notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nézd meg, hogy hogyan lehet tökéletes rend a gardróbodban!

hirdetes

Így tudsz tökéletes rendet tartani a gardróbodban

LK

Ahhoz, hogy folyamatosan rend uralkodjon az otthonunkban, sokat kell tenni. A gardrób az a terület az otthonunkban, amin könnyedén elhatalmasodhat a káosz. Bemutatjuk, mit kell tenned, hogy ez ne történjen meg! 

Nézd meg, hogy hogyan lehet tökéletes rend a gardróbodban!

A gardrób az a terület, ahol egyáltalán nem egyszerű rendet tartani, hiszen a reggeli rohanásban képesek vagyunk mindent felforgatni ahhoz, hogy megtaláljuk a tökéletes összeállítást az adott napra. 

Pedig nagyon fontos, hogy ezen a területen is mindig rend legyen, hogy átlátható legyen a gardrób. A következőkben adunk néhány hasznos tanácsot ehhez! 

Vizsgáld át alaposan a gardróbodat! 

Az első, és legfontosabb lépés ahhoz, hogy a gardróbodban mindig rend legyen az, ha csak olyan ruhadarabok vannak benne, amiket rendszeresen viselsz. Érdemes a mennyiség helyett a minőségre törekedned, és ahelyett, hogy folyamatosan újabb és újabb ruhákat vásárolnál, inkább fektess be egy drágább, jobb minőségű darabra, ami évekig szolgálhat téged. Kevesebb ruhát sokkal egyszerű rendben tartani, így elkerülhető az is, hogy káosz legyen ezen a területen. 

hirdetes

Érdemes egyesével átvizsgálnod minden ruhadarabot, és ami szakad vagy kifakult, nem érdemes megtartanod. Ha valami nem jó rád méretben, vagy már nem szívesen viseled, akkor ajándékozd el, vagy add egy szeretetszolgálatnak! Nagyon fontos, hogy a válogatásánál minden ruhadarabot szedj ki a szekrényekből, hiszen így tudod majd újra csoportosítani a ruháidat. 

Csoportosítsd a ruháidat! 

Nagyon fontos, hogy ne csak behajtogass mindent a gardróbba, hanem legyen egy rendszer is! A munkahelyen viselt ruháidat ne keverd össze azokkal, amiket sportoláshoz viselsz, hiszen így sokkal kevesebb az esély arra, hogy megtalálod a gardróbban azt a ruhadarabot, amit éppen keresel. 

Érdemes több csoportot létrehozni, mint például munkahelyi ruházat, otthoni ruházat, és sportruházat. Ha azonban ezen kívül van egyéb olyan hobbid, ami külön ruhát igényel, vagy szeretnéd a csinos ruháidat elkülöníteni a sportosabb, lazább ruháktól, akkor persze érdemes még több csoportot létrehoznod, és ezeket külön tárolni. 

hirdetes
Nézd meg, hogy hogyan lehet tökéletes rend a gardróbodban!

Ügyelj a vállfákra is! 

A legtöbben bele sem gondolnak abba, hogy mennyit számít, ha jó minőségű, és egységes vállfák kapnak helyet a szekérnyekben. Ez nem csupán esztétikai kérdés, hiszen ha régi, törött vállfákon tárolod a ruháidat, akár könnyedén meg is sérülhetnek azok.

+ tipp: válaszd ki előző este a ruháidat! 

Mint már korábban említettük, a reggeli rohanásban sajnos hajlamosak vagyunk arra, hogy teljes káoszt csináljunk a gardróbban, ha keresünk valamit, ezért célszerű már előző este kiválasztanod, hogy holnap miben fogsz menni, így elkerülheted azt, hogy az időhiány miatt szétszórd a ruháidat. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Bársony

Puha tapintású, finom szövet, amelynek egyik (ritkán mindkét) felületét az alapszövetből... Tovább

Monokróm

A monokróm szó egyszínűt jelent. A monokróm a lakberendezésben egy viszonylag új... Tovább

Tovább a lexikonra