notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hazánkban is hódítanak a prémium kategóriás élelmiszerek

hirdetes

Végre hazánkban is a prémium kategóriás élelmiszereké a jövő?!

CsN

Az egész az Európai Unióval kezdődött… EU-s irányvonal ugyanis az, hogy az uniós állampolgárok csak és kizárólag egészséges, minőségellenőrzött termékeket fogyasztanak. Most pedig úgy tűnik végre hazánkba is megérkezett ez a trend, és prémium kategóriás üzletek nyílnak, ahogy a nagy áruházak polcain is megjelennek ezek a magas minőségű, prémium termékek! Nézzük, mire számíthatunk az elkövetkezendő években.

 

Minőség az élelmiszeriparban

Három pont alapján növekszik a minőség – az Uniós alapelvektől a gyakorlatig!

Az Európai Unió az élelmiszerbiztonság alapelvet prioritásként emeli ki stratégiájában. Ezt három, már hazánkban sem ismeretlen pontot követve kívánja elérni:

  • élelmiszerek (és a takarmányok) biztonságos, tápláló mivoltának garanciája
  • állatok jó egészségügyi állapota a minőségi étel érdekében
  • megfelelő információ biztosítása az élelmiszerek eredetéről, minőségéről és felhasználásáról

Ezek közül talán a harmadik pont az, amely a mindennapjainkba már egyértelműen befészkelte magát – hiszen az egyes élelmiszereken már nálunk is kötelező feltüntetni ezeket az információkat. Szakmai körökben az első két pont is folyamatosan terjed.

Prémium kategóriás élelmiszerek – az új, felső kategóriás üzletek terjedése

Biztosan Te is észrevetted már, hogy szinte napról napra nyílnak olyan üzletek, üzletláncok, amelyek prémium kategóriás élelmiszereket forgalmaznak. Ezek főként a felső-középosztály rétegeit szolgálják ki magasabb árkategóriájuk végett. A fogyasztói társadalomban is fokozottan növekszik az igény ezekre a termékekre, hiszen az egészséges életmód, a megfelelő táplálkozás végre „divatba” jött – úgy tűnik, egyre több ember veszi észre, hogy szervezetének igénye van a magas minőségű táplálékra.

hirdetes

És mi ennek az eredménye? A prémium kategóriás élelmiszerek terjednek, és teret hódítanak maguknak – nem csak a külön erre szakosodott üzletekben!

Prémium kategóriás termékek a nagyobb üzletláncok polcain is

Biztosan Te is felfigyeltél erre a jelenségre. Néhány éve kezdődött, és egyre nagyobb teret hódít: a nagyobb üzletláncok, közkedvelt bevásárló központok új kategória felé nyitnak ugyanis, és megjelennek az átlag termékek között – általában külön osztályon vagy polcsoron – a prémium kategóriás termékek is. Nem kell messzire mennünk, ha ezeket keressük. Ez egyik legnagyobb hazánkban is jelen lévő multinacionális vállalat és létrehozta saját márkás prémium kategóriás termékcsaládját. Ezek ugyan még mindig borsosabb áron érhetőek el, de már a középosztály számára is elérhetőek.

hirdetes

Élelmiszer-, vegyi áru és gyógynövény eladók – a jövő szakemberei az egészség szolgálatában

Természetesen ez az új ágazat egy egészen új, felfelé ívelő szakmát is vonzz magával.Ahhoz ugyanis, hogy a növekvő felhasználói igényeket ebben a prémium kategóriában valóban ki tudjuk szolgálni, külön erre a célra képzett szakemberekre van szükség. Egy ilyen szektorban a magas árkategória miatt természetesen magasabb juttatásokra is számíthat a munkatárs, és mivel egyelőre nálunk hiányszakmáról beszélhetünk, így az elhelyezkedéssel sem lesz probléma. Ha már hasonló szektorban dolgozol, vagy pályaválasztás előtt állsz mindenképpen érdemes figyelmet fordítanod erre a területre. 

Ezzel a szakmával az elhelyezkedés több lehetőséget is tartogat:  akár a nagyobb vállalatok erre irányuló részlegein, akár a prémium kategóriás kisebb üzletekben is megtalálhatod a helyed mint jól képzett szakember, aki képes kielégíteni az igényes fogyasztók magas elvárásait!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Füzérdísz

A füzérdísz, másként feszton vagy girland szalaggal összefont virágokat, gyümölcsöket,... Tovább

Murphy ágy

A tervező William Lawrence Murphy volt, akinek ez a remek ötlet még az 1900-as években pattant... Tovább

Tovább a lexikonra
Színes ötletek