notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Relaxációra alkalmas élettér

hirdetes

Relaxációra alkalmas élettér

Szita Lili

A világ egyre zajosabb körülöttünk, éppen ezért, egyre fontosabbá válik számunkra az otthon. Mégis sokan választjuk azt, hogy otthonunkban egy, nagy közös teret alakítunk ki, a konyhával egybenyitott nappalik divatja töretlen. 

Relaxációra alkalmas élettér

 

 

 

Ez a nyitottság az otthonban a szabadságot és együttlétet egyszerre jelenti, ami azonban zajjal és gyakran perpatvarral jár együtt. Néha azonban szükség van egy menedékre, egy kis magányra, egy olyan helyre, ahol meditálhatsz, nyugodtan olvashatsz, kötögethetsz, írhatsz, alkothatsz, hangszeren játszhatsz, vagy egész egyszerűen csak megnyugodhatsz. Egy ilyen menedék lehet egy egész szoba, vagy egy szoba elválasztott sarka is.
 

Nincsenek szabályok

Itt a lényeg az, hogy a végeredmény számodra pont jó legyen.

Inspiráció

Amit érdemes itt kirakni: idézetek, fotók, vagy egy éppen készülőben lévő alkotásod, bármi, ami szikrát adhat a kreativitásodnak, vagy segíthet relaxálni és megnyugodni.
 

Anyagválasztás

Válassz olyan tárgyakat, amelyeknek teljesen másféle az anyaguk, mindent elérhető távolságba helyezve. Természetes anyagok, mint amilyen a fa és a kő, és természetes textilek használata ajánlott.

Kulcsfontosságú a megvilágítás

Drámai hatású megvilágítások használata javasolható – színes világítás, spotlámpákkal kiemelt berendezési tárgyak, és nagyon fontos a munkaterület megfelelő megvilágítása is.
hirdetes

Változatosság

Bizonyos időközönként érdemes kissé változtatni meghitt kuckód berendezésén. Egy polc, vagy egy tálca, egy új növény, művészeti kellék, bármi.
 

Hangulat

Vigyél életet, energiát a helyiségbe pl. egy kis csobogó kúttal, vagy megfelelő zenével.
 

Friss levegő

Növények vegyenek körül, amelyek képesek felvillanyozni, felfrissíteni, keretbe foglalni a zugot.

Intimitás

Kialakíthatsz egy kis bújóhelyet akár úgy is, hogy paravánt alkalmazol, mondjuk bambuszból, vagy rizspapírból, ami a fényt is átereszti.
 

A csend aranyat ér

Olyan kiegészítőket használj, amelyek felfogják a hangokat: egy kárpitozott fotel, puha szőnyeg, és párnák.

A megfelelő hangsúlyok

Kerüld a rendetlenséget, ami elvonhatja a figyelmedet, olyan néhány, gonddal kiválasztott tárggyal körbevéve magadat, amelyek kincsek számodra. Az évszakokkal mindig váltogathatod ezeket.
 

Kényelem

Ha helyszűkében vagy, olyan berendezést válassz, amelyek nem foglalnak sok helyet – egy kicsi íróasztal, esetleg egy kihúzható asztalfelülettel, vagy kartámla nélküli ülőalkalmatosság. Akassz ki olyan szöveteket, amelyek a valós mennyezetmagasság érzetét képesek csökkenteni. Ez lehet egy vastag bársony, ha egy sötétebb bújóhelyet akarsz magadnak, vagy finom fátyolszövetet, ha egy áttetszőbb, lágy fényre vágysz inkább.
hirdetes
 

Meghatározó berendezési tárgy

Egy számodra fontos bútordarab, ami a magánszférádat meghatározza – egy kedvenc íróasztal, egy karosszék, egy hintaszék, egy pad, egy jó kis olvasófotel. Vagy egy gyönyörű szőnyeg, ami a képes megteremteni a relaxáció alaphangulatát a térben.
 

Megfelelő helykiválasztás

Ne olyan helyet válassz, ahol nagy az átmenő forgalom. A legjobb, ha sok természetes fény és egy ablak is van a kiválasztott bújóhelyeden.
 
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Travertin

A travertin meleg és változatos színárnyalatú, sokféle megmunkálhatósággal rendelkező... Tovább

Szúnyogriasztó

Házilag sokkal jobb, kellemesebb illatú és vegyszerektől mentes szúnyogriasztót... Tovább

Tovább a lexikonra
Bútorok