notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Rendezd át otthonod a kijárási tilalom alatt!

hirdetes

Rendezd át otthonod a kijárási tilalom alatt!

Puskás Rékka

A vírushelyzet miatt hozott korlátozások a legtöbb ember életére kihatnak. Ugyan elsőre inkább kényelmetlenséget okoz, hogy nincs lehetőség bulizni, konditerembe járni, sőt, sok esetben még a munkavégzés is home office-ban történik, ez az időszak lehetőséget teremt arra is, hogy átrendezd, átalakítsd az otthonod, amire egyébként már sokszor nem marad időd, energiád.

Alakítsd ki saját konditermed!

Szabadulj meg a kacatoktól!

Ez az időszak nem kedvez a társas összejöveteleknek, nem lehet eljárni bulizni, sem koncertekre, de úgy igazából sehova sem. A kijárási korlátozás azonban lehetőséget nyújt arra, hogy belevesd magad olyan otthoni teendőkbe, amiket egyébként mindig halogatsz, mert nem létszükséglet, és gyakran már nem marad energiád rá.

Ez az időszak remek alkalom arra, hogy átválogasd a dolgaidat, selejtezz, megszabadulj a lomoktól, kacatoktól. Az évek során a legtöbb ember otthonában felgyűlnek olyan tárgyak, melyeknek egykor jelentősége volt, mára már azonban leginkább csak szemetek és a helyet foglalják. Most végre van időd ezeket átválogatni, rendszerezni, így aztán rengeteg helyet szabadíthatsz fel. Arról nem is beszélve, hogy kitudja, milyen, rég elfeledett kincsekre bukkansz a szortírozás közben!

További előnye ennek a folyamatnak, hogy ha rendezed a közvetlen környezetedet, az a lelkiállapotodra is pozitívan hat. Egyfelől megnyugtató érzés, hogy végre rend van, másfelől a megváltozott lakás kicsit olyan érzéssel tölt el, mint egy költözés, hiszen újjá teremted az otthonodat.

Rendezd be a saját edzőtermed!

hirdetes

A konditermek ugyan nem látogathatóak, de ez az időszak épp ideális arra, hogy kialakítsd a saját edzőtermedet otthon. Ez lehet csupán egy sarok, ahol a gyakorlatokhoz szükséges kellékeket tárolod, de kialakíthatsz egy egész helyiséget is ennek a célnak, például a garázsban vagy egy alig használt szobában.

hirdetes

A saját edzőtermedet abszolút az igényeidhez tudod igazítani, ebben segít egyes fitness kiegészítők vásárlása. Természetesen olyanoké, amiket valóban használsz is a napi mozgás során. Ilyen eszközök lehetnek például egy polifoam, vagy jógaszőnyeg, hogy a talajon végzett gyakorlatokat ne a kemény, és sokszor hideg padlón végezd. Ha jógázol, egy jógazokni is hasznos kellék lehet. De érdemes beszerezni gimnasztikai szalagot a nyújtáshoz, illetve súlyzókat, súlyokat, amikkel tovább fokozható az edzés hatása.

Ha saját tornarészleget rendezel be, érdemes egy tükröt is felszerelni, hogy lásd, valóban szabályszerűen végzed a gyakorlatokat. Emellett valóban csak olyan eszközöket vásárolj, amiket aztán használsz is, amik valóban hasznosak a számodra. Porfogónak felesleges betárazni mindenféle kellékekből. 

fitness kiegészítők vásárlása

Alakítsd ki a saját dolgozó sarkod!

A home office sokak számára okoz kellemetlenséget, mivel nincs az otthonukban ehhez kialakítva egy külön helyiség, sarok. Sőt, gyakran még egy íróasztal sem áll rendelkezésre, helyette az ebédlőasztalon, vagy a kanapén ülve dolgoznak sokan. Ez hosszútávon borzasztóan kényelmetlen. Nem csupán azért, mert folyton elő, illetve el kell pakolni a munkaeszközöket, hanem azért is, mert a kanapén ülve a rossz tartás következtében szinte biztosan jelentkezni fog nyak-és hátfájás.

Sokkal észszerűbb kialakítani egy barátságos zugot, egy számítógépasztallal, illetve a munkavégzéshez szükséges egyéb kiegészítőkkel, és ott dolgozni. Ha van erre egy fix hely, az rendszerezi az otthoni munkavégzést, kicsit ahhoz hasonlóan, mintha az irodába járnál reggelente.

Otthonossá is teheted ezt a sarkot, hogy jó érzés legyen leülni ide és itt tölteni a napot. Ha van rá lehetőség, ablak közelébe telepítsd, hogy abban a néhány órában, amíg világos van, legalább kis mértékben élvezhesd a napot.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Függöny

Függöny nélkül üres a lakás… Van, aki ennek a híve. Az biztos, hogy egy jól... Tovább

budapesti étterem

Olyan vendéglátóipari egység, amely Budapesti közigazgatási határain belül a la carte... Tovább

Tovább a lexikonra
Bútorok DIY Egészséges életmód Lakásfelújítás Lakberendezési ötletek Színes ötletek