notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Rántott padlizsángolyók avagy rántott padlizsán új köntösbe öltöztetve

hirdetes

Hagyományos íz egy kis csavarral:rántott padlizsángolyók

GI

A padlizsán a nyári időszak egyik alapkelléke. Számos ételhez használhatjuk, többek között grillezet zöldségekhez, lecsóhoz, krémekhez, na és persze az elmaradhatatlan rántott padlizsánhoz. Ez utóbbit mi most egy kicsit megreformálva és feldobva hoztuk el nektek.

rántott padlizsán golyók

Rántott padlizsángolyók avagy rántott padlizsán új köntösbe öltöztetve

Hozzávalók a padlizsán golyókhoz

60 dkg padlizsán    
1 szál petrezselyemzöld    
2 db tojás    
8 ek. zsemlemorzsa    
1 csipet szerecsendió    
2 gerezd fokhagyma    
só, bors    
olaj a sütéshez
 

A rántott padlizsángolyók elkészítése:
 

A padlizsánt megmossuk és eltávolítjuk a szárát. Meghámozzuk, félbevágjuk és forró sós vízben kb. 10 percig főzzük, majd leszűrjük. Feldaraboljuk, és botmixerrel pürésítjük.

hirdetes
Hozzáadjuk az aprított petrezselymet, a tojásokat, 6 evőkanál zsemlemorzsát, a szerecsendiót, belenyomjuk a fokhagymát, és sózzuk, borsozzuk. A masszát jól összeforgatjuk.
Kis gombócokat formázunk belőlük, megforgatjuk a maradék zsemlemorzsában, majd forró olajon aranyszínűre sütjük.

A padlizsán kroketthez jól illik a basmati rizs és a joghurtos mártogatós.
 

Forrás: mindmegette.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Vidéki otthon

Manapság sokan költöznek ki vidékre a városokból, és nem is csodálkozom rajta, hiszen... Tovább

Római roló

A római roló bármely szobában kiegészíti és feldíszíti az ablakot. Főleg a kompakt,... Tovább

Tovább a lexikonra
Ebéd Egészséges életmód Egészséges táplálkozás Főzés Konyha Recept