notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ha ezeket a jeleket tapasztalod, megtaláltad a tökéletes otthont!

hirdetes

5 jel, ami arra utal, hogy rátaláltál a tökéletes otthonra

LK

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Otthont keresgélni és vásárolni közel sem olyan szórakoztató folyamat, mint amilyennek az ember először elképzelné. Az ember gyakran nem biztos döntésében, vagy csak később jön rá, hogy mennyire is bánja választását. Jó tehát felkészülten belevágni az egész otthonvadászatba, hogy könnyedén elkülöníthesd egymástól a „legjobb versenyzőket” és a kevésbé ideális opciókat. A következő öt jel arra utal, hogy az adott ház lehet a megfelelő választás számodra!

Ha ezeket a jeleket tapasztalod, megtaláltad a tökéletes otthont!

1. Azonnal magával ragad, ahogy belépsz

Új otthonod afféle menedékhelynek kell, hogy érződjön – egy helynek, ahová elrejtőzhetsz a valóság elől. Magába ölel, amint belépsz? Biztonságban érzed magad benne? Beszél hozzád? Kényelmesnek érződik? Otthonos hangulata van annak ellenére, hogy nem a saját bútoraidat látod benne? Ha ezekre a kérdésekre igen a válaszod, akkor nagyon esélyes versenyzőt találtál a tökéletes otthonok mezőnyében.

 

Gyakran a belépés utáni 10 másodperc is elég ahhoz, hogy ezek az érzések megjelenjenek az emberben. Ha nyitottan lépsz be a bejárati ajtón, akkor esélyt adsz a háznak (vagy lakásnak) hogy magával ragadjon. Az épület csupán egy szerkezet – a hangulat az, ami otthonná teszi.

 

2. Saját tulajdonodként tekintesz rá

Otthonkereséskor fel kell készülni arra, hogy valószínűleg nem találsz majd hibátlan otthont. Lesznek olyan helyek, ahol a pult kissé foltos, vagy ahol egy-két csempe széle lepattogott, esetleg van egy szakadás a tapétában, és így tovább.

 

Ha az ingatlanügynök felhívja ezekre a figyelmed, és úgy érzed, hogy sértegetni próbál vele (pedig tudod, hogy nem), akkor meglehet, hogy máris saját tulajdonodként tekintesz a házra (pedig tudod, hogy még nem az). Ha ennyire erős kapcsolatot érzel az otthonnal, akkor jó helyet találtál magadnak.

hirdetes
Ha ezeket a jeleket tapasztalod, megtaláltad a tökéletes otthont!

3. Megfelel minden alapvető szükségletednek

Ha olyan otthont keresel, amiben két hálószoba és egy dolgozószoba van, akkor csak olyan otthonokat nézz meg, amikben megtalálhatók ezek. Az emberek néha hajlandók feláldozni bizonyos tulajdonságokat egy otthonból csak azért, hogy más, kevésbé fontos dolgokra tegyenek szert. Azonban jobban teszed, ha hosszútávon gondolkodsz.

 

hirdetes

Mivel meglehet, hogy életed nagy részét itt töltöd majd fontos kicsit távolabb előretekinteni az időben: itt szeretnél élni 10 év múlva is? Minden alapvető szükségednek megfelel az otthon? Lenne elég hely, ha családot szeretnél alapítani benne? Milyen közel van munkahelyedhez, az iskolákhoz és a legfontosabb szolgáltatásokhoz (üzletek, orvos, stb.)?

 

4. Alig vársz, hogy megmutasd ismerőseidnek

Megesett már veled, hogy egy új ruhára vágytál és már az üzletben alig vártad, hogy te legyél a következő bulin mindenkit elkápráztathass vele? Ha igen, akkor kétségtelen, hogy a tökéletes ruhát választottad ki a sok közül. Hasonló a helyzet az otthonokkal is.

 

Tudod, hogy új otthonodban jól érzed majd magad, ha alig várod, hogy tucatnyi és tucatnyi képet tölthess fel róla a közösségi oldalakra, és körbevezethesd rajta barátaidat a házavatón. Ha egy otthon pozitív érzéseket vált ki belőled, akkor nagyon valószínű, hogy ez a megvásárlás után is folytatódik majd.

 

5. Nem is szeretnél tovább keresgélni

Az egyik legbiztosabb jele annak, hogy otthon érzed magad egy új házban vagy lakásban az az, hogy egyszerűen nem látod értelmét annak, hogy tovább keresgélj. Nagy valószínűséggel egy bizonyos területre szűkítetted a lehetőségeket. A területtől függően több tucatnyi vagy csak néhány lehetőség lehet még előtted.

 

Ettől függetlenül egyszerűen képtelen vagy kiverni a fejedből a legutóbb megnézett házat vagy lakást – ezzel a gondolattal kelsz és fekszel és eszedbe jut akkor is, amikor mással kéne foglalkoznod. Ha két hete máson sem jár az eszed, akkor bizonyára teljesült az előző négy pont – megtaláltad álmaid otthonát!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Háztartás

Lakberendezési szakszótár

Bioethanol kandalló

A bioethanol kandalló különlegessége, hogy fa helyett bioetanol a tüzelőanyaga. A bioetanol... Tovább

Tudor lakberendezési stílus

A Tudor-stílus a Tudor dinasztia uralkodása alatt létező építészeti stílus Angliában, mely... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 208

Átlagos értékelés: 5.0