notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Programok, rendezvények a 2013 március 15. hosszú hétvégére. Péntek, szombat vasárnap Budapest, Győr, Szeged, Miskolc, Pécs, Nyíregyháza, Salgótarján, Debrecen, Nagykanizsa, Székesfehérvár, Keszthely, Kecskemét, Békéscsaba programjai.

hirdetes

Programok a március 15-i hosszú hétvégére

Király Réka

Készítettünk egy összeállítást Nektek, milyen lehetőségek, programok vannak a március 15-i hosszú hétvégére, szerte az országban!

Készítettünk egy összeállítást Nektek, milyen lehetőségek vannak a március 15-i hosszú hétvégére, szerte az országban!

 

 

 

 

Programok 2013. március 15-17. hosszú hétvége: Tavaszváró Szigligeten 

 
Tavaszköszöntő programokkal várják a településre látogatókat a március 15-i hosszú hétvégén.
 
A három napos rendezvényen változatos programok közül válogathatnak a településre látogatók és a helyiek. Lesz kézműves foglalkozás, kiállítás, harcászati és íjászati bemutatók, versenyek és apródavatás, a túrázni vágyók pedig Szigliget szépségeit ismerhetik meg.
 

Programok 2013. március 15-17. hosszú hétvége: Gyulai Kolbász és Sódar Mustra

 
Kolbász és füstölt termékek nemzetközi kiállítása, versenye és vására. Gasztronómiai bemutatók, felvonulás, kulturális és szórakoztató programok.
 
Kolbászok és sonkák csatája a várkertben.
 
A Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete immár negyedik alkalommal rendezi meg március 15 - 17. között a Gyulai Kolbász- és Sódarmustrát. Három napon keresztül a kolbászok és sonkák és mindenféle füstölt finomságok szigetévé alakul a várkert szomszédságában az Almásy kastély és környezete. A hétvége során bemutatkoznak a helyi, a környékbeli és az ország más szegleteiben tevékenykedő hentesek, finomabbnál finomabb portékáikkal. Megemlékezünk a helyi húsipart megalapító és a siker útján elindító hentes elődeinkről. Minden korosztályra gondolva kerültek összeállításra a programok. A három nap alatt gyermekelőadások, szórakoztató és könnyűzenei koncertek, kabaré, gasztronómiai bemutatók, és persze az ilyenkor elmaradhatatlan kirakodóvásár várja a tisztelt látogatókat. A kolbász és füstölt áru versenyre mindenki ingyen benevezhet. Elhozhatja otthonról akár a húsvéti sonkát is, hiszen a zsűrizés után visszakapja esetleg némi nyeremény kíséretében.
 

Programok 2013. március 15-17. hosszú hétvége: Kis-Balaton kerékpártúra - egyéni és családi kerékpártúrák Zalakarosról 

 
Kellemes családi szabadtéri sportprogram a Kis-Balaton gyönyörű természeti környezetét érintve. A Zalakarosról induló 33 kilométeres túra lankás, kisebb lejtőkkel és emelkedőkkel tarkított útvonala a nem túl gyakorlott kerékpározóknak, gyerekeknek is élvezetes kikapcsolódást ígér.
 
Tekerj a Tüskevár tájain
 
Mindenki emlékszik a Tüskevárból ismert Beregre, Matula bácsi birodalmára, nos a Kis-Balaton környékén járva szinte minden úgy fest, ahogy a regény lapjain olvashattuk. Hatalmas területen, ritka madárfajokat figyelhetünk meg, és háborítatlan utakon bringázhatunk a tó körül.
A Kis-Balaton családi bringatúra során, egy könnyű, 33 kilométeres kerékpár túra keretében fedezhetjük fel ezt a varázslatos vidéket. A túra érinti a Kis-Balaton házat és a Kányavári-szigetet is, ezen a két pontok lesznek a frissítő állomások felállítva, ahol feltölthetjük víz és étel készletüket.
hirdetes
A komolyabb kihívást kereső kerékpárosokat a Zalai-dombság tájain kalandozhatnak, helyenként 15-20%-os emelkedőkkel és szőlőhegyekkel.
 

Programok 2013. március 15-17. hosszú hétvége: Éjszakai fürdőzés Kisújszálláson 

 
Minden hónapban éjszakai fürdőzéssel várja vendégeit a megújult Kumánia Gyógy- és Strandfürdő Kisújszálláson.
 
Hét medencénk közül öt fedett, kettő pedig szabadtéri. Wellness szolgáltatásaink közé tartozik a szaunavilág, ahol vannak beltéri finn szaunák, kültéri rönkszauna, aroma szauna, infra szaunák. Gőzkabinunkba 45-50°C hőmérsékletű gőz áramlik.
 

Programok 2013. március 15-17. hosszú hétvége: Élményvonattal Brünnbe 

 
Gyertyafény expressz, élményvonat, gőzmozdony, luxusvonat, fotósvonat. MÁV nosztalgia utak, vonatkirándulások hazai tájakon és határainkon túl. Nosztalgia utazások élményutazások, luxusutazások, gasztronómiai utazások, fotós utak.
 
