notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

bútort raklapból, raklap

hirdetes

Raklapból készült bútorok szuperek

GE.
raklapból bútor

Hogyan készítsünk raklapbútorokat?

Mielőtt elkezdené a raklapfa projektet, fel kell szerelnie magát a megfelelő szerszámokkal és termékekkel. A raklapokon kívül szükséged lesz még a következőkre:

 • csiszolószerszám 80-100-as csiszolópapírral az első csiszoláshoz, és 200-as csiszolópapírral a felület simításához,
 • csavaros pisztoly csavarokkal,
 • fa ragasztó a fán lévő lyukak kitöltéséhez,
 • fakonzerválószer,
 • fafesték (ha azt szeretné, hogy a bútor egy bizonyos színt kapjon),
 • festőszerszámok - ecsetek és hengerek,
 • kiegészítő elemek - kerekek, üvegasztalok, párnák, takarók, matracok.

Raklap bútorok - lépésről lépésre

A raklapbútorok készítésének megkezdése előtt megfelelő tervezésre van szükség. Mérje ki a helyet, ahová a bútorokat helyezni kívánja. A raklapbútor méretének megfelelően meg kell egyeznie a raklap méretével, hogy elkerülje a vágást.

Jó, ha a végleges darab mérete egy raklap hosszának többszöröse. Így, ha növelni szeretné a hosszát, csak egy másik darabot kell hozzáadni az egyik oldalhoz. A bútorok szabványos magassága általában két raklap magassága. Ha magasabb darabot szeretne kapni, csak adjon hozzá még egy raklapot.


Miután elkészítette a részletes projektet, amely tartalmazza a szükséges raklapok számát, elő kell készítenie a raklapokat:

Minden sérülést ki kell javítani. Távolítsa el a korhadt elemeket, és töltse ki a lyukakat és horpadásokat faragasztóval.
Használja a csiszolószerszámot a durva felület kisimításához és a szilánkok eltávolításához. Alaposan csiszolja le a raklapot, hogy ne legyenek rajta éles vagy érdes elemek. Töltse ki az esetleges hézagokat az említett ragasztóval. Távolítsa el vagy kalapáccsal verje ki a fából kiálló szögeket.

hirdetes
Tisztítsa meg a raklapokat a portól, és vigyen fel a felületre fakonzerválót. Miután megszáradt, a raklapokat lakkozással vagy festékkel bevonhatja.

Ha az elemek megszáradtak, elkezdheti összekötni őket egy darabbá. Ehhez használjon csavarokat, szögeket és lapos rudakat. A darabokat a legkevésbé látható helyeken illessze össze, például egy raklap alján és oldalán. Az asztalokat kerekekkel is felszerelheti, hogy könnyen mozgathatóak legyenek. Dekorációs elemeket, például párnákat és matracokat is hozzáadhat.


Számos DIY raklapprojekt létezik, amelyet felhasználhat kertje berendezéséhez. A leggyakrabban készített tárgyak a raklapasztalok. Ezek nagyon könnyen elkészíthetők - mindössze az egyik raklapot kell egy másikra helyezni, és több csavarral összekötni őket. Jó ötlet egy üveg asztallap hozzáadása. Az alábbiakban további raklapbútor-ötleteket talál:

 • Fotel - az ilyen projekthez általában 2 raklapra van szükség. Az ülés hosszát és a háttámla szögét testre szabhatja.
 • Fotel - 3 raklap a legtöbb esetben elegendő. Az ilyen típusú raklapfa projektekhez érdemes kisebb méretű raklapokat használni.
 • Hinta - egyszerűen építsen egy ülést raklapokból, és rögzítse egy megfelelő szerkezethez, például két fa közé.
 • Virágágyás - készíthet akár virágállványt, akár függőleges kertet. Utóbbi elkészítéséhez a raklap láthatatlan oldalát és alját fedje le kerti fóliával. Töltse fel a helyeket földdel, és ültessen bele néhány virágot. Amikor a gyökereik elég nagyra nőnek, a raklapot függőlegesen is elhelyezheti.
 • hirdetes

Ez csak néhány ötlet a kertben használható raklapbútorokhoz. További inspirációkat találhat az interneten. Számos oktatóanyag áll rendelkezésre lépésről-lépésre történő útmutatással.

Raklappad 


Egy egyszerű raklappad nagyon könnyen elkészíthető. Mindössze három raklapra van szüksége. A méretük nem fontos - használd azt, amelyik megfelel a saját preferenciáidnak. Az egyik raklapot vágja ketté a deszkák mentén. Az egyik darab lesz a háttámla, a másik darab deszkáit pedig a rögzítésre fogja használni.

A felület földelése és tartósítószerrel való védelme után helyezze az egyik egész raklapot a másikra. Rögzítsen három deszkát a hátsó ülésrészhez. Vágja le a deszkákat, hogy egyenlő hosszúságúak legyenek. Ezután csak a háttámlát rögzítse az üléshez. A raklappad kényelmesebb lesz, ha megfelelő hosszúságú matracot teszel az ülésre.

A kerti raklapbútor jó megoldás az olcsó és környezetbarát berendezésre. Kertben, teraszon és erkélyen egyaránt használható. Mi több, akár egy egész raklapágyat is készíthet belőle. A raklapbútorok készítése viszonylag egyszerű, ezért érdemes megpróbálkozni az elkészítésükkel. A raklapbútor jó ötlet egy stílusos kert berendezéséhez.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Mészkő

A mészkő színe   A mészkő színe anyagi összetételétől függően nagyon... Tovább

Raklap

Manapság a raklap az egyik legolcsóbb, legmodernebb "építkezési" eszköz, amiből nem... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY