notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

A ragyogó rozsdamentes acél felületekért

hirdetes

A rozsdamentes acél tisztítása

SzSz, NA

A rozsdamentes acélról ismert, hogy képes ellenállni a korróziónak, ezért népszerű választás a konyhában és a fürdőszobában. A szennyeződések és a por azonban a rozsdamentes acélt is veszélyeztetheti a korrózió és a rozsda kialakulására. Szerencsére jól reagál a tisztításra, feltéve, hogy betartunk bizonyos szabályokat.

A rozsdamentes acél tisztítása

A rozsdamentes acél tisztántartásának kulcsa a megfelelő ápolás és karbantartás. Általában a legjobb, ha az alap takarítással kezdjük, majd szükség szerint a szennyeződésektől függően folytatjuk. Egy kis odafigyeléssel a rozsdamentes acél felület, akár a sütő, akár a mikró, akár az asztallap, ragyogni fog! 

A meleg víz a legjobb választás a rozsdamentes acélnál

Töröld le a felületeket meleg vízzel megnedvesített mikroszálas kendővel. A meleg víz és a kendő elegendő a legtöbb esetben a tisztításhoz, illetve ez a legkevésbé kockázatos tisztítási módszer, hiszen a felület egyáltalán nem fog megsérülni. A nedves mikroszálas kendő áttörlése után a felületet töröljük át egy törülközővel vagy törlőkendővel, hogy elkerüljük a vízfoltokat. Ez fontos, hiszen a vízben található ásványok nyomot hagyhatnak a rozsdamentes acélon. A törlés során figyeljünk arra, hogy a fémszemcsék irányába haladjunk, ezzel elkerülve a karcolásokat. 

hirdetes

Mosogatószerrel a karcmentességért: így csillogjon a rozsdamentes acél

Ha sütőn lévő foltokat meglehetősen nehéz eltávolítani, legyen az odaégett zsír vagy paradicsomszósz, akkor egy csepp mosogatószer és egy kis melegvíz segíteni fog. Ez a kombináció nem károsítja a rozsdamentes acél felületet, és általában mindig beválik a szennyeződések eltávolításához. 
A meleg vízzel benedvesített mikroszálas kendőre tegyünk egy csepp mosogatószert és töröljük át a fém felületet. Ezután törüljük át egy sima meleg vizes kendővel, hogy eltávolítsuk a szappanmaradékokat, majd ismét menjünk át egy törülközővel a felületen, elkerülve a vízfoltokat. 

Üvegtisztítóval az ujjlenyomatok ellen a rozsdamentes acélon

A rozsdamentes acél felületen maradt ujjlenyomatok eltávolításához a legjobb megoldás, ha üvegtisztítót használunk. Fújjunk egy keveset az üvegtisztítóból egy mikroszálas kendőre, és alaposan töröljük át a rozsdamentes acél felületeket körkörös mozdulatokkal. Közvetlenül a felületre fújni nem érdemes, hiszen így nem pazarolunk el egy csepp tisztítószert sem. Miután letöröltük a foltokat, egy törülközővel szárítsuk fel a maradék nedvességet. 

hirdetes

Speciális tisztítószer a rozsdamentes acélra

A nehezebben kezelhető zsírfoltok eltávolításához a legjobb, ha kifejezetten rozsdamentes acél felületekre specializálódott tisztítószert választunk. Akár külön a sütőre kifejlesztett tisztítószer is jó választás lesz, hiszen ezek egyáltalán nem ártanak a felületnek, így a karcolás elkerülhető, mindamellett, hogy a felület tökéletesen tiszta lesz. Érdemes követni a tisztítószeren feltüntetett használati utasítást, hogy a lehető legalaposabb hatást érhessük el, nem okozva kárt a felületeken. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Bársony

Puha tapintású, finom szövet, amelynek egyik (ritkán mindkét) felületét az alapszövetből... Tovább

Salgó polc

Salgó polc Minden, ami a salgó polc. A salgó polc az egyik legjobb és legerősebb polc... Tovább

Tovább a lexikonra