A különvonat már nem luxus -"Rendezvények a fedélzeten"
A MÁV Nosztalgia Kft. új élményvonatos szolgáltatással mutatkozik be 2012-ben, mely
- Magas színvonalú vasúti szolgáltatást,
- Opcionálisan választható uticélt
- Különleges tematikus kocsikat
és szakmailag felkészült személyzettel várja a vasúti nosztalgia kedvelőit.
 

Programok 2013. március 15-17. hosszú hétvége: Egri programok

 
2013. március 15. /péntek/ - Városi Ünnepség
2013. március 15. /péntek/ - Ünnep a várban - Kézműves foglalkozás: zászló és huszárbaba készítés.
2013. március 15. /péntek/ - Az új 2012-es Egri Csillag Bor bemutatója - Bikavér Borház
2013. március 16. /szombat/ - Az Egri Vár az Egrieké - Vitézi próba, interaktív tárlatvezetések, fegyverbemutatók.
2013. március 16. /szombat/ - II. Országos Pálinka Fesztivál - Agria Park
2013. március 16. /szombat/ - 2013. március 31. /vasárnap/ - Egri Tavaszi Fesztivál
 

Programok 2013. március 15-17. hosszú hétvége:: Vármentő Napok és Hetek Szádvárért 2013. március 15-16.

 
A kétnapos rendezvényen a visszajárók újra átélhetik mindazokat az élményeket, melyek miatt rendszeresen felkeresik Szögligetet. Akik pedig még csak most barátkoznak a gondolattal, hogy szeretnék megismerni a Szádvárért Baráti Kört, és segíteni munkájukat, akkor erre itt az alkalom!
 
A megérkezés izgalma, az első nap reggelén a várba vezető kaptató legyűrése a vállon a szerszámokkal, a várfalak közt egész nap végzett közös munka, az esti beszélgetések kiszakítanak a hétköznapokból, és módot adnak arra, hogy ilyen formában is hozzájáruljunk kulturális örökségünk megmentéséhez.
hirdetes
A rendezvény második napján kirándulás keretében felfedezhetjük a vártól délre emelkedő Óvár-tetőn hajdanán emelt és eddig még fel nem tárt védművek területét, ahová eddig szervezett formában még nem járt az egyesület.
2013. március 15-16-án már a XIV. Vármentő Napokat rendezzük meg.
 

Antik autó show Budapest – Oldtimerek hétvégéje 2013. március 15-17.

 
Az Oldtimer Show Kft. a 2012-ben oldtimer kiállítás nélkül maradt Vasúttörténeti Parkban újjáéleszti a hagyományt és 2013. tavaszán nagyszabású oldtimer kiállítást szervez. Március 15-17. között „Oldtimerek Hétvégéje” néven veteránjármű kiállítást rendezünk, számos szabadtéri programmal kiegészítve. Ez a hétvége lesz a Vasúttörténeti Park szezonnyitója is, melyre természetesen a Vasúttörténeti Park is gőzerővel készül. A park teljes területe ki lesz csinosítva márc. 15-re!
 
A rendezvény tematikája a következő lesz:
 
A mozdony fűtőház első csarnokában a nyugati világ veterán autói és motorjai lesznek kiállítva. A mozdony fűtőház második csarnokában a KGST korszak veterán autói és veterán motorjai kerülnek bemutatásra. Közvetlenül a fűtőház előtti murvás területen az USA nagyvasak lesznek láthatók, az „USA karnevál” területén. Mellette lesznek elhelyezve az oldtimer járműveket kiszolgáló vállalkozások. A mozdony fűtőház előtti mozdonyforgatónál látványos vasútikocsi kiállítást rendezünk be. A kiállítást idegenvezetők fogják bemutatni és a vasúti kocsikra felmehetnek majd a látogatók. A másik mozdonyforgatónál gőzmozdony kiállítást láthat a közönség. A bejárat előtt lévő „VIP parkoló” lesz az oldtimerek parkolója, amely a klubtalálkozók és a rendezvényre oldtimer autóval vagy oldtimer motorral érkező látogatók parkolója lesz. A VIP parkolóban elhelyezett járművekre biztonsági őrök fognak vigyázni. A VIP parkoló díjmentes lesz, de ide csak muzeális minősítéssel rendelkező járművek állhatnak be. A rendezvényre személyautóval vagy busszal érkező vendégek részére 300db autó elhelyezésére alkalmas, „látogati parkoló” áll rendelkezésre, teljesen díjmentesen. Szintén a látogatói parkoló lesz a helyszíne a „youngtimer találkozó”-nak.
 
Forrás: www.utisugo.hu és www.programturizmus.hu
 
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Tudomány és technika

A tudomány a bennünket körülvevő világ megismerésére irányuló... Tovább

Széf

Manapság nem elég, ha elzárjuk értékeinket, ténylegesen biztonságban kell tartani... Tovább

Tovább a lexikonra