notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Az óbudai Kánya Tamás egy igazán különleges hobbit talált magának: kőszobrokat épít a Római-parton. A szobrok uszadék fából, kavicsokból és kövekből épültek, s 5 hónap alatt egy egész szoborparkot sikerült felépítenie a művésznek.

hirdetes

Szétrombolták a látogatók a pesti kőszobrokat

Király Réka

Az óbudai Kánya Tamás egy igazán különleges hobbit talált magának: kőszobrokat épít a Római-parton. A szobrok uszadék fából, kavicsokból és kövekből épültek, s 5 hónap alatt egy egész szoborparkot sikerült felépítenie a művésznek.

Az óbudai Kánya Tamás egy igazán különleges hobbit talált magának: kőszobrokat épít a Római-parton. A szobrok uszadék fából, kavicsokból és kövekből épültek, s 5 hónap alatt egy egész szoborparkot sikerült felépítenie a művésznek.

Az alkotásokat megtekinthetitek itt:

Kattints a képre a nagyobb nézetért:

hirdetes

További képek

Hírnév, mégis csalódás...

 
Az interneten már számos fotót és cikket lehetett róla találni, de később megjelent a tévében is: az RTL Klub Híradója is bemutatta ezt a varázslatos szoborparkot, aminek hatására körülbelül 1500 ember látogatta meg a helyet.
Igen ám, ezzel nem is lett volna gond, de az emberek nemtörődöm módon széthordták és szétrombolták a szobrokat. A gyerekekre nem szóltak, de még a felnőttek sem mászkáltak óvatosan az alkotások között. A művésznek így teljesen elment az egésztől a kedve, amelyről hivatalos Facebook profilján számolt be:
 
 
"SEGÍTSÉGET KÉREK!!!
Az RTL kLUB híradóban leadott interjú meghozta a hatását.Özönlöttek le az emberek,rengetegen jöttek megnézni a kőkertet!Aki ott volt láthatta mennyi embert vonzott.Szerintem 1500 embernél többen jöttek.Számolgattam 60-70 ember folyamatosan jelen volt.10 órától 5-ig ott voltam.Egyfolytában mentem és javítottam,tettem vissza mindent a helyére.10 percenként(és nem túlzok)mentem körbe állítgatni vissza a köveket,fákat.Tíz percet beszélgettem a látogatókkal,majd elnézést kértem és indultam helyrehozni a károkat.Nem szólnak rá a gyerekekre a szülők,mindent megfognak,levernek,felborítanak.Botokkal ütögetik a szobrokat.Marokszámra szórja a boltívre a homokot,kavicsot!Apuka mellette áll, nem szól.Az összes állatnak a fogait kiveszik lesöprik.Mindent megfognak a gyerekek.Felnőttek keresztül sétálnak simán mindenen.Ídős férfi a feleségével bemászik a kövek közé,sorba döntenek össze mindent.Utána még nevetgélnek is.Ídős hölgy szándékosan lelöki a szobor tetejét és mondja a barátnőjének:Na ugye,hogy nem volt összeragasztva!Ott állok mellette.Tovább sétál.
Mindenki köveket tesz a kiegyensúlyozott alkotásokra.A negyedik embernél már persze,hogy összedöl mert elveszti az egyensúlyát.Eszükben sincs visszaállítani.Szétrúgdossák a táblát,köveket a sárkány-kígyó elött,leverik a "korlátott a hangya és skorpió elött.Vissza nem kell tenni.(ezt ma 7-szer raktam a helyére)Folyamatosan ellopják a mosolygós smile és "love Római"köveket(nem csak gyerekek-rászóltam egy 60 év körüli nőre,hogy legyen szíves tegye vissza a zsebéből.Válasz-persze,persze.Visszateszi.)Kutyákat nem fogják meg,ugrál a szobrok között.Ezt még nyugodtan folytathatnám....
Egy kedves hölgy próbált nekem segíteni,de 2 óra után ő is azt mondta,hogy nem bírja!Mi van itt!
Egyszerűen nem bír el ennyi embert ez a dolog!Kinőtte magát egy Római-part látványosság lett.Most már jó idő lesz,nyítnak a büfék.Hétvégenként ennyi ember fog lejönni.Nem tudok egyedül rendet tartani.Egy múzeumban,kiállításon őrök,biztonsági emberek vannak,szerintem sokkal kevesebb emberre.Idegesen,mérgelődve fáradtan jövök haza.Én ezt nem szeretném csinálni!
Mit csináljak?Most már több ezer ember fordul meg itt a facebook kőkert oldalán(a love feliratott majdnem 6000 ember látta és osztotta meg)Segítsenek ötletekkel!Nekem már teher ez a kőkert,várom az árvízet.Egyedül önnök miatt nem bontom le,mert tudom mennyi embernek lenne csalódás és milyen sokan szeretik."
 
Az óbudai Kánya Tamás egy igazán különleges hobbit talált magának: kőszobrokat épít a Római-parton. A szobrok uszadék fából, kavicsokból és kövekből épültek, s 5 hónap alatt egy egész szoborparkot sikerült felépítenie a művésznek.Az óbudai Kánya Tamás egy igazán különleges hobbit talált magának: kőszobrokat épít a Római-parton. A szobrok uszadék fából, kavicsokból és kövekből épültek, s 5 hónap alatt egy egész szoborparkot sikerült felépítenie a művésznek.Az óbudai Kánya Tamás egy igazán különleges hobbit talált magának: kőszobrokat épít a Római-parton. A szobrok uszadék fából, kavicsokból és kövekből épültek, s 5 hónap alatt egy egész szoborparkot sikerült felépítenie a művésznek.Az óbudai Kánya Tamás egy igazán különleges hobbit talált magának: kőszobrokat épít a Római-parton. A szobrok uszadék fából, kavicsokból és kövekből épültek, s 5 hónap alatt egy egész szoborparkot sikerült felépítenie a művésznek.Az óbudai Kánya Tamás egy igazán különleges hobbit talált magának: kőszobrokat épít a Római-parton. A szobrok uszadék fából, kavicsokból és kövekből épültek, s 5 hónap alatt egy egész szoborparkot sikerült felépítenie a művésznek.Az óbudai Kánya Tamás egy igazán különleges hobbit talált magának: kőszobrokat épít a Római-parton. A szobrok uszadék fából, kavicsokból és kövekből épültek, s 5 hónap alatt egy egész szoborparkot sikerült felépítenie a művésznek.Az óbudai Kánya Tamás egy igazán különleges hobbit talált magának: kőszobrokat épít a Római-parton. A szobrok uszadék fából, kavicsokból és kövekből épültek, s 5 hónap alatt egy egész szoborparkot sikerült felépítenie a művésznek.Az óbudai Kánya Tamás egy igazán különleges hobbit talált magának: kőszobrokat épít a Római-parton. A szobrok uszadék fából, kavicsokból és kövekből épültek, s 5 hónap alatt egy egész szoborparkot sikerült felépítenie a művésznek.Az óbudai Kánya Tamás egy igazán különleges hobbit talált magának: kőszobrokat épít a Római-parton. A szobrok uszadék fából, kavicsokból és kövekből épültek, s 5 hónap alatt egy egész szoborparkot sikerült felépítenie a művésznek.
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Pavilon

Egy kerti pavilon számtalan jó programnak adhat helyet, akár csak összeülni alatta, akár... Tovább

Milyen egy igazi alkalmi takarítás Budapesten? Most megtudhatod!

Mit szólnál hozzá ha az esedékes nagytakarítás helyett csak hátradőlhetnél a fotelben, és... Tovább

Tovább a lexikonra
Tájak