notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

A kertépítő segít: álmodd meg saját kis paradicsomod kertedben, és hozd létre a tökéletes harmóniát! Segítünk, hogy milyen kérdésekkel érdemes foglalkozni.

hirdetes

A kertépítő szerepe - miben segíthet, és mi az amit akár Te magad is el tudsz dönteni?

Álmaim Otthona Lakberendezési Portál

Mire jó a kertépítő? Hát arra, hogy mindent pont úgy tervezzen meg, ahogyan megálmodtad! Amikor a helyére kerül minden, amit valaha is álmodtál - és itt nem kell kirívó dolgokra gondolni, csak egy lugasra, tornácra, íves szökőkútra - akkor igazán úgy érzed, hogy tökéletes az, ami körülvesz. Nem mástól, csakis attól, hogy pont olyan, amilyenben Te a lehető legjobban érzed magad!

A csodás kertben minden tökéletesen a helyén van

Szóval képzelj el egy kertet, amiben pontosan akkora a terasz, mint amekkora neked és szeretteidenk elég; pontosan olyan növények futnak fel lugasként, amilyenekre mindig is vágytál; pontosan olyan gyümölcs bokrokkal van tele egy térd magasságban elkerített kerítéssel, amik a kedvenceid és annyi rózsa, vagy hortenzia van benne, ami Téged boldoggá tesz! Egy kertépítőnek az a hivatása, mint egy belsőépítésznek bent a házban, hogy: Létrehozza azt a teret, ami tökéletesen Rád van szabva!

Mielőtt kihívnád azonban, gondolj végig néhány dolgot... A következő oldalakon megpróbálom összefoglalni (bár lehetetlen:) ), hogy mik azok, amelyekben döntened kell. Persze a kertépítő ebben is segít, de akár Te magad is megálmodhatod saját kis paradicsomod, ha meg tudod teremteni a harmóniát, az elképzelésed...

A csodás kertben minden tökéletesen a helyén van

Gondold végig, hogy mi az, amit mindig is szerettél volna látni a kertedben.

Ha kell, kérd ki a szakértő kertépítő véleményét arról, hogy mit, hova gondoltál telepíteni, vagy építeni! Ő előre megmondja neked, hogy melyik növény, hol fogja jól érezni magát nálad és mit érdmes mivel párosítani. Minden igényt mondj el neki, a kertben tervezett kikapcsolódásokról is, hogy ötletet adjon azzal kapcsolatban, hogy milyen pihenők illenek hozzád! Gondolj hosszabb távra: az ablak elé épített fa később hatalmasra nőhet, és árnyékot vethet otthonodra.

hirdetes

A csodás kertben minden tökéletesen a helyén van

Gondold végig, milyen formákat látsz szívesen. A modern, sarkos minták, letisztult formák és tökéletesen egységes formák, vagy a kerek, kacskaringós, szecessziós minták? Esetleg imádod a kerek alakzatokat, vagy a geometria kusza összevisszasága a rád jellemző? Bátran formáld meg ezeket kertedben is! A végeredmény a Te otthonod lesz, és imádni fogod!

A csodás kertben minden tökéletesen a helyén van

Nagyon fontos kérdés, hogy milyen burkolatot látnál szívesen a kertedben. A leggyakoribb választások a fa, és a kő - hiszen ezek tökéletesen passzolnak a kültérre, és nagyon egyedi hatást érhetünk el velük
.

Az otthonos és kellemes: fa teraszburkolat

hirdetes

Sajnos a fával kapcsoaltban nem tudok elfogultság nélkül nyilatkozni... A gyönyörű, természetes minta és az otthonos hangulat felejthetetlen élményeket biztosít kertedben is! Természetesen itt azonban nem mindegy milyen fát váalsztasz, hiszen a messze földekről importált darabok drágák, a haza nem keményfák pedig nem tartósak. Az én kertépítőm az akácot ajánlotta, és tökéletes választásnak is bizonyult - hiszen ez, ha helyesen van felszerelve akár száz éven át is tökéletes tud maradni. Ha te is a fa mellett teszed le a voksod, és szeretnél igényes kivitelezőt, kattints ide: fa teraszburkolat. Csak ajánlani tudom a munkáikat, és szakértelmüket.

A modern és letisztult: kő burkolat a kertedben

Ha a modern, letisztult formák között érzed jól magad, amelyek luxust sugároznak otthonodnak, a kő burkolatokkal szuper eredményt érhetsz el. Megjegyzem a burkolat hatása sosem lesz ennyire jól körülírható: ugyanúgy elérhetsz modern hatást a fával is, ha jól használod, és a kő sem feltétlen a luxus hotelek hidegségével egyenlő. Sőt, a kettő kombinációjával egészen különlegs hatást érhetsz el!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Virágcserép

A hagyományos fazekasság legfontosabb alapanyaga az agyag, melyet kiégetve a... Tovább

Programok Budapesten

Minden hol jó, de legjobb otthon – tartja a mondás. Néha azonban nem árt egy kicsit... Tovább

Tovább a lexikonra
Kert