notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A New York-i Rockefeller Center gyönyörű tetőkertjei

hirdetes

A Rockefeller Center tetőkertjei

Petra

A Rockefeller Center New York belvárosában gyönyörű tetőkerteknek ad helyet.

Rockefeller Center

New York városa bár hatalmas, viszont nemcsak tömérdek betont és felhőkarcolót találunk itt, hanem helyet kapnak a kertek is, bár tény, hogy nem olyan értelemben, mint egy csendes külvárosban. New York belvárosában a felhőkarcolók tetején gyönyörű kerteket láthatunk. Ilyen tetőkert található például a Rockefeller Center tetején. Ráadásul ezt a virágokkal és szép zöld pázsittal rendelkező kertet nem tegnap készítették, hanem már több mint fél évszázada ennek a felhőkarcolónak a tetejét díszíti. A tetőkertet az épület dolgozóinak áll rendelkezésére, viszont más, magánrendezvényekre is bérelhetők.

 

Rockefeller Center

Az épületegyüttesben többnyire irodaházakat találunk. A Rockefeller központot John D. Rockefeller építtette, akinek a családja végül az épület névadója lett. Bár John Rockefellernek eredetileg más volt a szándéka, ugyanis egy operaházat képzelt el ide, viszont az 1929-es gazdasági világválság keresztülhúzta a számításait, ezért a terv megváltozott. Az épületet 1930-ban kezdték el építeni és 1939-ben már kész is lett. Azóta léteznek ezek a tetőtéri kertek is.

 

Rockefeller Center

A kerteket gyönyörű, nyírt bokrok és virágok díszítik, így aki ott van, az egy nagyon szép környezetben tud lazítani. Mivel ez egy épületegyüttes, ezért nem csak egy szem tetőtéri kertet találunk ott, hanem többet is, amiket eredetileg gyalogos híd kötött volna össze, viszont ez a terv nem valósult meg sajnos.

Forrás: 4szoba.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Felújítás utáni takarítás

A lakások, irodák felújítása nagy kosszal, felfordulással jár. A helyiségek használatba... Tovább

Széf

Manapság nem elég, ha elzárjuk értékeinket, ténylegesen biztonságban kell tartani... Tovább

Tovább a lexikonra
Kert