notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Íme a Repair Café, amely már Európában is hódít, és a közösséget is építi!

hirdetes

Repair Café, a közösségépítő kávézó, most már Európa minden táján!

Ilyés Zsófi

Amerikában és Hollandiában, de Európában már sok helyen elterjedt az ilyen ötletre épült kávézó, amely közösségépítő hatással van, és célja a javítás, újrahasznosítás, szerviz nélkül! Hihetetlen, hogy nálunk még nem jött létre egy sem!

Te hallottál már a közösségépítő kávézóról, a Repair Caféról? Már Európában is elterjedt!

Mindenkivel megesett már, hogy tönkrement a kávéfőző, vagy elromlott a vasaló, és nem mindig akaródzik szervizbe vinni, mert lehet, hogy jobban járunk, ha újat veszünk, hiszen sok helyen nem olcsó egy-egy ilyen dolog javíttatása, és a családban sem lehet mindenki ezermester. 


A Repair Café erre a problémára is megoldás, hiszen amellett, hogy kellemes kikapcsolódást nyújt annak, aki eltölt itt egy kis időt, még lehetőséget is ad arra, hogy megjavíthassuk a tönkrement cipzárt a kabátban, vagy a zárlatos vízforralót, és még hátat is fordít a pazarló társadalmunknak. 

Egy ilyen létesítmény ötlete Hollandiában született meg először, és a célja, hogy az apróbb, háztartásbeli hibák, mint például egy szakadt nadrág, elromlott eszköz szerviz nélkül is helyrehozható legyen, hiszen ebben a kávézóban lehetőség van a javításra, és kisebb nagyobb eszközökkel hozzá is segítenek minket a dolog sikeréhez, de ha nagyobb problémával állsz szemben, szívesen adnak útmutatást, hogy hol szerezhetjük be a szükséges tárgyakat, és a helyreállításban is segítenek nekünk. 

hirdetes

A Repair egy olyan hely, ahol azok az emberek ülhetnek össze, akiknek fontos a környezet megóvása, és akik szívesen segítenek másoknak, és akkor sem szabad csüggedni, ha esetleg a mosógéppel vagy a szárítógéppel van gond, hiszen ha beülsz ide egy kávéra, az egyik mesterember nagyon szívesen ad tájékoztatást, hogyan is oldhatod meg az aktuális problémát, és ez szintén nem kerül csillagászati összegekbe. 

hirdetes
Te hallottál már a közösségépítő kávézóról, a Repair Caféról? Már Európában is elterjedt!

A Repair Cafénak rengeteg jó tulajdonsága van, hiszen ösztönöz arra, hogy ne herdáljunk, mert nem minden probléma felmerülése miatt kell kidobni a dolgainkat, és ehhez hozzáértő emberek is segítenek nekünk. Emellett így takarékosságra is sarkall minket, hiszen nem kell így az új hajszárító, és a pénzt, amit a vásárlására költöttünk volna, eltehetjük valami másra, esetleg későbbre, és máris spóroltunk.

Nem utolsó sorban a magabiztosságunk is nő, hiszen ki ne lenne rá büszke ha a javíttatás helyett saját kézzel old meg egy egy problémát? :) Így később is szívesebben látunk hozzá valamihez, és fordítunk rá időt.

Tehát ezeket figyelembe véve, tényleg hasznos egy ilyen létesítmény, és Magyarországon is babérokra törhetne, de Magyarországon már van egy olyan non-profit szervezet Repair Café Hungary néven,  ami egyelőre csak az interneten terjed, de ugyanilyen alapon működik, és két-háromhavonta szervez ilyen összeülős napokat, Budán, vagy Pesten, minden alkalommal más-más helyszínen!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Tavasz

A tavasz a mérsékelt öv egyik évszaka. A trópusi... Tovább

Krumpli spirál

A krumpli spirál egészségesebb, mint bármelyik másik, hétköznapi köret és nem telik sok... Tovább

Tovább a lexikonra
Bútorok DIY Háztartás Konyha Textilek Újrahasznosítás