notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Bemutatjuk, hogy hogyan kerülheted el a rendetlenséget az otthonodban!

hirdetes

Így kerülheted el könnyedén a rendetlenséget az otthonodban

LK

Nagyon fontos, hogy az otthonunkat mindig rendben tartsuk, hiszen ez az a hely, ahol a legtöbb időt töltjük, így nem mindegy, hogy milyen állapot fogad minket egy hosszú munkanap után. Azonban a lakást egyáltalán nem egyszerű rendben tartani. A következőkben bemutatjuk azokat a dolgokat és részeket a lakásban, amik könnyedén rendetlenséget és káoszt okoznak. Ha ezekre mindig odafigyelsz, akkor soha többé nem fog eluralkodni a káosz az otthonodban!

Bemutatjuk, hogy hogyan kerülheted el a rendetlenséget az otthonodban!

A konyhapult

A legnagyobb bűnöse az otthoni rendetlenségnek gyakran a konyhapult. Miért? Az itt elhelyezett elemeket sehogy sem tudjuk elrejteni, és az első dolog, amit észre veszünk, ha belépünk ebbe a helyiségbe. De hogyan lehet elkerülni, hogy a káosz eluralkodjon a konyhapulton?

Próbálj meg minél több tárolóegységet elhelyezni a konyhába, és minimalizáld a konyhapulton tartott tárgyakat. Szerezz be stílusos dobozokat, kosarakat, melyekbe könnyedén belerejtheted az apróságokat, ráadásul csinosan mutatnak a konyhádban. Ha van lehetőséged, alakíts ki egy kamrát a konyha közelében, ahova elrejtheted azokat a tárgyakat, amire éppen nincs szükséged, így elkerülheted a rendetlenséget.

Bemutatjuk, hogy hogyan kerülheted el a rendetlenséget az otthonodban!

Zsúfolt polcok

A könyvespolcok a legtöbb otthonban megtalálhatók. Akár egy kis lakásban vagy egy nagy otthonban élsz, nagy az esélye, hogy a könyvespolcok vagy a polcok fontos elemei az otthonodnak.

A könyvespolcok berendezésénél azonban hajlamosak vagyunk kicsit túlzásba esni, és számtalan dolgot elhelyezünk a polcokon, ezzel pedig könnyedén elérhetjük azt, hogy rendetlenség legyen ezen a területen. Szerencsére már számtalan egyszerű dizájn-titok létezik a könyvespolcok és polcaink maximalizálása érdekében - miközben még mindig művészi módon mutatják be a könyveidet, és egyéb tárgyaidat.

hirdetes

Hogyan érhető el, hogy mindig rend legyen a polcokon? Érdemes megszabadulnod minden olyan tárgytól, amit már egy éve nem használtál. Érdemes a könyvespolcot méret és típus szerint berendezni, valamint a színekre is fordíts egy kis figyelmet. Amikor a tárgyakat behelyezed, hagyd egy kicsit szellősre őket, így nem lesz túl zsúfolt a végeredmény. A könyvek melletti üres helyekre tehetsz vázákat, gyertyákat, vagy képkereteket.

hirdetes

Bemutatjuk, hogy hogyan kerülheted el a rendetlenséget az otthonodban!

Az előszoba

Az előszoba az egyik legforgalmasabb hely a lakásban. A gyerekek hátizsákján, a sporteszközökön, cipőkön, kabátokon kívül számtalan egyéb tárgyat tárolhatunk itt. A zsúfolt előszobákban sokkal nehezebb megtalálni azt, amire éppen szükségünk van. Egy kis tervezéssel tökéletesen megoldható ez a probléma.

De hogyan érdemes kialakítani az előszobát, hogy mindig rendezett legyen? Kezd azzal, hogy egy kis asztalt vagy polcot teszel az előszobába, ahol rendezetten tárolhatod a kulcsokat, és egyéb elemeket. A fiókok segítségével sokkal könnyebb elrejteni a rendetlenséget. Érdemes elhelyeznek fogasokat, kosarakat ezen a helyen, a kabátok, táskák számára.

Bemutatjuk, hogy hogyan kerülheted el a rendetlenséget az otthonodban!

Túlzsúfolt szekrények

A túlzsúfolt szekrények gyakran okoznak problémát, hiszen sokkal nehezebb így megtalálni azt, amire éppen szükségünk van. De hogyan lehet megakadályozni azt, hogy túl legyen terhelve egy szekrény? Szabadulj meg minden olyan ruhadarabtól, amit már egy éve nem viseltél! 

 

Szerezz be plusz polcokat, tárolókat a gardóbba, így könnyedén megelőzheted azt, hogy káosz alakuljon ki ezen a területen. Érdemes emellett inkább vállfás rendszert kialakítanod, hiszen az sokkal átláthatóbb, és rendezetten, mintha polcokra pakolnád a ruhákat. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Loft lakás

A loft, mint ingatlantrend az 1970-es években, Angliából indult ki. Ekkoriban a nagy... Tovább

Panorámás lakás

A lakásvásárláskor több szempont is van, amit keresnek a vásárlók, ilyen a panoráma is. Egy... Tovább

Tovább a lexikonra
Bútorok Hálószoba Kis lakás Konyha Lakberendezési ötletek Nappali