notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

A fűtés szezon végeztével nekikezdhetünk a kopott, lepattogzott radiátorok felújításának is. A radiátorok festése nagyon hasonlít a fémfelületek felújításához, ám ehhez speciális hőálló festékre van szükségünk. Radiátorok festése

hirdetes

Radiátorok felújítása

A fűtés szezon végeztével nekikezdhetünk a kopott, lepattogzott radiátorok felújításának is.

A fűtés szezon végeztével nekikezdhetünk a kopott, lepattogzott radiátorok felújításának is. A radiátorok festése nagyon hasonlít a fémfelületek felújításához, ám ehhez speciális hőálló festékre van szükségünk. Radiátorok festése

Precíz munkát úgy végezhetünk, ha szakemberrel leszereltetjük a fűtőtestünket és mindenhol elvégezzük a felújítást és festést, de e nélkül is elvégezhető a frissítő felújítás amolyan „papok táncolnak” módra.


Radiátorok festése - speciális festék


A radiátorok festése nagyon hasonlít a fémfelületek felújításához, ám ehhez speciális hőálló festékre van szükségünk és hasznos lehet egy speciális, a végénél enyhén görbülő, ecset is. A vízfűtéses radiátorok magas felületi hőmérséklete és hőingadozása miatt a hagyományos zománcfesték nem alkalmas a felület fedésére, mivel az idővel besárgulhat, és idő előtt lepattoghat. Ún. radiátorzománcot érdemes beszereznünk kenhető vagy aeroszolos kiszerelésben. Ha a fűtőtestet nem szereljük le, szükségünk lesz egy hosszú, ún. radiátorecsetre is, amely segítségével a szűkebb helyeket is elérhetjük, a festéket egyenletesen eloszlathatjuk.

hirdetes

 

radiátorok festése


Radiátorok festése - a folyamat menete


Első lépésként a tegyünk le védőfóliát és a régi lepattogzott festékréteget távolítsuk el egy drótkefe segítségével. Majd csiszoljuk le a felületet, ezután alaposan portalanítsunk és zsírtalanítsuk a csöveket.
A radiátor festékének lemaratását kezdőknek nem ajánlom, nagyon balesetveszélyes, rendkívül maró hatású a kromofág! Ha mégis a kromofág használata mellett döntünk, kérek mindenkit fokozott figyelemmel fogjon hozzá és védőkesztyűt, maszkot minden esetben vegyen fel!


A radiátorok tagolódása miatt készüljünk arra, hogy a régi festékréteg eltávolítása hosszabb időt fog figyelembe venni, egy-egy területet többször át kell csiszolnunk, de az sem kizárt, hogy kromofággal is többször kell átkennünk a felületet.

hirdetes


Ha ezzel megvagyunk, jöhet szükség szerint a korróziógátló alapozás, majd száradást követően a végső réteget adó radiátor zománcfesték.

 

Podmaniczki Attila Podmaniczki Attila
 Szobafestő-mázoló
 
 Online Tanácsadó
 
 Ha kérdésed van, tedd fel itt: Álmaim Otthona  Online Tanácsadás
 
 Még több kreatív ötlet, hasznos tanács: Csináld magad közösség a Facebookon
 
 
 
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Marokkói stílus

A marokkói stílusra az egzotikus formák és különböző színek a jellemzőek. Mivel az arab... Tovább

Budoár

Női szoba, pihenés és öltözködés számára. Választékos ízléssel rendezik be, és a ház... Tovább

Tovább a lexikonra
Festés