notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Trükkök ragasztószalaggal

hirdetes

6 zseniális házi trükk ragasztószalaggal

VZS

A ragasztószalag a világ egyik leghasznosabb találmánya – az eredeti rendeltetése mellett azonban sok másra is használható. Most megmutatjuk mi mindenre!

Trükkök ragasztószalaggal

A ragasztószalag a világ egyik leghasznosabb találmánya – az eredeti rendeltetése mellett azonban meglepően sok másra is használható, például ruhák takarítására, tűzgyújtásra és egyéb hasznos dolgokra. Ez csupán néhány alternatíva azok közül, amiket most bemutatunk.

1. Tűzgyújtás szeles időben

Ehhez a trükkhöz néhány gyufára és egy kis ragasztószalagra lesz szükséged. A biztonság kedvéért érdemesebb hosszabb gyufákat használni. Helyezz egy gyufát a ragasztószalag szélére úgy, hogy csak a feje lógjon ki a szalagról.

Ez után helyezz egy másik szálat az előző mellé, de ezt már úgy, hogy valamivel lejjebb csúsztatod, hogy a feje ne lógjon ki a szalag széléről. Ismételd ezt meg még kétszer, minden alkalommal egy fejnyivel lejjebb csúsztatva a következő gyufát – összesen 4 szál elegendő kell legyen.

 

Végezetül tekerd össze a szálakat úgy, hogy csak a legelső gyufa feje látszódjon ki a szalagból. Ezt a fejet kell majd meggyújtanod, a többi pedig erről gyullad majd meg, és a ragasztószalagot is meggyújtják.

 

 

Lapozz egyet a további zseniális ragasztószalag trükkhöz!

Trükkök ragasztószalaggal

2. Akassz fel képeket a falra szögek és csavarok nélkül

Fogj egy kisebb szakasz ragasztószalagot, majd hajlítsd vissza úgy, hogy egy övet alkosson, aminek a belső oldala sima, a külső pedig ragasztós, és ragaszd össze így a két végét. Így lényegében egy kétoldalú ragasztót készíthetsz magadnak, amivel ez után már könnyedén felragaszthatsz egy kisebb képet a falra – ügyelj rá, hogy a ragasztó erős legyen, a kép pedig ne legyen túl nehéz.

hirdetes

Egy képhez több ilyen kétoldalú ragasztót is használhatsz.

3. Tedd egyszerűbbé az apróbb piszkok felsöprését

Biztosan veled is megesett már, hogy akárhogyan próbáltad felsöpörni a piszkot a szemétlapátra, csak hossza hajolgatás és újraseprés után sikerült végül. A megoldás? Helyezd a padlóra a lapátot, és ragaszd le hosszában az élét, amin keresztül felsöpörnéd a szemetet – a szalag egyik fele a lapátra, a másik pedig a padlóra kerüljön. Ezzel egy sokkal simább felületed lesz, amelyen egyszerűen felsöpörhetők a legapróbb piszkok is a lapátra.

 

Lapozz egyet a további zseniális ragasztószalag trükkhöz!

Trükkök ragasztószalaggal

4. Távolítsd el a szöszöket a ruhákról

Hajtogass egy ugyan olyan kétoldalú ragasztót, mint a képakasztós trükknél – hajts vissza egy szakasz szalagot és ragaszd saját magához. Ez után nincs más dolgod, mint átdugni rajta néhány ujjad és végighúzni a szöszös ruhán. A ragasztót jobbra-balra mozgasd, hogy folyamatosan forogjon ujjaid körül, ezzel „automatikusan” felszedve a szöszöket.

hirdetes

 

5. Megoldás az elnyűtt cipőfűzőkre

A régi cipők fűzői hajlamosak szétbomlani a két végükön. Ezeket a fűzőket igen nehéz átdugni a cipő apró lyukain, de a bekötésük is kényelmetlenebb, ráadásul nem is néznek ki valami jól. Egyszerűen fogj egy két kis ragasztószalagot, és tekerd beléjük a cipőfűző két végét. Így minden korábbi probléma egyből megoldódik – a kilógó szálakat vágd vagy ragaszd le, és már kész is vagy.

 

Lapozz egyet a további zseniális ragasztószalag trükkhöz!

Trükkök ragasztószalaggal

6. Előzd meg a vízhólyagokat

Ha cipőd rendszeresen feltöri a lábad, akkor ragaszd le egy kis ragasztószalaggal, hogy elkerüld a hólyagosodást. Ha már késő, akkor érdemes ugyan így leragasztani a vízhólyagot, hogy a cipő ne törje tovább közvetlenül a lábadat. Mindig érdemes egy kis ragasztószalagot tartani magunknál, mert sosem tudhatjuk, hogy mikor jöhet jól. A ragasztószalag a túrázók és kempingezők táskájának egyik legfontosabb kelléke! Itt pedig megnézheted az össze ragasztószalag trükköt egy videóban:

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Mediterrán stílus

A mediterrán stílus hazánkban is egyre divatosabbá, elterjedtebbé válik a lakberendezésben... Tovább

Kerti pad

A pad párnázatlan ülőbútor egy sorban ülő több személy számára. Egyszerű formája, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció DIY Háztartás