notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Így tisztítsd a radiátorodat, hogy alacsonyabb legyen a gázszámlád!

hirdetes

Így tisztítsd a radiátorodat, hogy alacsonyabb legyen a gázszámlád!

NA

A radiátorokat a heti takarítási rendszer részévé kell tenni, hogy távol tartsuk a port, piszkot és szennyeződést. Az allergének kezelése mellett a radiátorok hatékonyabban is működnek, ha tisztítják őket. Itt van lassan a tavaszi takarítási szezon, itt a tökéletes alkalom a radiátorok belsejében és környékén lerakódott por eltávolítására. 

Radiátor takarítás

A radiátorban rengeteg kosz tud megülni

A kültérről, a főzésről és a dohányzásról bevitt tárgyakból a radiátorainkba összegyűlő por és szennyeződés gyakran észrevétlen marad. Szánj rá egy kis időt arra, hogy eltávolítsd a port a radiátor belsejében lévő bordákból, és alaposan töröld le a külső felületüket, hogy fényesnek és újnak tűnjenek. Elég kielégítő lesz az összes kis szennyeződés eltávolítása, de azt javasoljuk, hogy hetente porold le őket, hogy a tetején ne maradjon semmilyen por.

1. lépés: Kapcsold ki a fűtést

Először is kapcsoljuk ki a fűtést, és hagyjuk lehűlni a radiátort. Amellett, hogy biztonságosabb, ez megakadályozza, hogy a radiátor több port szívjon fel tisztítás közben.

2. lépés: Porszívózd ki a belsejét

Ezután vegyük elő a porszívót, hogy a lehető legtöbb port távolítsuk el a radiátorból és a radiátor körül. Tisztításkor nehéz lehet a radiátor bordáiba kerülni, de itt jól jönnek a kisebb vákuumcsövek használata. Próbáld felszívni a port a háta mögül, ne felejtsd el a radiátor alját és azt a részt, ahol találkozik a fallal.

hirdetes

3. lépés: Használj rongyot

Miután eltávolítottad az összes port, tegyél egy törülközőt a radiátor alá, és egy tisztítókefével távolítsd el a benne rekedt szennyeződést. Használhatsz speciális radiátortisztító kefét, vagy saját magad is elkészítheted, ha mikroszálas kendőt tekersz egy fadarab köré. Egyszerűen helyezd be a radiátor rácsai közé, hogy eltávolítsd a rejtett szennyeződéseket. Ahhoz, hogy megszabadulj a kisebb daraboktól, amelyek a radiátor rögzítéseibe akadnak, a hideg fokozaton lévő hajszárító használata hatékony módja annak, hogy ezeket lefújjuk a törölközőre.

4. lépés: Öblítsd le vízzel

Ezután tölts meg egy vödröt meleg szappanos vízzel. Puha szivaccsal töröld le a külső felületet (bármilyen túl dörzsölő anyag megkarcolhatja a radiátor felületét). Győződj meg róla, hogy a ruha nedves, de nem csöpög, és tisztítsd meg megfelelően.
A nehezebben lejövő foltok esetén hagyj rajta néhány percig spray-oldatot, majd egyszerűen töröld le egy ruhával. Pillanatok alatt káprázatos radiátorod lesz! Ne felejts el utána szárítani, ügyelve arra, hogy ne hagyd ki a sarkokat vagy a csatlakozókat.

hirdetes

5. lépés: Ne felejtsd el a szegélyléceket

Miután megtisztítottad a radiátort, ne felejtsd el a szegélyléceket. Egy vödör szappanos vízzel tisztítsd meg őket, hogy nagyszerű fényt kapjon. Ezeket is le kell törölni, mert néha a hő hatására szennyeződés és por tapadhat a falra. Dörzsöld át az esetleges nyomokat a szappanos szivaccsal, ügyelve arra, hogy ne sértsd meg a fényezést. Azt javasoljuk, hogy adj hozzá egy csipetnyi szövetkondicionálót a meleg vízhez, hogy édeskés illatú legyen.

A radiátor tisztántartásával a gázszámla is alacsonyabb lesz

A radiátor tisztítás nem csak egy unalmas kötelező tevekénység, valójában csökkentheti a gázszámlát is, mivel a pormentes radiátor hatékonyabban fog működni. De nyilvánvalóan hozzájárul ahhoz, hogy az egész otthoni környezet tisztán legyen tartva és egészségesen érezze az egész család magát.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Kőalkotás

A száraz kőművészet egy mára már csak kevés helyen őrzött hagyomány. Lényege, hogy a... Tovább

Párásító

Nagyon fontos, hogy a lakásunk levegője ne legyen túl száraz és túl párás se. A túl száraz... Tovább

Tovább a lexikonra
Kis lakás