notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Magyar családok lakáshoz és házhoz jutnának

hirdetes

Saját lakáshoz vagy házhoz akar juttatni minden magyar családot a kormány!

VZS

Minden magyar családnak saját otthont akar biztosítani a kormány! A kormányzat támogatja a bérleményben élőket is, de célja, hogy a családok inkább saját lakáshoz jussanak.

Magyar családok lakáshoz és házhoz jutnának

Kismértékben nőtt a bérlakásban élők száma Magyarországon, de lakosság döntő többsége saját tulajdonú otthonában él. A kormányzat támogatja a bérleményben élőket is, de célja, hogy a családok inkább saját lakáshoz jussanak.

A magyarok 86,3 százaléka lakik saját lakásban, 13,7 százaléka pedig bérleményben – írta a Magyar Idők az Eurostat minap közzétett jelentésére hivatkozva. A 2015-ös adatokat feldolgozó elemzés szerint Magyarország, a bérlők arányának enyhe növekedése mellett is, az európai élbolyban van a saját lakásban élők arányát tekintve. Ez más kelet-közép-európai országokban is hasonlóan alakul, általában elmondható, hogy a régióban sokkal kisebb a bérlakásban élők aránya, mint az unió nyugati tagállamaiban.

hirdetes

A Központi Statisztikai Hivatal szerint a bérelt lakásban élők aránya Budapesten és a megyeszékhelyeken meghaladja a 15 százalékot, más városokban viszont csak 9, a községekben pedig alig 4 százaléknyian vannak.

Lapozz egyet és nézd meg mik a kormány tervei a következőkben!

hirdetes
Magyar családok lakáshoz és házhoz jutnának

Párdi Zsófia, a Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület projektvezetője azt nyilatkozta, számos lakhatást segítő lépés történt az elmúlt években, de szükség lenne átfogó bérlakásprogramra is.

Noha komplex program nincs napirenden, a Nemzetgazdasági Minisztérium a lap kérdésére azt közölte, hogy az állam a bérlakásban élést is támogatja. – A fizetésképtelenné vált hiteladósok lakhatási problémáinak kezelésére alakult Nemzeti Eszközkezelő működésével valósul meg a rendszerváltozás óta eltelt időszak legnagyobb programja, amelynek keretében 35 ezer bérlakás létesül hosszú távra – közölték. A tárca az otthonteremtési programra utalva hangsúlyozta, a kormány célja az, hogy minden magyar család – lehetőleg saját – otthonhoz jusson – olvasható a Magyar Időkben.

Forrás: hirado.hu, 

http://palyazatinfok.hu/minden-csaladot-sajat-lakashoz-vagy-hazhoz-akar-jutattni-kormany-de-berlakasban-elok-tamogatast-kapnak/

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Tudomány és technika

A tudomány a bennünket körülvevő világ megismerésére irányuló... Tovább

Esküvőhelyszín Budapest

Esküvő helyszín Budapesten - olyan elegáns és minőségi szolgáltatást nyújtó helyszín a... Tovább

Tovább a lexikonra
Épületek Garzonlakás Kis lakás Lakásbemutatók