupán a képzeleted szabhat határt.

 

Egyedül lakni

 

Kellemetlen csevej nélkül

Lehet, hogy egy fáradt nap után semmi máshoz nincs kedved, csak bedőlni az ágyba és olvasni egy jó könyvet, vagy megnézni egy filmet. Ha azonban egy lakótárssal osztod meg az otthonod, bizony benne van a pakliban, hogy éppen aznap szeretné áthívni néhány barátját, esetleg gyakorolna a közelgő furulyaversenyére. Ha egyedül élsz, megkímélheted magad a kellemetlen csevejektől, ráadásul akkor tartasz csendes pihenőt, amikor arra szükséged van. 

hirdetes

 

Önálló élet

Betegségben is egyedül

hirdetes

Ha elköltözöl a szülői házból bizony fel kell készülnöd arra, hogy senki sem fog ápolgatni, ha megbetegszel. Nem lesz meleg húsleves és forró tea a legnagyobb megfázások közepette sem, hacsak magadnak el nem készíted azokat. Készülj fel, hogy fel kell majd tápászkodnod az ágyból, hogy beszerezd a szükséges gyógyszereket és a papír zsebkendő utánpótlását. 

 

Főzés és takarítás

Ne csupán az étel önálló elkészítésére gondolj. Magadnak kell bevásárolnod az összes szükséges hozzávalót is. Senki sem fog meglepetést dugni a hűtődbe. Ráadásul csak akkor várhat otthon egy üveg mogyorókrém, ha Te magad veszed azt meg. A takarításról és a szükséges takarítószerekről se feledkezz meg! Időt kell szakítanod az étel elkészítésére és a lakás rendbetételére, és mindezt egyedül kell véghezvinned. Cserébe senki sem fogja előled megenni azt az ételt, amit kemény munka árán elkészítettél, és senki sem fogja sáros cipőben végigmászni a felmosott előszobát.

 

Te vagy a saját mentsvárad

Ha ijesztő hangokat hallasz, senki más nem fogja megnézni helyetted, hogy mi van a másik szobában. Ha éjjel kopogtatnak, neked kell eldönteni, hogy ajtót nyitsz-e. Ráadásul a hangoskodó szomszédhoz is neked kell átmenned sokadjára is, ha nem halkítja le a zenét vagy fogja vissza a vendégei hangerejét.

 

Nincs más, aki fizetne helyetted

Ha önálló életre adod a fejed, akkor bizony számolnod kell azzal is, hogy senki sem fogja befizetni a rezsit, vagy legalább a felét. Nem csupán az idődet, de az anyagiakat is be kell osztanod, és át kell gondolnod, hogy mikor és mire költesz. Így valószínűleg nem fogsz hosszú órákon át állni a zuhany alatt, és a lakásból kilépve azt is kétszer megnézed, hogy biztosan lekapcsoltad-e a lámpákat. 

 

A cikket az Otthonajánló.hu támogatta

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Bútorok Dekoráció Kiegészítők Kis lakás

Lakberendezési szakszótár

Húsvéti dekoráció

Húsvétra könnyedén készíthetünk házilag is dekorációkat, melyek meghozzák az ünnep... Tovább

A triád, azaz a komplementer hármas színpárok jelentése

A triád esetében a színkört harmadolva kaphatunk nagyon meghökkentő, mégis passzoló... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 214

Átlagos értékelés: 4.7