notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Otthon rusztikus stílusban

hirdetes

Rusztikus stílusú otthon

Kanga

A rusztikus szó hallatán a legtöbb embernek valami ódon, kopottas bútor vagy ház jut az eszébe, ami sokkal inkább félelmetes, mint megnyerő. Holott ez ma már nem igazán helytálló. Képeinket végig lapozva talán a Te elképzelésed is megváltozhat majd erről a stílusról! 

Ilyen a rusztikus otthon
A rusztikus stílus valóban a régi, esetleg csak régiesnek látszó elemeket használja fel, de olyan kiegészítőkkel és rafinált megoldásokkal, hogy a végeredmény mégis kellemes és otthonos lesz. Például nagyon harmonikus hatást kelthetnek ezek az egyszerű formák és minták, amikhez pasztell vagy vidám színek is jól passzolnak.
 
 
Ilyen a rusztikus otthon
Jellemző még a rusztikus stílusra, hogy a természetből merít ihletet és rengeteget természetes anyagot használ fel mind az építkezési elemeknél, mind pedig a dekorációban. Itt látható a sok kő és fa harmonikus felhasználása a belső terekben, a következő oldalon pedig a hozzá passzoló dekorációt nézhetitek meg.
 

 

Ilyen a rusztikus otthon
A dekorálásban sok esetben jellemző a sok virág alapú díszítés, és nem csak élőnövények formájában de apró virágmintákban is megjelenhet akár ágyhuzaton, függönyön vagy díszpárnákon. Ezenkívül rafia is a kedvelt kiegészítői közé  tartozik, amit rengeteg féleképpen variálhatunk!
 
Ilyen a rusztikus otthon
Érdemes megfigyelni, hogy nem csak az olyan kézzel fogható dolgokat használják itt fel, mint a bútorzat, vagy jellegzetes tárgyak és kiegészítők. De a  hangulatot is igyekeznek a lehető legjobban megragadni. Például épp ezért szinte mindig található egy kandalló az ilyen stílusú otthonokban. A kandallónak, még ha nincs is meg az eredeti (fűtés) funkciója, mindenképpen meghitt hangulatot teremt, mert a biztonságot jelentő,  kellemesen melegítő tábor tűzet juttatja eszünkbe.
 
Ilyen a rusztikus otthon
A legtöbb esetben jól átgondolt építészeti bravúrok készülnek ennek a stílusnak a jegyében. Az is ezt bizonyítja, hogy még a ház fekvésével, az ablakok méretével, formájával és elhelyezkedésével a fény-árnyék hatásra is figyelemmel voltak a ház tervezésénél, berendezésénél. Ez a sok apró részlet külön-külön is elragadó, de együtt aztán tökéletesen családias és meleg otthon benyomását keltik az emberben!
 
Ilyen a rusztikus otthon
A fa hajópadló, amellett, hogy nagyon jól szigetel szintén a természetes anyagok közé tartozik, amelynek szabályos, precízen megmunkált látványa a lakásban valószínűleg kellemes biztonság érzetet ébreszt a lakókban.
 
Ilyen a rusztikus otthon
Nem szabad elfeledkeznünk a textíliákról és kisebb bútor-kiegészítőkről sem, hiszen a rusztikus stílus jellegzetessége a részletekben rejlik. A legtöbb ilyen otthonban megtalálható a gyapjú akár a falon díszítő elemként vagy szőnyeg képében, vagy a hálószobában a puha toll párnák és dunnák mellett
Emellett sok nádból, vagy gyékényből készült fonott mintás kosarakat, tárolókat használhatunk még ilyen lakásokban, mivel ezek mind-mind a rusztikus stílust erősítik.
 
Ilyen a rusztikus otthon
Kültérben, de akár beltérben is sokszor és szívesen használnak fel kovácsolt vas elemeket is az építészek. Nagyon mutatós és tökéletesen illik ehhez a stílushoz!
 
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Drapéria

Elrendezett textília; ízléssel, művészi módon elrendezett, gyakran redőkbe szedett szövet,... Tovább

Tojásszeletelő

A tojásszeletelő egy ételkészítéshez használatos konyhai eszköz, mellyel... Tovább

Tovább a lexikonra
Lakberendezési ötletek