notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Varázsold el családodat, barátaidat saját készítésű karácsonyi ajándékkal!

hirdetes

Varázsold el családodat, barátaidat saját készítésű karácsonyi ajándékkal!

VZS

Hamarosan itt a Karácsony, nagy lesz a készülődés, mindenki futva hajhássza majd az ajándékokat. Ha ügyes vagy, akkor te kikerülheted a tömeget, a sorbanállást, és elkészítheted magad ajándékaidat!
 

Varázsold el családodat, barátaidat saját készítésű karácsonyi ajándékkal!

Készíts mini Karácsonyfát!

Vegyél egy kisebb üvegmosó kefét, majd nyírd meg Karácsonyfa formájúra. Ajánlom, hogy ezután mindenképpen fertőtlenítsd ki egy kicsit, hiszen ki tudja, hogy hol volt tárolva, lehet, hogy éppen poros helyen és lehet, hogy épp valaki az ágya mellé fogja elhelyezni ezt a kedves kis ajándékot.


Teljes mértékben megfelelő, ha beáztatod egy kis meleg mosogatószeres vízbe, egy kevés fehérítővel. Általában ezek az üvegmosók nem teljesen fehérek, hanem inkább szürkés vagy törtfehér árnyalatban kaphatóak. Hagyd ázni néhány órán át, annak ellenére, hogy a szín szinte rögtön halványulni kezd. Miután kivetted a fehérítős vízből, akkor mosd le majd egy papírtörlőn hagyd megszáradni teljesen.


Másnap akár parafadugóból is formázhatsz neki talpat, vagy a helyi kreatív hobby boltban biztosan kapsz pici fa talpakat, aminek a közepén lyuk van. Én a parafadugót használtam, levágtam egyenesre az egyik oldalát és csak könnyen beleszúrtam a kefe drótját a dugó másik felébe.
Abban az esetben, ha te fehér fát szeretnél, akkor már készen is vagy!

hirdetes
 

Varázsold el családodat, barátaidat saját készítésű karácsonyi ajándékkal!

Ha színes fát szeretnél, akkor a következőképpen kell eljárnod:

Az előző folyamatot mindenképpen csináld végig, hogy teljesen egyszínű, fehér fád legyen.
Ezek után nincs másra szükséged csak egy üvegtálra, egy kevés ruhafestékre és meleg vízre.


Az előírt mennyisében keverd össze a ruhafestéket és a meleg vizet a tálban, majd tedd bele a fádat. Annyi időre hagyd benne a vízben, amennyire szeretnéd, hogy erőteljes színe legyen.


Mikor a kívánt színt elérted, akkor csak vedd ki fádat a vízből, öblítsd le vízzel, majd tedd egy éjszakára egy papírtörlőre száradni.


Ha például zöld fát csináltál és szeretnéd, hogy havas legyen, akkor vegyél egy kevés műhót és fújd be vele.

Varázsold el családodat, barátaidat saját készítésű karácsonyi ajándékkal!

Díszítsd fádat egyedi gömbökkel!

Amennyiben szeretnél teljesen egyedi üveggömböket fádra, akkor nagyon egyszerűen megoldhatod ezt a kérdést. Vegyél nagyobb üveggömböket, amik átlátszóak és próbálj olyanokat választani, aminek az akasztója szélesebb.  Hiszen nekünk azért lesz szükségünk nagyobb lyukra, mert szeretnénk beletenni majd egy kis Karácsonyfát.


Az előzőekben már meg is tanulhattuk, hogy hogyan készítsünk üvegmosó keféből Karácsonyfát, ebben az esetben pedig annál jobb, minél kisebb a kefe, hiszen olyan picinek kell lennie, hogy átférjen a gömb akasztójának helyén.

hirdetes


Először is szórj egy kis cukrot a gömbbe, majd tedd bele az általad elkészített fát. Ezután ismételten szórj kevés cukrot a gömb belsejébe azért, hogy a benne lévő díszed mindenképpen stabilon álljon. Tedd vissza a helyére az aksztót, vigyázz, hogy fix legyen. Ha nem bíznál benne, akkor használj jó minőségű ragasztót hozzá.


Ezt a gyönyörű üveggömböt nem csak díszítésre használhatod, hanem ajándékba is odaadhatod valakinek, biztosan elkápráztatod vele, hiszen nem csak, hogy stílusos, de rendkívül egyedi is!


A mini Karácsonyfán kívül amúgy még számos szép és dekoratív dolgot bele lehet tenni az üveggömbbe, például csipkebogyót ággal, fenyőágat és ezeket le is fújhatod egy kevés műhóval, úgy aztán igazán megadja az ünnepi hangulatot majd!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Vintage

A vintage szó jelentése: régies, antik, kopottas. A vintage stílus az 1900-as évek... Tovább

Tavasz

A tavasz a mérsékelt öv egyik évszaka. A trópusi... Tovább

Tovább a lexikonra