notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

A tökéletes piskóta recept, mennyei krémmel töltve Anyák Napjára!

hirdetes

A legfinomabb piskóta recept, lágy krémmel és eperrel!

Bartók Vivien, NA
Isteni epres piskóta recept Anyák Napjára!

A piskóta elkészítése:

Első lépésként melegítsd elő a sütőt 180 fokra, valamint egy tetszőleges sütőformát vajazz ki, majd hints meg liszttel.

A lisztet és a sót egy keverőtálba kimérjük és félretesszük. A vajat megolvasztjuk (ha mikróban csinálod, akkor figyelj rá, mert hamar elkészül), majd egy nagyobb tálba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot és egyenként a tojásokat, a vanília aromát és az írót. Alaposan elkeverjük, majd apránként hozzáadjuk a kimért lisztet.

A 3-4 darab epret összenyomkodjuk és egy kis tálban összekeverjük az 1 evőkanál piros ételfestékkel és a 2 evőkanál kakaóporral. Hozzáadjuk a tésztához és alaposan dolgozzuk el.

Egy kis tálban összekeverjük a szódabikarbónát és az almaecetet, majd alaposan keverjük össze- Habos állagúnak kell lennie! A habkeverék szintén hozzáadjuk a tésztához és sima állagúra keverjük.

hirdetes

A tésztát beleöntjük az előre kivajazott sütőformába és az előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

Krém elkészítése:

Amíg a piskóta a sütőben sül, addig elkészítjük a krémet hozzá. A krém hozzávalóit (a habtejszínt kivéve!) egy nagyobb tálba kimérjük, majd robotgép segítségével krémes állagúra keverjük.

A krémet két részre osztjuk, az egyik részét hűtőbe tesszük, a másikhoz hozzáadjuk a habtejszínt és szintén hűtőbe tesszük. Az utóbbi keményebb, hab állagú lett, amit habzsákba fogunk tenni.

A torta összeállítása, formázása:

Miután kihűlt a piskóta, szív alakúra vágjuk: Én egy sütőpapíron megrajzoltam a piskótához a szív formát, kivágtam és a piskótára helyeztem. Mivel a piskóta lágy és puha lett, könnyedén formálhatjuk.

hirdetes

Persze egyszerűbb lenne, ha vennénk egy szív alakú sütőformát. De szerintem ez a módszer is megállja a helyét!

A piskóta közepét egy kis tál/ nagyobb pohár segítségével kiszedjük, körülbelül a piskóta feléig.

Semmiképp ne szedd ki teljesen, csak annyira, hogy a krémmel meg tudjuk tölteni. Gyakorlatilag egy kis mélyedést csinálunk a közepére.

Miután megtöltöttük krémmel, a habot habzsákba öntjük és belülről kifelé haladva, habcsíkokkal díszítjük a tortánkat. Végül egész, megmosott eperrel díszítjük és hűtőbe tesszük 1-2 órára.

Garantáltan nagy sikere lesz, lehetetlen elrontani ezt a receptet!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Bársony

Puha tapintású, finom szövet, amelynek egyik (ritkán mindkét) felületét az alapszövetből... Tovább

Krumpli spirál

A krumpli spirál egészségesebb, mint bármelyik másik, hétköznapi köret és nem telik sok... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció DIY Háztartás Kiegészítők Konyha Stílusok Színes ötletek