notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Raktárkarbantartás kezdő vállalkozásként - Mit takar a karbantartás és mit kell tudni mielőtt raktárat bérelsz?

hirdetes

Útmutató kezdő vállalkozásoknak a raktárépület karbantartásához

ZH

A raktár karbantartása biztosítja, hogy a termékek időben kijussanak a vásárlóhoz. Ez az útmutató elmagyarázza, mit foglal magába a raktárkarbantartás és eláruljuk a legjobb raktárkarbantartási gyakorlatokat is.

raktárépület cégeknek

Raktárkarbantartás kezdő vállalkozásként


A raktár gyakran az utolsó dolog, amire az üzlettulajdonosok gondolnak. Végül is ez csak az a nagy épület, amelyben az összes termék található. Inkább a marketingkampány alakulása vagy az értékesítési csapat konverziós aránya miatt aggódnak.

De még ha egy cég rendelkezik is raktárral, és özönlenek a megrendelések, a rosszul karbantartott raktár állandó veszélyt jelent. Semmi sem zavarja meg a jó napot, mint a hirtelen meghibásodott hidraulikus rendszerek vagy egy hatalmas méhcsalád, amely a létesítmény falait választotta otthonául. A raktár karbantartása akkor nagyon fontosnak tűnik, de már késő lesz.

Ha készletgazdálkodással foglalkozunk, nem hagyhatjuk figyelmen kívül a raktár karbantartását. A világ legjobb raktárkezelési gyakorlata – a jobb komissiózás és a holt készletek megszüntetése érdekében – nem segít, ha a berendezéseink leállnak, vagy az alkalmazottak bármilyen okból nem tudnak dolgozni a megnövekedett vevői rendelések közepette.

Íme a raktár karbantartásának alapjai és néhány bevált gyakorlat, amelyek segítenek a termékek folyamatos áramlásában egy kezdő vállalkozás részére.

Áttekintés: Mi az a raktár karbantartás?


A raktárkarbantartás azt a rendszert jelenti, amelyet a vállalkozás tulajdonosa működtet annak érdekében, hogy a vállalat összes termékét tároló létesítményt folyamatosan működőképes állapotban tartsa. Ez azt jelenti, hogy a szállítószalag-rendszereket működésben kell tartani, gondoskodni kell a daruk működéséről, és minden gépet időben meg kell javítani, hogy megelőzzük a raktár napi működésének zavarait.

hirdetes

A raktár karbantartása elengedhetetlen a cégtulajdonosok számára, mivel az alapvető berendezések meghibásodása késedelmet okoz a termékek vevőihez való eljuttatásában, ami csökkenti a vevői elégedettséget és az eladások kiesését. Ez megzavarja az üzleti tevékenység általános működését is, így a vállalat kevésbé hatékonyan működik.

A raktár megfelelő működéséhez ráadásul a megfelelő biztonsági intézkedések bevezetése is elkerülhetetlen! Egy vagyonőr képzés elvégzésével egy meglévő kollégánkat is felruházhatjuk a kívánt feladatok ellátásával, ha pedig teljesen új embert veszünk fel erre a feladatra, akkor bizonyosodjunk meg róla, hogy elvégezte ezt a képzést!

hirdetes

A raktár karbantartás 3 fajtája

A raktár karbantartása sok tevékenységet foglal magában, de általában a karbantartás három fő típusa befolyásolja a raktár működését.

1. Tervezett vagy megelőző karbantartás

Az ütemezett karbantartás olyan tervezett tevékenységeket jelent, amelyek célja a berendezés működésének fenntartása és a hirtelen meghibásodások elkerülése. Például egy berendezés egy bizonyos típusú karbantartásra ütemezhető 10 000 üzemóra után, attól függően, hogy a múltbeli használat szerint mi az ideális időpont ennek elvégzésére. Ez meghosszabbítja a berendezés élettartamát és csökkenti a meghibásodások valószínűségét.

2. Képzés

A hatékony karbantartás kulcsa a dolgozók. Azáltal, hogy a dolgozókat arra tanítjuk, hogy megértsék a berendezést, tudják, hogyan kell karbantartani azt, és felismerik a lehetséges problémákat, mielőtt azok bekövetkeznének, javítjuk általános karbantartási gyakorlatunkat, és csökkentjük a megbénító meghibásodások valószínűségét.

3. Ellenőrzések

Az ellenőrzések kulcsfontosságúak a karbantartáshoz, mert bármennyire is jó a csapata, néha kihagynak néhány kevésbé nyilvánvaló problémát. Rendszeres időközönként elvégzett alapos ellenőrzéssel észrevehetjük a felmerülő problémákat, és sürgősségi karbantartást javasolhatunk ezek elhárítására, mielőtt a raktár működése megszakadna.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Ojmjakon

Ojmjakon a világ leghidegebb olyan települése, amelynek fix lakói vannak, és nem csak... Tovább

Széf

Manapság nem elég, ha elzárjuk értékeinket, ténylegesen biztonságban kell tartani... Tovább

Tovább a lexikonra
Épületek