notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ezeken a programokon vehetsz részt 2014 augusztus 20-án

hirdetes

2014 augusztus 20-ai programok

Petra

Augusztus 20-án az egész ország ünnepel. Szinte akárhova megy az ember, mindenhol programok várják. Ezek közül mutatunk be nektek tizet.

Programok 2014 augusztus 20-án

Mesterségek Ünnepe

 

Kezdjük a fővárossal, ugyanis itt az egyik legérdekesebb program a Mesterségek Ünnepe, ami a Budai Várban lesz. A rendezvény öt napig tart, viszont az utolsó napja pont erre a jeles ünnepre, augusztus 20-ra esik. A fesztiválon 800 mesterember mutatja meg tudását, viszont közülük most a fémművesek kerülnek a figyelem középpontjába. Az a legérdekesebb ebben az rendezvényben, hogy olyan régmúlt mesterségeket mutatnak be, amikkel ma már csak ritkán találkozhatunk. A budai várban a következő mesterségeket láthatjátok: tűzzománcos, késes, fegyverkovács, ötvös, rézműves, bádogos, harangöntő és ólomöntő. Viszont a mesterségeken kívül a fesztiválon még Törökországgal is foglalkozni fognak és persze a kézművesség, meg a gasztronómia se maradhat ki a programok közül.

 

Tűzijáték

 

Budapest a Mesterségek Ünnepén kívül még rengeteg programot tartogat számunka, úgyhogy aki teheti, mindenféleképpen érdemes kinéznie. És persze a nap csúcspontja a tűzijáték a Duna parton, amit szintén nem érdemes kihagyni, mert csak évente egyszer van ilyen.

Programok 2014 augusztus 20-án

Ezen a jeles napon az egész országban ünnepelnek, így Debrecenben is. Itt szintén egy nagy, öt napon át tartó rendezvényen vehetünk részt, aminek az utolsó napja augusztus 20-ra esik; ez a Debreceni Virágkarnevál, ami elég szépen hangzik. Ezen az ünnepségen gyönyörű, virágokból készült alkotásokat nézhetünk meg és persze emellett a szórakozás se marad el, mert az öt nap alatt könnyűzenei előadók lépnek fel.

 

Kirakodó- és népművészeti vásár a Hortobágyon

 

A hortobágyi Kilenclyukú hídnál augusztus 20-án megrendezik az országszerte híres kirakodó- és népművészeti vásárt, aminek legalább száz éves hagyománya van. A vásárt népművészettel és gasztronómiával kapcsolatos programok teszik színesebbé.

Programok 2014 augusztus 20-án

Ez a rendezvény is több napos, augusztus 14-től 20-ig tart és Balatonföldváron rendezik meg. A rendezvény témája az egészséges táplálkozás, viszont a programok nagyon változatosak és színesek. Fellépnek zenekarok, lesznek előadások és különböző bemutatók, ami nagyon érdekes, de tűzijáték csak egyszer lesz az utolsó napon, augusztus 20-án.

 

Balatonalmádi Borfesztivál

 

Ez a fesztivál ugyan augusztus elsején kezdődik és huszadikán ér véget, viszont ezen a jeles napon itt is lesz tűzijáték este 11-kor. Viszont azt megelőzően különböző tánceggyüttesek lépnek fel és az Illés Emlékzenekar.

Programok 2014 augusztus 20-án

Augusztus 20-án érdemes az egri várba is ellátogatni, ahol pezsgővel nézhetik a résztvevők a tűzijátékot egy jeles történelmi helyszínen.Viszont előtte a résztvevők fáklyás idegenvezetéssel nézhetik meg a történelmi kazamatákat.

 

Hétrétország

 

13. alakalommal rendezik idén a Hétrétország – a szerek és porták fesztivált Őriszentpéteren. A rendezvényen színes és változatos kulturális programokkal találkozhatnak a résztvevők. A látogatók az ősrégi portákat is megtekinthetik és mellette persze éhesek se maradnak, mert étkezésre is van lehetőség. A programsorozat tíz napon át tart és augusztus 20-án ér véget.

Programok 2014 augusztus 20-án

Ez is egy több napos rendezvény, ami augusztus 16-tól 20-ig tart, viszont nagyon különleges és vátlozatos programokat találunk itt. Az augusztus 20-i program a következő:

 

10:30 Szentmise a Szentlélek Templomban, majd Városi Ünnepség a Városháza téren


17:30 Heincz Gábor Biga és zenekarának műsora Deák tér


20:00 MAGNA CUM LAUDE koncert Deák tér


22:00 Zenés lézer fényjáték Festetics tér


22:30 Late night színpad – Varga Endre és barátainak műsora Festetics tér

 

Pécs

 

A pécsi ünnepség fő témaköre az új kenyér és a búza ünnepe. itt rendezik meg augusztus 20-án a Déli Kapu Fesztivált, ahol a hazai és nemzetközi folklór világ képviselőivel találkozhatnak.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Télikabát

A télikabát egy általában csípőn alul érő, esetleg derékban szabott, hátul hasított vagy... Tovább

Ételmoly

Az ételmolyok talán még kellemetlenebb élőlények, mint a ruhamolyok. Ezek miatt akár a fél... Tovább

Tovább a lexikonra